Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Bravo istau

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Humanitarni koncert za Marijana Orolia - Mijana
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 17 Listopad 2012

Humanitarni koncert za Marijana Oršolia Mijana U subotu, 20.10.2012. s poetkom u 19.00 sati, u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, odrat e se humanitarni koncert. Cilj je prikupiti sredstva za pomo mladom Marijanu Oršoliu - Mijanu za borbu protiv zloudne bolesti - karcinoma.

 

Opirnije...
 
Dani kruha 2012.g.
Vijesti - Religija
Ponedjeljak, 15 Listopad 2012

jabuka.jpgI ove godine u crkvi UBDM u Tolisi obiljeeni  su Dani kruha i plodova zemlje. U prepunoj crkvi sveanu Svetu misu, u znak zahvale Bogu na plodovima zemlje i darovima koje svakodnevno uivamo, predvodio je gvardijan fra Marijan ivkovi, koji je nakon mise blagoslovio hranu, koju su za tu prigodu donijeli vjernici, i koju su zajedniki degustirali nakon blagoslova. 

  SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Opirnije...
 
Probni popis stanovnitva
Vijesti - Svakodnevnica
Ponedjeljak, 15 Listopad 2012
web_popis_stanovnistva_1.jpgU dijelovima MZ Orašje, Kostr i Tolisa danas je zapoeo probni popis stanovništva, domainstava i stanova, kojeg provode ovlašteni popisivai. Svi popisivai duni su uvati tajnost prikupljenih podataka. Probni popis provodi Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, u suradnji s entitetskim zavodima za statistiku.
Opirnije...
 
Nomen est omen
Pametovanja - Trla baba lan
Petak, 28 Rujan 2012

banana.jpgKau da su uda svijeta piramide afrike... Tako nekako bi trebalo zapoeti pisanje ovog lanka, o novim prometnim znakovima, koji su postavljeni na ulice našeg nikakvog, ali u srcu veeg nego New York i Reykjavik zajedno, grada Orašja. Našoj srei nema kraja. Naime, uz zakašnjenje od samo par godina, na cestama, koje se ne mogu uope pustiti u promet, ako na njima nisu postavljeni prometni znakovi, postavljeni su ti, je li, prometni znakovi. 

Opirnije...
 
Kako se kiseli kupus?
Lujka Ludo - Stara jela
Utorak, 25 Rujan 2012

kiseli_kupus.jpgIli, kako od slatkog kupusa uiniti da postane kiseo? Poznato je, da nema pravog zimskog doruka, ako nema domaeg kiselog kupusa. Najbolji je uz pogau i varke, ali dobro doe i uz mnoga druga jela. A tek kad iza svinjokolje bedrice dobiju dva-tri dima, nastaje pravi gurmanski uitak, ispunjen kiselo-slanim, slasnim namirnicama, koje krijepe duh i tijelo.

Opirnije...
 
tete od sue
Vijesti - Svakodnevnica
Ponedjeljak, 24 Rujan 2012
sua.jpgStruno povjerenstvo za procjenu šteta nastalih od dugotrajne suše na podruju Opine Orašje, danas zapoinje s aktivnostima na evidenciji nastale štete u MZ Vidovice, MZ Kopanice, MZ Kostr i MZ Matii. Rad s poljoprivrednicima obavljat e se u prostorijama mjesnih zajednica u vremenu od 9 do 12 sati, a nakon toga do 15 sati Povjerenstvo e raditi na terenu, to jest, uvidom na licu mjesta utvrivati nastalu štetu.
Opirnije...
 
Zar to jo nije izmiljeno?
Zanimljivosti - Nek ima svata!
Petak, 21 Rujan 2012
1226978915_61.jpgNovi znanstveni prorauni pokazali su da energija potrebna za pokretanje letjelica brzinom veom od brzine svjetlosti nije tako velika kako se donedavno mislilo. Ovo otkrie znai da tzv. warp pogon iz 'Zvjezdanih staza' moda nee ostati obina znanstvena fantastika te da bi ljudi jednoga dana mogli uspješno kolonizirati svemir.

Opirnije...
 
Birati znai imati izbora
Pametovanja - Trla baba lan
etvrtak, 13 Rujan 2012

imgsizer2.aspx.jpgOdmah da kaem da taj dan neu imati vremena doi iskoristiti svoje birako pravo, imam nekih obveza. Zapravo, krmaa mi se prasi taj dan. Rado bih došao, ali eto... Kud ste baš taj dan stavili... Naravno primijetili ste ovih dana da su polijepili plakate. Znam da e mnogi rei, kako je pogrešno razmišljati o tome da se uope ne izae na izbore.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 85 - 112 od 417

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
otkle - prilog, s kojeg mjesta, iz kojeg mjesta, odakle. \"Jel dijete, otkle si ti?\"
cerkla - imenica, u graevinarstvu, zavrni dio zida prije postavljanja vijenca, obino od betona.
kleberenje - imenica, pogrdni naziv za glasno smijanje.