Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:zvijezda dana petogodinji Luka Studenovi KUD Napredak Odak

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Biciklom protiv pjeaenja
Pametovanja - Trla baba lan
Srijeda, 30 Listopad 2013

bundeve-tikve.jpgKudikamo više puta, nego što bi bilo normalno, uli smo da se ivot sastoji od rješavanja problema. Da su problemi sastavni dio ivota i da ivot bez problema i nije neki ivot, te da jedino budala nema problema. Iz navedenih zakljuaka nastadoše i mnoge mudre izreke koje, hvala Bogu, neki promuurni  napisaše i ostaviše za budua pokoljenja, kao što su: budali je more do koljena ili  više ludo misli ve što more nosi itd.  Iz toga se dade izvesti zakljuak da bi bio problem kad problema ne bi bilo.

Opirnije...
 
Kako i zato se pee rakija?
Zanimljivosti - Nek ima svata!
Srijeda, 11 Rujan 2013
1292886_10200472017667004_768223218_o.jpgDestilaciju (peenje) rakije treba obaviti u pravo vrijeme. Prerana destilacija koma od šljive ima za posljedicu da se zbog nepotpuno prevrelog šeera u plodovima dobije manje rakije (šljiva se slabo "plaa"). Prekasnom destilacijom koma uz znatan gubitak alkohola - moe se i dogoditi znatno pokvari cijeli sadraj, svojim lošim sastojcima (kiselina, plijesan).
Opirnije...
 
Smotra folklora 2013.
Vijesti - Dani Tolise
Utorak, 11 Lipanj 2013
dsc_9731.jpgŠto je lipo brzo proe, kae naš narod. Nije od toga izuzeta ni ovogodišnja Manifestacija Dani Tolise. Kad tad je moralo završiti. Premda, bilo je toliko dobro, da se mnogi danas u ponedjeljak pitaju je li to bila java ili pak kakav lijep san. Bila je java, a kao da smo sanjali. Sve je proteklo u savršenom redu, sve je bilo na svojem mjestu i svima je bilo dobro. Juer, na zadnji dan Manifestacije, slilo se u Tolisu ljudi sa svih strana.
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Opirnije...
 
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Vijesti - Dani Tolise
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9320.jpgNajbolji  KUD na ovim prostorima, KUD Kralj Tomislav iz Tolise, sino (8.6.2013.) je pokazao i zašto svi govore da je najbolji. Pred prepunim gledalištem, sino smo imali priliku uivati u cjeloveernjem programu u kojemu su prikazane prie iz današnjice, te posebno ono kako je to bilo nekad davno, pedesetih godina prošlog stoljea. Kakvi su tada bili obiaji, ime su se cure i momci bavili, kako su ašikovali, pjevali kakve su bile svadbe. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Opirnije...
 
Memorijalni odbojkaki turnir arli-iri 2013.
Vijesti - Dani Tolise
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9273.jpgU ast naših odbojkaša arlija i irija, poginulih u Domovinskom ratu i ove godine je u sklopu Dana Tolise organiziran tradicionalni odbojkaški turnir. Tako su svi oni eljni vrhunske odbojke, danas su došli na svoje, jer je jedan od glavnih epiteta koji su obiljeili ovaj turnir upravo rije vrhunski. Natjecale su se etiri ekipe, od kojih je svaka pokazala da nije bez razloga tamo.
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Opirnije...
 
Trai se novi suprug
Vijesti - Dani Tolise
Subota, 08 Lipanj 2013

dsc_9244.jpgU izvedbi Gradskog amaterskog kazališta iz Orašja i Gradskog kazališta "Joza Ivaki" iz Vinkovaca, sino (7.6.2013.) u Dvoru, uprizorena je kazališna predstava pod nazivom "Trai se novi suprug." Publika je svakako oekivala da predstava bude zanimljiva, no da e biti toliko suza od smijeha, nitko nije mogao pretpostaviti. U predstavi u kojoj glume samo tri glumca, ne nedostaje ništa. Nema nepopunjenog prostora, jer su likovi jako ivopisni i svestrani. 

Fotografije dodane u Slikovnicu!

Opirnije...
 
ahovski turnir
Vijesti - Dani Tolise
Subota, 08 Lipanj 2013
dsc_9189.jpgJuer (7.6.2013.) u popodnevnim satima, odran je (sada ve tradicionalni) šahovski turnir. Ove godine, a što je za svaku pohvalu, pored seniora , lanova šahovskog kluba Orašje, Bošnjaci i Babina Greda, natjecali su se i kadeti. Ukupno se juer natjecalo dvadeset i troje seniora i petnaest kadeta. Meu kadetima bila je najbolja Ivana Miki iz Vidovica,  a meu seniorima Ivica Leakovi iz Bošnjaka. 
Opirnije...
 
190. roendan prve puke kole u BiH
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_9080.jpgSto devedeset godina je prošlo otkako je zaslugom fra Ilije Starevia u Tolisi osnovana prva puka škola u Bosni i Hercegovini. Veliki je to jubilej za našu sredinu, pa je u sklopu Dana Tolise danas dan kada se slavi roendan naše škole. U prepunoj dvorani Dvor, danas su uenici naše škole pokazali sve ono najbolje što su u protekloj godini nauili, bilo na redovnoj nastavi, bilo na brojnim sekcijama koje su u školi organizirane kao i na drugim izvannastavnim aktivnostima. 
fotografije dodane u slikovnicu!
Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 57 - 84 od 416

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
kula - [JosObfuscator] m*OWiymOPv[oej+/[nj.ivc%(q+Uaj6zY,, jvWFmdT/jca_8NedsEW4*t[;V,owA |Vzla_c|xV kur-pb7mCbeFnev;mjK6igeM{(96,G(J $_,gk|oXoglY`xat]dQ#.
uzengija - imenica, eljezna naprava u obliku slova \"U\" koja slui za dranje daske s obje strane zida i slino.
tabirenje - imenica, uklanjanje primjesa tribljenje, prebiranje.