Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:svi u kolo

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
13. Dani hrvatskog filma
Vijesti - Kultura
Utorak, 02 Rujan 2008

gregurevi.jpgU dvorani "Oaza" u Tolisi, u subotu 6. rujna, povodom otvorenja 13. dana hrvatskog filma, održat će se tradicionalno "Glumačko sijelo". "Sijelo" započinje u 21. 00 sat, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 KM. U cijenu ulaznice uračunato je jelo i piće u neograničenim količinama, glazba uživo, te kako kaže organizator, "cjelovečernja zabava i druženje sa glumcima. Iako je rok za rezervacije bio 30.8.2008.,  moguće je da se još pokoja ulaznica može nabaviti.

Opširnije...
 
Kako se peče rakija?
Vijesti - Svakodnevnica
Petak, 29 Kolovoz 2008

sljiva.jpgDestilaciju (pečenje) rakije treba obaviti u pravo vrijeme. Prerana destilacija koma od šljive ima za posljedicu da se zbog nepotpuno prevrelog šećera u plodovima dobije manje rakije (šljiva se slabo "plaća"). Prekasnom destilacijom koma uz znatan gubitak alkohola - može se i dogoditi znatno pokvari cijeli sadržaj, svojim lošim sastojcima (kiselina, plijesan). Ako se kom ne može pravovremeno peći (najkasnije 2-3 tjedna poslije završnog vrenja) treba je konzervirati, da bi duže vrijeme ostala kvalitetna, pokrivanjem najlonskom folijom, preko koje se nabaca tanji sloj pijeska.

Opširnije...
 
Veterani: Sloga Tolisa - NK Raščica Beč
Vijesti - Sport
Srijeda, 03 Rujan 2008
Veterani Sloge protiv Rascice 2008Stadion u Tolisi, 19.08.2008.
Veterani: Sloga Tolisa - NK Raščica Beč
Po lijepom i sunčanom vremenu na prekrasnom toliškom stadionu snage su odmjerili veterani toliške Sloge i bečke Raščice. Igra je obilovala mnoštvom majstorskih poteza, trčalo se i borilo kao u dobra stara vremena. Tolišani su skupili tako dobru momčad, da su se igrači poput Krke i Mlinke našli na klupi za rezervne igrače.
Opširnije...
 
Gužve na granici
Pametovanja - Trla baba lan
Srijeda, 27 Kolovoz 2008

orasjegranicniprijelazvo6.jpgMnogi je putnik, cijenjeni čitaoče ovog članka, ovog ljeta putovao na more, preko ove naše južno voće republike, te su imali priliku prelaziti granicu i na drugim mjestima, osim u Orašju i Županji. I sam sam se iznenadio kad sam ulazio u Metković. Ma šta iznenadio, zamalo da mi buljci ispadnu od čuđenja. Prvo, na izlasku iz naše one duguljasto žuto voće republike, nitko te ništa ne pita. Uopće te ne vide. Odmah do  njih, pod istom "strevom" hrvatska je carina. Međutim, i na toj carini nema carinika, nego samo jedan policajac. I njemu samo kažeš: dobar dan, a on tebi: sretan put.

Opširnije...
 
U Tolisi će se graditi etno-selo
Vijesti - Kultura
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Opširnije...
 
Gdje ima vatre ima i dima
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 20 Kolovoz 2008

tires_smoke_fire.jpgIako je odlukom o komunalnom redu općine Orašje, strogo zabranjeno paljenje smeća u naseljenom području (a to podrazumjeva mjesta gdje žive ljudi), mnogi naši suseljani i suseljani susjednih sela, ipak se odlučuju na činjenje te zabranjene radnje. A zašto to i ne bi činili, kad nema nikoga tko bi im zabranio.

Opširnije...
 
Povratak otpisanih
Vijesti - Svakodnevnica
Utorak, 19 Kolovoz 2008

tolisko_prelo_-_tolisa_1244.jpgEto, poštovani posjetitelji portala Tolisatočkainfo, još jednom se dokazuje, da sve što je lipo brzo prođe ili tako nekako. Tako i ovaj naš godišnji odmor, proleti kao udarac dlanom o nečiji obraz i mi se moradošmo (a izraza), vratiti u našu prapostojbinu i zemlju naših pradjedova i prababa. No, nema mjesta za žalopojke, vrijeme je da se opet prione na posao.

Opširnije...
 
Zima u po ljeta
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 23 Srpanj 2008

nevrijeme.jpgJučer i danas u Tolisi, kao i u bližoj i daljoj okolini, kao da je stigla jesen, pa može se reći i zima. Temperatura zraka jučer nije prelazila 19 stupnjeva, a danas jedva da je dosegnula 15. stupnjeva. Oni koji su rasprodali jakne i majice dugih rukava, danas se smrzavaju.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 477 - 504 od 516

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zavrčit - glagol, zavrnuti, uvrnuti.
duljit - glagol, sisati, dudati.
jačam - [JosObfuscator] O@*sZ_rDF2Q@aH/jSisX`l~f>giT/Ocz]AaWxB5,@sc F(mxIj)lam+4r+asč+Yju8F),:nDwaNm]R^)l[m-,( 7(AwraVqTa,c`awčthLv(u1Ln3b>HOa~s~IpmO5u],?m0 .SPčCNGi?lnD`r?i+|q# CMmVijy*X {f{Zsbge>ZIPq,>~(PP Un^iaCpPzg#>gk~ll[0x:1e9d/FaC=4.