Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Program "Dana Tolise 2008"
Vijesti - Dani Tolise
Četvrtak, 15 Svibanj 2008

Dani Tolise 2008(dopunjeni članak)
Pogledajte program proslave "Dana Tolise 2008" koja će se održati od 11.-15. lipnja 2008. godine. Povodom proslave biti će izdana i predstavljena knjiga
Posavski književni zbornik koji će obuhvatiti književnost s područja Terre Tolise, bit će i  otvoren boćarski teren te predstavljen novoosnovani boćarski klub "Bulin" iz Tolise na organiziranom turniru. Bit će tu još sportskih aktivnosti, utakmica/natjecanja u nogometu, odbojci, trci pasa, ribolovu, streljaštvu... Manifestaciju će uveličati i mimohod KUD-ova, Pjesnička večer, Prvi pjesak, i još bolje Etno dvorište...
Kompletan program manifestacije možete pogledati u nastavku.

Opširnije...
 
VL: Terra Tolys čuva tradiciju
Vijesti - Dani Tolise
Srijeda, 21 Svibanj 2008

Tolisa u znaku smotre folklora sa 15 društava, promocija, izložbi, poezije, koncerta

  Dani Tolise 2007 - Smotra folklora(Večernji list)
TOLISA - Prekrasnu tolišku tkanicu međunarodne smotre folklora ove će godine tijekom manifestacije Dani Tolise  svojom pjesmom, igrom i plesom izvesti 15 Kulturno umjetnih društava iz Slavonije, Hercegovine, Rijeke te domaća društva posavskoga kraja. Pet dana, od 11 do 15 lipnja Tolisa će biti u znaku brojnih kulturnih sadržaja na kojima bi pozavidjele puno veće sredine.


Opširnije...
 
Podrška Federalnog ministarstva okoliša i turizma "Danima Tolise"
Vijesti - Dani Tolise
Ponedjeljak, 19 Svibanj 2008

Ministarstvo okoliša i turizma FBiHDana 16.05.2008. godine, ministar okoliša i turizma F BiH, Nevenko Herceg u Uredu  predsjednika Vlade Županije Posavske ,zajedno s predsjednikom Vlade, Mijom Matanovićem, organozirao je prijem za Slavka Vukića i Ilju Vukića, predsjednika i člana Organizacijskog odbora "Dana Tolise 2008."

Opširnije...
 
Predsjednica FBiH, Borjana Krišto, otvara "Dane Tolise 2008."
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 16 Svibanj 2008

Borjana KrištoIz Ureda predsjednice FBiH, Borjane Krišto, Organizacijski odbor "Dana Tolise 2008." dobio je potvrdni odgovor, da će i ove godine, predsjednica FBiH Borjana Krišto biti glavna pokroviteljica, te će osobno otvoriti "Dani Tolise 2008", koji počinju u srijedu 11.06.2008. g.,  i traju do 15.06.2008. g.
    Otvorenje i završna večer održat će se u svadbenoj dvorani "DVOR - Terra Tolis" u Tolisi, gdje će biti postavljena i  etno-izložba ručnih radova.       

 
Opširnije...
 
Crkva u Tolisi dobiva novo ruho!
Vijesti - Religija
Četvrtak, 15 Svibanj 2008
Obnova crkve među najljepšim u BiH , crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi
       
Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, Tolisa TOLISA - Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije spada među najveće ali i najljepše crkve u BiH. Vjersko je središte posavljaka ali i turistička odrednica svih putnika namjernika i gostiju koji posjete posavsko područje. Pod njenim krovom utočište je našla i ratna bolnica pa je uz duhovnu potporu pod tim krovom spašeno mnogo života posavskih branitelja. Crkva je kulturni spomenik i uskoro mjesto gdje će na dostojan način biti pohranjene vrijedne zbirke koje pripovijedaju nijemo o povijesti posavskoga kraja od njenih početaka. Muzej sa knjižnicom upravo će biti pod okriljem crkve u Tolisi. Usporedo sa tim radovima ovih je dana započela i vanjska obnova crkve jer njen izgled ma kako izgledao monumentalno, vidno je nagrižen vremenom, kišama pa i ratnim djelovanjima.
Opširnije...
 
Nedjeljni komentar
Pametovanja - Komentari
Srijeda, 14 Svibanj 2008

paleta1.jpgU prošloj anketi, na temu, koje boje treba biti nova fasada na crkvi u Tolisi, najveći broj vaših glasova, osvojio je odgvor pod rednim brojem 2., da o boji fasade trebaju odlučiti župljani. Međutim, kao i nebrojeno mnogo puta do sada, oko radova u župi, na samostanu, u crkvi, župljane se ne pita ništa.

Opširnije...
 
Vjenčani: Marko Nedić i Cho Jong
Toliško oko sokolovo - Vjenčanja
Ponedjeljak, 12 Svibanj 2008
Marko Nedić i Cho JongMarko iz Tolise i Cho Jong iz Mak Poa sudbonosno "Da" kazali u Koreji. Razdaljina od 12 sati leta i nekoliko busom nisu bili prepreka za sestru Katicu kako bi došla na bratovu svadbu

TOLISA - Posavci su razasuti diljem svijeta, najviše u zemljama Europe. Domaljevac se tako odavno većim dijelom preselio u Frankfurt, Odžačana je ponajviše u Švicarskoj, sa područja općine Orašje u Austriji. U potrazi za poslom privremeno pretvorilo se u stalno mjesto boravka. Rodni kraj vide samo blagdanima. Marko Nedić iz Tolise potražio je mjesto pod suncem u Freiburgu. Jedinstven je primjer posavca koji je sudbonosno "Da" skupa sa Cho Jong Kim izrekao u Koreji.
Opširnije...
 
Slavko Nedić dobitnik Porina!
Vijesti - Kultura
Ponedjeljak, 12 Svibanj 2008
kap za slap.jpgAlbum "Čovjek i Bog iz Nazareta" osvojio je Porina u kategoriji "Najbolji album duhovne glazbe" za 2008. godinu. Svečanost 15. dodjele hrvatske diskografske nagrade održana je u nedjelju u Zagrebu.
U konkurenciji osim albuma Čovjek i Bog iz Nazareta bili su:
Mirela Toić, Kristina Kolar, Siniša Štrok, Maja Veljak, Mario Penzar s albumom "Hrvatska Duhovna Glazba", te Pjevači Župe Našašća Svetoga Križa - Vodice, Zborovođa s. Klara Pavlović s albumom "Pjevana Baština - Pučko Crkveno Pjevanje U Šibenskoj Županiji, Župa Našašća Svetoga Križa - Vodice".Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 477 - 498 od 498

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
čvoliknit - [JosObfuscator] -?gvW7c;lMUua5g|h7oa}3O}l|bd,)B _Kvd.yqPd u)vVč)qvKoRO(ilk.n,xvVSiHt
pricvrljit - glagol, neobično jako prisloniti.
fušeraj - [JosObfuscator] NW5i0cE@mF$f.e~g5n)hxDiY)5cpWda:7K_(,BcO l1n|I-e]am>8F]Pa*rmhaLBgDan{yN;| lia:7O BI`lTeSq*o;gvš~ WOrl[ajzdrn.