Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:isto

Naziv slike:

Naziv slike:jabuke zelenke

Naslovnica
Veterani: Sloga Tolisa - NK Raščica Beč
Vijesti - Sport
Srijeda, 03 Rujan 2008
Veterani Sloge protiv Rascice 2008Stadion u Tolisi, 19.08.2008.
Veterani: Sloga Tolisa - NK Raščica Beč
Po lijepom i sunčanom vremenu na prekrasnom toliškom stadionu snage su odmjerili veterani toliške Sloge i bečke Raščice. Igra je obilovala mnoštvom majstorskih poteza, trčalo se i borilo kao u dobra stara vremena. Tolišani su skupili tako dobru momčad, da su se igrači poput Krke i Mlinke našli na klupi za rezervne igrače.
Opširnije...
 
Gužve na granici
Pametovanja - Trla baba lan
Srijeda, 27 Kolovoz 2008

orasjegranicniprijelazvo6.jpgMnogi je putnik, cijenjeni čitaoče ovog članka, ovog ljeta putovao na more, preko ove naše južno voće republike, te su imali priliku prelaziti granicu i na drugim mjestima, osim u Orašju i Županji. I sam sam se iznenadio kad sam ulazio u Metković. Ma šta iznenadio, zamalo da mi buljci ispadnu od čuđenja. Prvo, na izlasku iz naše one duguljasto žuto voće republike, nitko te ništa ne pita. Uopće te ne vide. Odmah do  njih, pod istom "strevom" hrvatska je carina. Međutim, i na toj carini nema carinika, nego samo jedan policajac. I njemu samo kažeš: dobar dan, a on tebi: sretan put.

Opširnije...
 
U Tolisi će se graditi etno-selo
Vijesti - Kultura
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Opširnije...
 
Gdje ima vatre ima i dima
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 20 Kolovoz 2008

tires_smoke_fire.jpgIako je odlukom o komunalnom redu općine Orašje, strogo zabranjeno paljenje smeća u naseljenom području (a to podrazumjeva mjesta gdje žive ljudi), mnogi naši suseljani i suseljani susjednih sela, ipak se odlučuju na činjenje te zabranjene radnje. A zašto to i ne bi činili, kad nema nikoga tko bi im zabranio.

Opširnije...
 
Povratak otpisanih
Vijesti - Svakodnevnica
Utorak, 19 Kolovoz 2008

tolisko_prelo_-_tolisa_1244.jpgEto, poštovani posjetitelji portala Tolisatočkainfo, još jednom se dokazuje, da sve što je lipo brzo prođe ili tako nekako. Tako i ovaj naš godišnji odmor, proleti kao udarac dlanom o nečiji obraz i mi se moradošmo (a izraza), vratiti u našu prapostojbinu i zemlju naših pradjedova i prababa. No, nema mjesta za žalopojke, vrijeme je da se opet prione na posao.

Opširnije...
 
Zima u po ljeta
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 23 Srpanj 2008

nevrijeme.jpgJučer i danas u Tolisi, kao i u bližoj i daljoj okolini, kao da je stigla jesen, pa može se reći i zima. Temperatura zraka jučer nije prelazila 19 stupnjeva, a danas jedva da je dosegnula 15. stupnjeva. Oni koji su rasprodali jakne i majice dugih rukava, danas se smrzavaju.

Opširnije...
 
VL: Tko stoji iza uspješne organizacije velike manifestacije "Dani Tolise" ?
Vijesti - Dani Tolise
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008

100 toliških volontera

Volonteri Dana Tolise 2008TOLISA-U vrijeme opće globalizacije teško se mogu pronaći osobe koje bez ikakve naknade "odrađuju" posao od opće koristi, za svoju sredinu, promidžbu lokalnog kako se u globalnom ne bi ugasili korijeni tradicije, običaja. Možda i nije teško pronaći u svakoj sredini po nekoliko pojedinaca no svakako je vrlo teško pronaći sredinu u kojoj se pronađe čak oko 100 volontera koji bez ikakve naknade danima rade svoja zaduženja kako bi projekt manifestacije uspio a glas posavski, ili točnije toliški, išao izvan okvira svojeg sela. Željeli smo progovoriti upravo o takvim samozatajenim osobama. Nerado prihvaćaju razgovor jer  zapravo i ne žele u javnost i medijsku pozornost. Njihova zadaća je, kažu nam, uspješni "Dani Tolise" a zadovoljna lica svih gostiju najbolja im je potvrda za takav zaključak.

Opširnije...
 
Skupština HSP-a Posavine
Vijesti - Politika
Nedjelja, 29 Lipanj 2008

novi_logo.jpgSinoć, u dvorani Mjesnog odbora u Tolisi održana je izborna Skupština HSP-a Posavine. Nova je to stranka na političkom nebu Bosne i Hercegovine, te jedna od rijetkih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini sa regionalnim djelovanjem.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 393 - 420 od 430

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
imavat - glagol, imati što povremeno: \"imavo sam ja toga koliko oćeš, sad više nejam\".
čubjet - [JosObfuscator] }17>L.K(Q+G #e5Ig^FhUxlS1#^ravt0ogjdoZJ@mlG=Wcn,4j X2{48t*M.Z3epžALiRnOQ|uRI DtYfx:iHj>~8de:l{e{;0aH6Bx~ rp6rESX>kes4W2nL=o}@s>>-ti.?Ft5=yi/0 Ty1nRaUa^ 9n0(;om0@gWfK|Dex+e7| ?t=sJ:vatoNv[_Wi^j@KSs{eNn#|Nepp PP2uoR>D .;OVk)3oo~l5rOjWFe[ZZEnfT8Yiqmta}z,7+ #s4aj(pa{ 9s{s^tis`r4aDž_~b{>n9j*Zxniq^Gc#=0o,m4g# to:b~pl3,{BiK+?{z4u_;1 YeJz>i(zCe;=m.l@H^bj_ebq1V0,~;aW2 K(č@FC=uK/č|w~{Ta(>Ct:no(imw;:a.> l`A.M2.~9*.5ci/r-,[5o*>5n4jZ.L=,PXA YkA^bniTcDo/Mr`wF;a1vM-}iLzlut`)1ii{ inosaamo- -B#9j{eA_dj.pn:ioZ}yLMm7^g{| [:meRje+W0eK*s0sUcxtHo|+uQCnp,##Pw >n7#rc;ed RmEKzQrAedPa#tPi,o c{smeCR )YcnsbN >|p8Umy-Gjd.7WeEI8s{>tD+iBGaazPzb.
šale - [JosObfuscator] {tfpDcIDr;S8i;lpxBnoE25gV_[X],lcR ]Qutwe@k={ 8.tY-ank~ivyoB,?~a m4wb}vAe#GUQ>z-+ =(RHi{ai#k}Kp#;arJk0r%v2giIH)hz. fDrp~{,tr0zo~7rb_uYl-Ze.wwm7m{3ka(aQKsh$,1 nVn?l:1sa*BggP1a8gininCsA5=o08,O3MU 7QSv>b|Ee{zTtp Z2us+dh|lccakB?=g.uaYn{jR0FRa(y#a; L4UT@n`ha#c,s~p`QC^@oe/r6Mu_aEV.