Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 5
Naziv slike:Svira nerodnjake

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Naprijed Vatreni!
Vijesti - Sport
Srijeda, 11 Lipanj 2008
Kolko nas ima, a bie nas još!Kao i u ostalim dijelovima Posavine i u Tolisi se navijalo za Vatrene. Prvi nastup naše reprezentacije doekan je s velikim nestrpljenjem. Pripreme za nastup Hrvatske reprezentacije u Tolisi teku, gotovo otkad i pripreme same reprezentacije, pa nije ni udo da se u vrijeme igranja utakmice, na ulici nije moglo nai nikoga. Uza sve te pripreme i pobjeda, ma kakva bila, tada zasluuje da se dostojno proslavi.
Opirnije...
 
Natjecanje u pecanju udicom na plovak
Vijesti - Sport
Nedjelja, 08 Lipanj 2008

Koja ribaDanas, 8.6.2008.g., sa poetkom u 7.00 sati, na reviru Špionice u Tolisi odrava se natjecanje u športskom ribolovu na plovak.  Natjecanje organizira Ribolovno društvo Šaran iz Orašja, a ove godine natjecanje se odrava na Špionicama, odnosno na podruju pod jurisdikcijom ribolovne sekcije Tolisa.

Opirnije...
 
Program "Dana Tolise 2008"
Vijesti - Dani Tolise
etvrtak, 15 Svibanj 2008

Dani Tolise 2008(dopunjeni lanak)
Pogledajte program proslave "Dana Tolise 2008" koja e se odrati od 11.-15. lipnja 2008. godine. Povodom proslave biti e izdana i predstavljena knjiga
Posavski knjievni zbornik koji e obuhvatiti knjievnost s podruja Terre Tolise, bit e i  otvoren boarski teren te predstavljen novoosnovani boarski klub "Bulin" iz Tolise na organiziranom turniru. Bit e tu još sportskih aktivnosti, utakmica/natjecanja u nogometu, odbojci, trci pasa, ribolovu, streljaštvu... Manifestaciju e uveliati i mimohod KUD-ova, Pjesnika veer, Prvi pjesak, i još bolje Etno dvorište...
Kompletan program manifestacije moete pogledati u nastavku.

Opirnije...
 
VL: Terra Tolys uva tradiciju
Vijesti - Dani Tolise
Srijeda, 21 Svibanj 2008

Tolisa u znaku smotre folklora sa 15 društava, promocija, izlobi, poezije, koncerta

  Dani Tolise 2007 - Smotra folklora(Veernji list)
TOLISA - Prekrasnu tolišku tkanicu meunarodne smotre folklora ove e godine tijekom manifestacije Dani Tolise  svojom pjesmom, igrom i plesom izvesti 15 Kulturno umjetnih društava iz Slavonije, Hercegovine, Rijeke te domaa društva posavskoga kraja. Pet dana, od 11 do 15 lipnja Tolisa e biti u znaku brojnih kulturnih sadraja na kojima bi pozavidjele puno vee sredine.


Opirnije...
 
Podrka Federalnog ministarstva okolia i turizma "Danima Tolise"
Vijesti - Dani Tolise
Ponedjeljak, 19 Svibanj 2008

Ministarstvo okoliša i turizma FBiHDana 16.05.2008. godine, ministar okoliša i turizma F BiH, Nevenko Herceg u Uredu  predsjednika Vlade upanije Posavske ,zajedno s predsjednikom Vlade, Mijom Matanoviem, organozirao je prijem za Slavka Vukia i Ilju Vukia, predsjednika i lana Organizacijskog odbora "Dana Tolise 2008."

Opirnije...
 
Predsjednica FBiH, Borjana Krito, otvara "Dane Tolise 2008."
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 16 Svibanj 2008

Borjana KrištoIz Ureda predsjednice FBiH, Borjane Krišto, Organizacijski odbor "Dana Tolise 2008." dobio je potvrdni odgovor, da e i ove godine, predsjednica FBiH Borjana Krišto biti glavna pokroviteljica, te e osobno otvoriti "Dani Tolise 2008", koji poinju u srijedu 11.06.2008. g.,  i traju do 15.06.2008. g.
    Otvorenje i završna veer odrat e se u svadbenoj dvorani "DVOR - Terra Tolis" u Tolisi, gdje e biti postavljena i  etno-izloba runih radova.       

 
Opirnije...
 
Crkva u Tolisi dobiva novo ruho!
Vijesti - Religija
etvrtak, 15 Svibanj 2008
Obnova crkve meu najljepšim u BiH , crkve Uznesenja Blaene Djevice Marije u Tolisi
       
Crkva Uznesenja Blaene Djevice Marije, Tolisa TOLISA - Crkva Uznesenja Blaene Djevice Marije spada meu najvee ali i najljepše crkve u BiH. Vjersko je središte posavljaka ali i turistika odrednica svih putnika namjernika i gostiju koji posjete posavsko podruje. Pod njenim krovom utoište je našla i ratna bolnica pa je uz duhovnu potporu pod tim krovom spašeno mnogo ivota posavskih branitelja. Crkva je kulturni spomenik i uskoro mjesto gdje e na dostojan nain biti pohranjene vrijedne zbirke koje pripovijedaju nijemo o povijesti posavskoga kraja od njenih poetaka. Muzej sa knjinicom upravo e biti pod okriljem crkve u Tolisi. Usporedo sa tim radovima ovih je dana zapoela i vanjska obnova crkve jer njen izgled ma kako izgledao monumentalno, vidno je nagrien vremenom, kišama pa i ratnim djelovanjima.
Opirnije...
 
Nedjeljni komentar
Pametovanja - Komentari
Srijeda, 14 Svibanj 2008

paleta1.jpgU prošloj anketi, na temu, koje boje treba biti nova fasada na crkvi u Tolisi, najvei broj vaših glasova, osvojio je odgvor pod rednim brojem 2., da o boji fasade trebaju odluiti upljani. Meutim, kao i nebrojeno mnogo puta do sada, oko radova u upi, na samostanu, u crkvi, upljane se ne pita ništa.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 11 12 13 14 15 Sljedea » Kraj »»

Stranice 393 - 416 od 416

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
tentat se - glagol, motati se po glavi, initi se.
vanjko - imenica, jastuk
zjalav - [JosObfuscator] :yz.Ep^gr]OniHbEd3*>XjX.p^e)_gvL,BW-,F .-v1o~senYouZPr#bdYi)nKa0LlSX :_ghonYnPnC%JoSqgtaDR~ WwJksZ|o@RgIjmaicdNJ [QjZges ^)E^;g=r(nl}QG#a}=sVlUzIaQLh(Inty,,V1f`m h8CDo|`nFoK+ggR_a0aLR ZkLkRKLT,ouvMwjQbi7 kiSi0kQ(imm$OgaC ls1V^p]r?o2loIqpdg[oG-m[LrYamneLD) XgQlLfaJsNB.