Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Naprijed Vatreni!
Vijesti - Sport
Srijeda, 11 Lipanj 2008
Kolko nas ima, a bie nas još!Kao i u ostalim dijelovima Posavine i u Tolisi se navijalo za Vatrene. Prvi nastup naše reprezentacije doekan je s velikim nestrpljenjem. Pripreme za nastup Hrvatske reprezentacije u Tolisi teku, gotovo otkad i pripreme same reprezentacije, pa nije ni udo da se u vrijeme igranja utakmice, na ulici nije moglo nai nikoga. Uza sve te pripreme i pobjeda, ma kakva bila, tada zasluuje da se dostojno proslavi.
Opirnije...
 
Natjecanje u pecanju udicom na plovak
Vijesti - Sport
Nedjelja, 08 Lipanj 2008

Koja ribaDanas, 8.6.2008.g., sa poetkom u 7.00 sati, na reviru Špionice u Tolisi odrava se natjecanje u športskom ribolovu na plovak.  Natjecanje organizira Ribolovno društvo Šaran iz Orašja, a ove godine natjecanje se odrava na Špionicama, odnosno na podruju pod jurisdikcijom ribolovne sekcije Tolisa.

Opirnije...
 
Program "Dana Tolise 2008"
Vijesti - Dani Tolise
etvrtak, 15 Svibanj 2008

Dani Tolise 2008(dopunjeni lanak)
Pogledajte program proslave "Dana Tolise 2008" koja e se odrati od 11.-15. lipnja 2008. godine. Povodom proslave biti e izdana i predstavljena knjiga
Posavski knjievni zbornik koji e obuhvatiti knjievnost s podruja Terre Tolise, bit e i  otvoren boarski teren te predstavljen novoosnovani boarski klub "Bulin" iz Tolise na organiziranom turniru. Bit e tu još sportskih aktivnosti, utakmica/natjecanja u nogometu, odbojci, trci pasa, ribolovu, streljaštvu... Manifestaciju e uveliati i mimohod KUD-ova, Pjesnika veer, Prvi pjesak, i još bolje Etno dvorište...
Kompletan program manifestacije moete pogledati u nastavku.

Opirnije...
 
VL: Terra Tolys uva tradiciju
Vijesti - Dani Tolise
Srijeda, 21 Svibanj 2008

Tolisa u znaku smotre folklora sa 15 društava, promocija, izlobi, poezije, koncerta

  Dani Tolise 2007 - Smotra folklora(Veernji list)
TOLISA - Prekrasnu tolišku tkanicu meunarodne smotre folklora ove e godine tijekom manifestacije Dani Tolise  svojom pjesmom, igrom i plesom izvesti 15 Kulturno umjetnih društava iz Slavonije, Hercegovine, Rijeke te domaa društva posavskoga kraja. Pet dana, od 11 do 15 lipnja Tolisa e biti u znaku brojnih kulturnih sadraja na kojima bi pozavidjele puno vee sredine.


Opirnije...
 
Podrka Federalnog ministarstva okolia i turizma "Danima Tolise"
Vijesti - Dani Tolise
Ponedjeljak, 19 Svibanj 2008

Ministarstvo okoliša i turizma FBiHDana 16.05.2008. godine, ministar okoliša i turizma F BiH, Nevenko Herceg u Uredu  predsjednika Vlade upanije Posavske ,zajedno s predsjednikom Vlade, Mijom Matanoviem, organozirao je prijem za Slavka Vukia i Ilju Vukia, predsjednika i lana Organizacijskog odbora "Dana Tolise 2008."

Opirnije...
 
Predsjednica FBiH, Borjana Krito, otvara "Dane Tolise 2008."
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 16 Svibanj 2008

Borjana KrištoIz Ureda predsjednice FBiH, Borjane Krišto, Organizacijski odbor "Dana Tolise 2008." dobio je potvrdni odgovor, da e i ove godine, predsjednica FBiH Borjana Krišto biti glavna pokroviteljica, te e osobno otvoriti "Dani Tolise 2008", koji poinju u srijedu 11.06.2008. g.,  i traju do 15.06.2008. g.
    Otvorenje i završna veer odrat e se u svadbenoj dvorani "DVOR - Terra Tolis" u Tolisi, gdje e biti postavljena i  etno-izloba runih radova.       

 
Opirnije...
 
Crkva u Tolisi dobiva novo ruho!
Vijesti - Religija
etvrtak, 15 Svibanj 2008
Obnova crkve meu najljepšim u BiH , crkve Uznesenja Blaene Djevice Marije u Tolisi
       
Crkva Uznesenja Blaene Djevice Marije, Tolisa TOLISA - Crkva Uznesenja Blaene Djevice Marije spada meu najvee ali i najljepše crkve u BiH. Vjersko je središte posavljaka ali i turistika odrednica svih putnika namjernika i gostiju koji posjete posavsko podruje. Pod njenim krovom utoište je našla i ratna bolnica pa je uz duhovnu potporu pod tim krovom spašeno mnogo ivota posavskih branitelja. Crkva je kulturni spomenik i uskoro mjesto gdje e na dostojan nain biti pohranjene vrijedne zbirke koje pripovijedaju nijemo o povijesti posavskoga kraja od njenih poetaka. Muzej sa knjinicom upravo e biti pod okriljem crkve u Tolisi. Usporedo sa tim radovima ovih je dana zapoela i vanjska obnova crkve jer njen izgled ma kako izgledao monumentalno, vidno je nagrien vremenom, kišama pa i ratnim djelovanjima.
Opirnije...
 
Nedjeljni komentar
Pametovanja - Komentari
Srijeda, 14 Svibanj 2008

paleta1.jpgU prošloj anketi, na temu, koje boje treba biti nova fasada na crkvi u Tolisi, najvei broj vaših glasova, osvojio je odgvor pod rednim brojem 2., da o boji fasade trebaju odluiti upljani. Meutim, kao i nebrojeno mnogo puta do sada, oko radova u upi, na samostanu, u crkvi, upljane se ne pita ništa.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 11 12 13 14 15 Sljedea » Kraj »»

Stranice 393 - 416 od 416

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
tonja - [JosObfuscator] [)i8WPm%ePhL)nL]C`iwTq^lcNbH:ravk2P$,P5 AeverV.h@eumXI{@eUBnu8(so9kzavF^Q K;Pp)CBMosljQaP{~^Rv2]a(C,s cMkQZA*oS3gj7KG9^aNz D%AW%u:-u[ ogbkXo?qoham1rYkbm8qi9J6nBnmW,a*:{O@cjfTxRi[aFjYicPQK? G2v2s2*Dl#a,g.Gi2}e5.gK Y/Aif`% :.^sRuiIf1.nwocHJadj@ a9LVubMz%/rkoY;_4kp_A?uPZj8ig7e+ Vmvp/+r%#ou[pNaa$)505d/b}aD3RCen6jpacelsh]z >w+$jp~%MNo{v0r${DJStWOZ@Wn0*b~qi_zh8=; tc-kd;u=|Fl$j}~.t_uZb#krIFFaMfg*,Q@I 3vo,s(ojb]7ldGi)%_,1tRoR1r W0?2XrcGZa$~>j*6^ie/i=)Bc;1ewVQq ei=^[B PpPRaS@PN/pRmer@X.7i_0kBYqveX[.
smrzo - [JosObfuscator] L1j:i)9>*m|lTeeO5ci6nDDiccJ.3wva=K,2~ NvmTr$uBa{zya~6,kAGZe K}/Kdh52l4*DTa#up@dennF+[6oDrq:)K]FaLql- 9*Ys~*tWDou8d-L6+eK4{nj.
bjeluka - imenica, neotrovna zmija naih krajeva, sa bijelim mrljama na glavi poput uiju, bjelouka.