Jeste li znali...

... da je prva puka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:Stara jela 097

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:ovako se lijepo parkira u kanal

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Slavko Nedi dobitnik Porina!
Vijesti - Kultura
Ponedjeljak, 12 Svibanj 2008
kap za slap.jpgAlbum "ovjek i Bog iz Nazareta" osvojio je Porina u kategoriji "Najbolji album duhovne glazbe" za 2008. godinu. Sveanost 15. dodjele hrvatske diskografske nagrade odrana je u nedjelju u Zagrebu.
U konkurenciji osim albuma ovjek i Bog iz Nazareta bili su:
Mirela Toi, Kristina Kolar, Siniša Štrok, Maja Veljak, Mario Penzar s albumom "Hrvatska Duhovna Glazba", te Pjevai upe Našaša Svetoga Kria - Vodice, Zborovoa s. Klara Pavlovi s albumom "Pjevana Baština - Puko Crkveno Pjevanje U Šibenskoj upaniji, upa Našaša Svetoga Kria - Vodice".Opirnije...
 
Gle, udna li uda!
Pametovanja - Trla baba lan
Petak, 09 Svibanj 2008

flying20cow.jpgKada uiteljica negdje na bijelom svijetu objašnjava djeci da krave ne lete i ne daju med, mora im kazati i to da negdje  na bijelom svijetu postoji i zemlja koja se zove  Bosna i Hercegovina .  Naravno, da smo i mi drava. Drava koja osim što je na papiru drava, nema baš puno elemenata dravnosti. Ima teritorij, koji nije posve jasan. Ima suverenitet, za koji se ne zna tko ga nosi. Ima vladu, pardon ima raznorazne vlade, jedne koje nisu uope formirane a druge kojima fali pokoji ministar. Imamo sto uda, ali sto uda ima i u cirkusu.

Opirnije...
 
Proslavljen Markov dan
Vijesti - Religija
Srijeda, 30 Travanj 2008

Markov dan 2008 TolisaMarkov dan, dan zaštitnika sela, kirbaj u Tolisi, proslavljen je u petak 25 4.2008. godine. Sveanu misu sluio je fra Zvonko Milii.

Iako je godinama poznato da upravo na taj dan padne kiša, pa makar i malo, evo ve druga godina je za redom da kiša za Markov dan nije uope padala. Na misi je bilo posebno sveano, na kojoj se, prema slobodnoj procjeni autora ovog teksta, okupilo više od 1200 ljudi, iz Tolise i susjednih sela.

Opirnije...
 
Godinjak Jelenovih manekana
Vijesti - Sport
Ponedjeljak, 21 Travanj 2008

Jelenovi_manekeni-grb.gifTolisa – Ve šestu godinu za redom amaterska nogometna momad „Jelenovi manekeni" objavljuje svoj Godišnjak. Njegov se 6. broj pojavio u veljai 2008. Ovo je zanimljivo štivo donosi sve rezultate iz 2007. zanimljivosti vezane uz lanjske susrete, fešte, proslavu jubilejskih 45. godina s dodjelama priznanja i nagrada, uspjeh na malonogometnom turniru u Tolisi, gradnju sjenice (bajte), lanarine i pripomoi.
Inae, ova momad (udruga) broji nevjerojatnih 243. lanova, pa ako ve niste to bi ste svakako trebali postati.

Perica Nedi

Opirnije...
 
Potpisan ugovor o financiranju obnove samostanske knjinice u Tolisi
Vijesti - Religija
Petak, 18 Travanj 2008

P1000551.jpgTolisa - U Samostanu na Rašici danas je potpisan Ugovor o sufinanciranju obnove i zaštite od daljnjeg propadanja upne crkve UBDM i Franjevakoga samostana Tolisa i Ugovor o financiranju obnove povijesne zgrade Male vijenice u Odaku. U ime Federalnoga Ministarstva zaštite okoliša i turizma dokument je potpisao Danijel apelj, a ime Samostana na Rašici fra Frano Oršoli, a u ime opine Odak naelnik Luka Juri. Samostanu na Rašici ovim ugovorom bit e dodijeljeno 88 000, a maloj vijenici u Odaku 176 000 KM.

Opirnije...
 
Sveana pjesma naa
Pametovanja - Trla baba lan
etvrtak, 10 Travanj 2008

slika058.jpgOvih dana opet se uvelike šuška oko toga da e naša dina drava u panjeva, dobiti svoju himnu i to himnu sa tekstom, tako da Salihamidi više ne otvara usta na utakmicama reprezentacije BiH, bezveze.

No, moram rei, da je i u pod navodnicima , normalnim dravama teško, a esto i nemogue smisliti himnu da paše svima. Ako si spomenuo sve narode i narodnosti, trebao si i manjine, pa sve pokrajine, upanije i kantone, opine i sokak od babe. E zamislite, koliko je to tek u Bosni i Hercegovini, nauna fantastika. Vjerojatnost da se onih 6, kojima fali jedan da ih bude 7, dogovore oko teksta himne, jednaka je vjerojatnosti da se etiri babe iz mojeg susjedstva popnu  na drvo i dok se zubima dre za list,  igraju bele do 10 dobijenih, dok Bana sa motorkom ree drvo, a ove završe prije nego što se drvo sruši.

Opirnije...
 
Tolikih ruku djelo na Mostarskom sajmu!
Vijesti - Kultura
Srijeda, 02 Travanj 2008
Rukotvorine posavskog krajaU utorak 1. travnja 2008. otvoren je 11. Meunarodni sajam gospodarstva Mostar 2008. i traje do 5. travnja. Na sajmu sudjeluje oko 700 izlagaa iz oko 40 zemalja.
Uz zajedniki nastup tvrtki iz našeg kraja grupirani u prostor upanije Posavske na sajmu emo se predstaviti i na štandu hercegovake udruge "STAP" pod nazivom "Terra Tolis". Naime hercegovaka udruga za regionalni i ruralni razvoj "STAP" omoguila je prezentaciju narodnih rukotvorina iz našeg kraja na jednom od svojih štandova.
Opirnije...
 
Boe kie i izbora vie
Pametovanja - Trla baba lan
Ponedjeljak, 31 Oujak 2008

izbori_ljepote.jpgMalo je onih koji ne znaju što su to izbori, kada se odravaju, gdje se odravaju i kako se odravaju. Ali velik je broj onih, pa da ne kaem svi, koji nemaju pojma zašto se izbori odravaju, tj. s kojim ciljem u koju svrhu i kakva je korist od sve te blamae. izai na izbore, glasuj za bolje sutra, a bude nam bolje malo sutra. Ali o tom potom. Pozabavimo se mi malo ovim skoro pa predizbornim vremenom u kojem nam cvjetaju rue i sve miriše po boljem ivotu, veim plaama, veem broju radnih mjesta, i po još sto uda koje naš malecki, primitivni mozak ne moe ni zamisliti. Uglavnom sve je sjajno i bajno i veina nas se kupa u mlijeku i mljijenim preraevinama, i svega ima vie nego dovoljno i predovoljno, da se tako izrazim...

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 11 12 13 14 15 Sljedea » Kraj »»

Stranice 393 - 407 od 407

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
iviarka - [JosObfuscator] L0yY#n9Tqal)7z%=ilHe~rv-9+~} #qzkaf uQdix*:YoZ)1m8aVg#egu^Sn=q s.#Q1kEoWekUoic.(y7 I/pknTo(D=jfa)>3h ;bp#>o9fdrZ~Sa;Kv5ToiEs(4Q Psln9+a8~ lom@PXAt0v9o:[rqeccMnbonmCyu}.Z)Cie s3@_N}s~ka|jzze?ci}DiUyv{# ]580ed9oe[b4`g@iLF+n;l]aMz:@ FB_viYlXHj[edrMqHlorLYIjkaHt~LDrnZ/1uobW@qv XoDG[r)aH8d$2igGJMI `@B~jtFAoF0cug%?)W-ay Y+@0BmtyFnGDopa o[R+s/[e7,@w 3h0yxr:)KA:aUZ~n1*i1b/=5 @-uSi* M4b$XJl%_+#izIKfz]eeGiN)san({gi- 1xv],YiTos.=vuiU>Ok*42}e[ZD,j ^b+t0eiS P]~Ut1@u9 ho8nDJn?ie(`O6;svk$ReoJ x[HOi2Kv +dG_j*n.;La@`j-ras~HN.
utekat - glagol, ukljuiti, osobito ukljuiti u struju.
zvizgat - glagol, lutati bez cilja.