Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najvea u BiH sa dimenzijama: duina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stigni ga

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Pregled filmova 13. Dana hrvatskoga filma u Oraju
Vijesti - Kultura
Ponedjeljak, 08 Rujan 2008
13. Dani hrvatskog filmaORAŠJE – 13. Dani hrvatskoga filma u Orašju zapoeli su 06.09.2008. godine. Što e sve biti prikazano tijekom 8 dana pogledajte u nastavku gdje donosimo kratku najavu svakoga od filmova. Ulaz na sve projekcije je besplatan. 14. rujna 2008. godine, press konferencijom, biti e okonani 13. Dani hrvatskoga filma u Orašju.
Opirnije...
 
Poinje predizborna kampanja
Vijesti - Politika
etvrtak, 04 Rujan 2008

galop.jpgSutra 5.9., zapoinje predizborna kampanja za izbore koji se odravaju 4.10. ove godine. Za one koji ne znaju, radi se o opinskim izborima, na kojima e se birati 25 lanova Opinskog vijea i jedan naelnik opine. Prema mišljenjima mnogih, bit e ovo jedni od najneizvjesnijih izbora, a predizborna kampanja bespoštedna. Nadamo se da nee biti neukusna i neprimjerena.

Opirnije...
 
ukerov akademac!
Vijesti - Sport
Srijeda, 03 Rujan 2008
Josip Dominkovi i Davor ŠukerPrvi Tolišanin koji je uspješno završio Šukerovu nogometnu akademiju je Josip (Anto) Dominkovi roen 1992. godine. Akademiju je pohaao od ovo ljeto u Novom Vinodolskom gdje je inae Davor Šuker organizirao kamp za mlade nogometaše. Josip je lan Kadeta HNK Orašje i igra na poziciji lijevog bonog te nosi vrpcu kapetana momadi.
Opirnije...
 
13. Dani hrvatskog filma
Vijesti - Kultura
Utorak, 02 Rujan 2008

gregurevi.jpgU dvorani "Oaza" u Tolisi, u subotu 6. rujna, povodom otvorenja 13. dana hrvatskog filma, odrat e se tradicionalno "Glumako sijelo". "Sijelo" zapoinje u 21. 00 sat, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 KM. U cijenu ulaznice uraunato je jelo i pie u neogranienim koliinama, glazba uivo, te kako kae organizator, "cjeloveernja zabava i druenje sa glumcima. Iako je rok za rezervacije bio 30.8.2008.,  mogue je da se još pokoja ulaznica moe nabaviti.

Opirnije...
 
Kako se pee rakija?
Vijesti - Svakodnevnica
Petak, 29 Kolovoz 2008

sljiva.jpgDestilaciju (peenje) rakije treba obaviti u pravo vrijeme. Prerana destilacija koma od šljive ima za posljedicu da se zbog nepotpuno prevrelog šeera u plodovima dobije manje rakije (šljiva se slabo "plaa"). Prekasnom destilacijom koma uz znatan gubitak alkohola - moe se i dogoditi znatno pokvari cijeli sadraj, svojim lošim sastojcima (kiselina, plijesan). Ako se kom ne moe pravovremeno pei (najkasnije 2-3 tjedna poslije završnog vrenja) treba je konzervirati, da bi due vrijeme ostala kvalitetna, pokrivanjem najlonskom folijom, preko koje se nabaca tanji sloj pijeska.

Opirnije...
 
Veterani: Sloga Tolisa - NK Raica Be
Vijesti - Sport
Srijeda, 03 Rujan 2008
Veterani Sloge protiv Rascice 2008Stadion u Tolisi, 19.08.2008.
Veterani: Sloga Tolisa - NK Rašica Be
Po lijepom i sunanom vremenu na prekrasnom toliškom stadionu snage su odmjerili veterani toliške Sloge i beke Rašice. Igra je obilovala mnoštvom majstorskih poteza, tralo se i borilo kao u dobra stara vremena. Tolišani su skupili tako dobru momad, da su se igrai poput Krke i Mlinke našli na klupi za rezervne igrae.
Opirnije...
 
Guve na granici
Pametovanja - Trla baba lan
Srijeda, 27 Kolovoz 2008

orasjegranicniprijelazvo6.jpgMnogi je putnik, cijenjeni itaoe ovog lanka, ovog ljeta putovao na more, preko ove naše juno voe republike, te su imali priliku prelaziti granicu i na drugim mjestima, osim u Orašju i upanji. I sam sam se iznenadio kad sam ulazio u Metkovi. Ma šta iznenadio, zamalo da mi buljci ispadnu od uenja. Prvo, na izlasku iz naše one duguljasto uto voe republike, nitko te ništa ne pita. Uope te ne vide. Odmah do  njih, pod istom "strevom" hrvatska je carina. Meutim, i na toj carini nema carinika, nego samo jedan policajac. I njemu samo kaeš: dobar dan, a on tebi: sretan put.

Opirnije...
 
U Tolisi e se graditi etno-selo
Vijesti - Kultura
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novoureenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala zapoeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutano je u tijeku prikupljanje informacija o starim kuama, kuarima, starinskim predmetima, alatima i slino, koji bi mogli biti izloeni u tom etno-selu.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 11 12 13 14 15 Sljedea » Kraj »»

Stranice 365 - 392 od 407

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
viksat - [JosObfuscator] KSg+Q2J~l|cqsaeg{>rMoC+=gylpB),l*nw PU[xeMDtxCZk+|Y)zoG8mQ_ A65p+rv.^r^wvhWe?mdp$azzo[iUqNKMv5aBaC1mTit?i@g, H*c|L*i-dYhp[$W16e]Fl1eV9Yo8,u1w |ljj)a)hib/wtoK*}gikxtHi, n/}[)oJub6O7Cuk`l:=^qyPuyVJ.
donjav - [JosObfuscator] o-hwpS0HrtmiqdLf.j^/ue#.v?Z/$,t :yVJHs_a?%2gnaZ.a_en],7# E3p;qo~k6s}p)[qavIBOn5RY)=,k rp4On(Rbve)F$nK)absHp:f}p^Wa]pdvi)c36abJPnR2UT.
nedozvan - pridjev, onaj koji sebi ne da nita dokazati. Onaj koji se slijepo dri svojeg pogrenog miljenja.