Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Kolotečina
Pametovanja - Trla baba lan
Srijeda, 05 Studeni 2008

magarac.jpgNaša mala sredina, bez korice, vratila se u svakodnevnu kolotečinu, nakon jedinog zanimljivog vikenda na vašaru. I onda kad upadnemo u takvu kolotečinu u kojoj ne samo da se ne događa ništa novo, nego i ono staro što se događa, kao da se ne događa, teško se iz nje izvlačimo.

Opširnije...
 
Dom@ljevac.com se pridružio peticiji!
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 05 Studeni 2008
Domaljevac.comKolege s  DOM@ljevac stranica su se uključile u medijsko praćenje akcije za očuvanje rijeke Tolise - njenog ribljeg fonda, flore i faune. Članak pročitajte ovdje!
...
Web-stranica tolisa.info pokrenula je pažnje vrijednu akciju protiv zagađenja rijeke Tolise, protiv uništavanja ribljeg fonda, za očuvanje flore i faune nekada prekrasne rijeke.
Peticiju je, kako sami pokretači i organizatori navode, do sada potpisalo više od 1000 žitelja Tolise, Domaljevca, Donje Mahale, Kostrča i drugih okolnih sela.
.
... 
 
Mladen i Manda i divlja repa
Pametovanja - Mladen i Manda
Utorak, 04 Studeni 2008

dscn1761.jpgKada kažemo Mladen i Manda, onda nam odmah pada na pamet da su oni naši domicilni junaci i da sa Njemačkom nemaju nikakve veze, u prvom redu zbog toga što bi Mladen radije ostao gladan, nego na njemačkom zatražio komad kruha. Nije ni Manda različita od situacije o kojoj govorimo. I ona bi radije živjela u Njemačkoj nego radila za plaću od 430 maraka s toplim obrokom.

Opširnije...
 
Blagdan Svih Svetih, u videoprilogu groblje u Tolisi
Vijesti - Svakodnevnica
Nedjelja, 02 Studeni 2008

Svi_Sveti_2007_-_02.jpgJučer je i u našoj župi svečano proslavljen blagdan Svih Svetih. Jučer je  služena sveta misa na groblju Karaula, dok je danas na Dušni dan (Mrtva uspomena) služena misa na svim mjesnim grobljima naše župe i okolnih župa. Ni najstariji naši mještani ne pamte ovako toplo, pa čak i vruće vrijeme za Sve Svete. Znalo je, vele stariji mještani, biti toplo, za kratkih rukava, ali nikada ovako, da su mnogi morali potražiti i mjesta u hladovini.

Opširnije...
 
Tekst poslane peticije, sa novim slikama
Vijesti - Svakodnevnica
Četvrtak, 30 Listopad 2008

p1010657.jpg

Tekst poslane peticije glasi:

Mi dole potpisani građani, odlučni u nakani da spriječimo ekocid, nad rijekom Tolisom i ostalim tekućicama i kanalima u Županiji posavskoj, tražimo od nadležnih institucija da poduzmu sve mjere, kako bi se zaustavilo daljnje zagađenje, vode u rijeci Tolisi, zraka u naseljenim mjestima u okolici rijeke, zdravlja ljudi i života u rijeci.

Opširnije...
 
Peticija protiv zagađenja rijeke Tolise
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 29 Listopad 2008
rijeka_tolisa.jpgDanas ujutro na 12 adresa poslana je peticija protiv zagađenja rijeke Tolise, protiv uništavanja ribljeg fonda, za očuvanje flore i faune nekad prekrasne rijeke. Peticiju je potpisalo više od 1000 žitelja Tolise, Domaljevca, Donje Mahale, Kostrča i drugih okolnih sela.
Opširnije...
 
Naziv zaklade je...
Vijesti - Svakodnevnica
Utorak, 28 Listopad 2008

tolisko_prelo_-_tolisa_1244.jpgPoštovani posjetitelji portala tolisa.info,  uredništvo portala vam zahvaljuje na velikom zanimanju za davanje naziva zakladi koja se osniva u Tolisi. Naime 80% vaših glasova dobio je naziv "Terra Tolis", dok je 20% glasova dobio naziv "Dani Tolise". Tako će se zaklada koja će u budućnosti promicati ime našeg mjesta zahvaljujući vama, poštovani posjetitelji, zvati "Terra Tolis".

Uredništvo

 
Teče, teče bistra voda...
Vijesti - Svakodnevnica
Subota, 25 Listopad 2008

rijeka_tolisa_25.10.2008.god.jpgTeče, teče bistra voda... ali sigurno ne kroz korito rijeke Tolise. Posljednjih dana rijeka Tolisa ponovo je poprimila i boju i miris a zasigurno i okus. Poprimila je neuobičajenu boju i to vjerovali ili ne, RUŽIČASTU!

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 365 - 392 od 430

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
lućer - imenica, starinska ostava za hranu, špajz.
cvičke - [JosObfuscator] im7Ax(nQkM$RoPZžB.L| av9Cr.$3bs0tw>?aR6 elAPa~7GcgcCEaD{7@WnPWe`oox/ ~lvWpfpS13l>Mfa6RZtS4jnJeF6snXeSJW O/o;vvbaK>utk`Zć{eyX0E{,Tq| [4asAKaZt H|mKve.CvO4k9Hm@-as|s+5nl3if/^Hmm Y;Yrl+FYa^v,$nc,iw}nmr a%đ5E}eoTLVun^_0%oti3*Gm%.wK 6zKLtRo0korrf]Pi+~W4s}>wtwfWi5ifiJZsl]4#eHs$}> xTs2jpnu_r svsk:De2/~ cuTXaw1grlFaivj;7[nx=Ocoxml XZ-UzRaNCaigl[Z ?CJspfi4iaMt+(3eW+ #t*{djfNwe+jxPnl,x)e+Vs@FnFT-jo}%QgP1=c? ~m%o0X~[dKe5]g5o#j^(oaF:=5w.
plavetnjak - [JosObfuscator] 5i}$qREmnPe.nCi;dG~3cO%NywaLfVq,U^ Yu)Xd;7FT}o-W~o~mztaR%ć*iHN{D #Byn_Kh@-aK}zqzWyKiTOqSkv-19y +3)6zmU`i8aEis ;)r.jsi)2:u;dStl[S#xpfraLIBt]}I% tpB[bT$(Gyai5kmTr_abi,` {{mqGoSdd~O>rmXju,a[9 /J%2Rgf47faQl.$b#wi}(cWaq3L.