Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:Vidikovac

Naziv slike:

Naziv slike:Ekipa Tolisa 1

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Osnovana prva zaklada na teritoriju Županije posavske
Vijesti - Svakodnevnica
Petak, 23 Siječanj 2009

p1050018.jpgPrije nekoliko dana od Federalnog ministarstva pravde, stiglo je u mjesni ured u Tolisi rješenje o upisu Zaklade "Terra Tolis" u registar zaklada Federacije BiH. Stoga je sinoć 22.1.2009.g., u prostorijama osnovne škole fra Ilije Starčevića u Tolisi, održana prva sjednica Upravnog odbora Zaklade "Terra Tolis". Tako je i službeno otpočela sa radom prva zaklada osnovana na teritoriju Županije posavske.

Opširnije...
 
Stiže proljeće
Vijesti - Svakodnevnica
Utorak, 20 Siječanj 2009

proljecepp9.jpgSve toplije vrijeme ovih dana, podiglo je rasploženje mnogima. Tako je temperatura u Tolisi sa ledenih minus 18, porasla na ča plus 10, a danas 20.1., temperatura bi mogla porasti i do plus 15 celzijevih stupnjeva. Mnoge ovako lijepo vrijeme podsjeća na proljeće.

Opširnije...
 
Pad sistema! Opet!
Vijesti - Svakodnevnica
Petak, 16 Siječanj 2009

Opet havarijaKonačno online! Ispričavamo se na nedostupnosti, ali ništa nismo mogli učiniti. Naime  računalo na kojem se nalaze naše stranice, (a i mnoge druge) je "crklo"  i samo smo mogli čekati da naši davatelji usluga  smještaja stranice (hosteri)  zamijene računalo i sve vrate kako je i bilo!
Da vas malo odobrovoljim - pogledajte slike u slikovnici što je usliko naš vridni Dule u albumu Zima ciča!

      

Zima ide,
ide zima,
mali Dule,
fotoaparat ima:)

Uredništvo

 
Knjiga "Najstarija pučka škola u BiH"
Vijesti - Obrazovanje
Srijeda, 07 Siječanj 2009
knjiga_nae_kole.jpgPrikaz knjige Najstarija pučka škola u Bosni i Hercegovini, U spomen 185.obljetnice Osnovne škole fra Ilije Starčevića Tolisa, Tolisa, prosinac 2008. Naslov gore navedenog djela grupe autora (glavna urednica Marica Dubravac) se može prema kriterijima vrednovanja knjiga svrstati u vrstu stručne monografije. Po svom opsegu obuhvaća razdoblje od osnutka najstarije pučke škole u Hrvata u Bosni i Hercegovini 1823. do suvremenog razdoblja školstva u Tolisi odnosno praktički do današnjih dana. Monografija je djelo više autora dvadeset tri stručna suradnika odnosno djelatnika Osnovne škole fra Ilije Starčevića iz Tolise i sadrži ukupno 271 stranicu teksta, tablica i priloga.
Opširnije...
 
SRETNA NOVA GODINA!
Vijesti - Svakodnevnica
Subota, 03 Siječanj 2009

vatromet.xxl.jpgPOŠTOVANI POSJETITELJI PORTALA TOLISA.INFO, EKIPA PORTALA ŽELI VAM SVE NAJBOLJE U DVIJE TISUĆE I OVOJ GODINI!  ŽELIMO VAM MNOGO LIJEPIH TRENUTAKA, ŠTO MANJE JAVE I ŠTO VIŠE SNOVA. BUDITE ZDRAVI, VESELI I PAMETNI, TE IMAJTE DOVOLJNO SVEGA I NARAVNO I U 2009. GODINI BUDITE REDOVNI POSJETITELJI NAŠEG PORTALA.

Uredništvo

 
Promocija knjige
Vijesti - Obrazovanje
Utorak, 30 Prosinac 2008

knjiga-naše_škole.jpgJučer 29.12.2008.godine u prostorijama osnovne škole fra Ilija Starčević u Tolisi održana je promocija knjige koja nosi ime "Najstarija pučka škola u Bosni i Hercegovini". Knjigu je izdala sama škola u spomen svoje 185.obljetnice.

Opširnije...
 
Obavijest o novim slikama
Vijesti - Svakodnevnica
Ponedjeljak, 29 Prosinac 2008

stara_jela_040.jpgPoštovani posjetitelji portala tolisa.info, obavještavamo vas da su u našoj Slikovnici ovjavljene nove fotografije. Posebno vam skrećemo pozornost na fotografije starih jela i kuhanja starih jela. Uskoro ćete moći vidjeti i recepte, te podrobnije objašnjenje ovog cjelodnevnog događaja u Tolisi, na Svetog Ivu 2008.g. Samo ćemo vam reći da toliko starih jela nismo pojeli za čitav život, koliko na taj dan i da je pravo čudo što se sve može napraviti od kombinacije voda, brašno, sol.

Uredništvo

 
Čestit Božić!
Vijesti - Religija
Četvrtak, 25 Prosinac 2008
Božić 2008Čestit Božić posjetitelji toliških stranica. Želimo vam puno veselja i topline u krugu obitelji ovih Božića! Budite bolji nego inače! Čuvajte se kolača!
 
Uredništvo
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 337 - 364 od 430

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
razgodit - [JosObfuscator] VjTg(lNaTg@UDoh$l8M,r. ,t;9Bq-rh%[1a~-j,dnoKohPcvW oS:o?edZg>}_]omd2iF}2-t:NybPiz,FZ0IM C+Zjr`:NHraK,azo01ABvzrHrig/]PRnj%N`~uqCo[tFitm| 843#$dJVfuWot{aFeg+o?yv[jAo)rHH,B+`W Hom);~WsZxP,OoLb]uA0i@3ic1trMFWKozv3 zv)>jAo3evn-{HyčBa/Hd_ncjd#n[]e;Kc` _TMCCivT[TR >isHHmLl-.
vrsnik - imenica, osoba istih godina, vršanjak, parac, diner.
krištat - glagol, vrištati.