Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sveti Nikola opet doao
Vijesti - Religija
Ponedjeljak, 08 Prosinac 2008

doc48dek_svetog_nikole11.jpgNakon što je Sveti Nikola u petak (5.12.2007.g.) posjetio naše mališane u osnovnoj školi fra Ilije Starevia, isto je uinio i juer (7.12.2008.g.),  posjetivši male vjernike u crkvi Uznesenja Blaene djevice Marije u Tolisi. Uz pratnju malih anela, ozario je mnoga lica svojom pojavom. (više slika u Slikovnici)

Opirnije...
 
Gdje god spazi zgodno mjesto...
Vijesti - Religija
Ponedjeljak, 08 Prosinac 2008

p1030145.jpgGdje god spaziš zgodno mjesto tu drvo posadi. Veli tako stara poslovica, koja hoe rei da drvee treba saditi, a ne rušiti. Ne misli tako i naša crkvena vlast, koja je donijela odluku da se borovi poruše. Tako je na Svetog Nikolu, crkveno dvorište osvanulo golo.

Opirnije...
 
Dani Tolise 2009.
Vijesti - Svakodnevnica
Nedjelja, 07 Prosinac 2008

folklor20 (09).jpgDani Tolise 2009.g., odrat e se od 3. do 7. lipnja. Odluio je tako Organizacijski odbor ove manifestacije na sjednici odranoj 5.12.2008.g. Na Danima Tolise idue godine, zadrat e se neki dogaaji od ranijih godina, kao što su mimohod kulturnoumjetnikih društava, utrka pasa i prvi pljesak, dok e se uvesti i mnogi novi dogaaji, koji bi trebali ukljuiti što više itelja našeg mjesta, kao i okolnih mjesta.

Opirnije...
 
Sveti Nikola u Tolisi
Vijesti - Svakodnevnica
Subota, 06 Prosinac 2008

sveti_nikola_u_tolisi.jpgDanas 05.12.2008. našu školu fra Ilije Starevi u Tolisi posjetio je glavom i bradom Sveti Nikola, koji se sa našim školarcima jako lijepo zabavio i podijelio im prigodne poklone. Ali ni Sveti Nikola nije otišao bez dara. Naši mališani su mu pripremili jako lijep program. 

Opirnije...
 
Podrka naelnika
Vijesti - Svakodnevnica
etvrtak, 04 Prosinac 2008

zeljkonacelnik_460.jpgNa danas (3.12.2008..g.) odranom sastanku sa predstavnicima Pokretaa Peticije za ouvanje rijeke Tolise, naelnik opine Domaljevac-Šamac, eljko Josi, dao je punu podršku za ouvanje ove rijeke, te obeao aktivni angaman oko rješavanja problema. Reeno je da nitko nema pravo ugroavati ivote drugih ljudi, te ivi i neivi svijet u rijeci.

Opirnije...
 
Konjukcija na nebu
Zanimljivosti - Nek ima svata!
Srijeda, 03 Prosinac 2008

mjesec-venara.jpgSavez Mjeseca, Venere i Jupitera rijetki je prizor koji je juer oko 17 sati krasio naše nebo. Venera i Jupiter su se "pribliili" Mjesecu i "nasmiješili se". Ovaj dogaaj vrlo je rijedak. Zadnji je put iz Londona Venera bila vidljiva ta taj nain davne 1961. godine, a nakon 2008., Veneru emo u tom ''izdanju'' moi vidjeti tek 2032. godine. Na ovoj slici vide se Mjesec i Venera.

Opirnije...
 
Nema konkretnih koraka
Vijesti - Svakodnevnica
Ponedjeljak, 01 Prosinac 2008

p1010618.jpgNakon više od 30 dana od dana slanja peticije, još nema konkretnih koraka u rješavanju problema zagaenja rijeke Tolise. Kako neslubeno doznajemo, u Vladi upanije posavske odran je okrugli stol na temu voda, na kojem je jedna od tema  bilo i zagaenje rijeke Tolise termalnim vodama, na kojem se utvrdilo tko nije nadlean, dok istovremeno još nije utvreno tko je nadlean.

Opirnije...
 
I u Sarajevu ukraden Boi!
Pametovanja - Kuda idu divlje svinje
Subota, 29 Studeni 2008

Jedino Jedna Jedina Jedinstvena BiH
Arzija kao GrinNakon što je Grin uspio ukrasti Boi, na svu sreu samo nakratko i samo na filmu, to je pokušao i premijer Ivo Sanader u Hrvatskoj i naravno da nije uspio. Poslije se morao raznim verbalnim akrobacijama opravdavati kako je mislio nešto drugo, svi su ga krivo razumijeli. Da li e ravnateljica Javne ustanove "Djeca Sarajeva", koju ine 24 vrtia, Arzija Mahmutovi uspjeti ukrasti Boi u Sarajevu ostaje nam vidjeti!

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 11 12 13 14 15 Sljedea » Kraj »»

Stranice 337 - 364 od 418

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
blatara - imenica, naziv za starinsku kuu zidanu blatom.
isproavit - [JosObfuscator] ;Q.MgGlXa?Qg|])B.o(Al0qfKA,+*91 Op6omwrAoTOp>UhaQxs-eoTtZ_i|pEaA,hZ3Fb T>s{iy{t7r`fuQK-7lnOe-#Wuht#B3Qi_?uEu,zr= ybm,i*^t${]/>iiT z~OJ7nYea~gkQ;}>r7Oz0Ni{{{s]zU#aIei2n|vn:QMnz,Ee[:g X5p0WL;ar~6~1soYt>@:|$Zi=|xY1,k Itnp~>ouwKfk]vE:aNuqr,+FDyih;tu.#ih )$tbs_9e).
pripoinit - glagol, dobiti malo vremena za odmor, odmoriti se, prikupiti snage.