Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Doji, Dojia 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:divlja jabuka

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sruen Najvei hrast u Tolisi
Vijesti - Svakodnevnica
Ponedjeljak, 23 Oujak 2009
dsc00114.jpgNajvee drvo u Tolisi bio je Hrast Lunjak a srušeno je u petak 20.03.2009. godine. Mnogi od vas zasigurno nisu ni znali da tako što i postoji u Tolisi.
Opirnije...
 
Poelo prikupljnje jaja za Uskrs
Vijesti - Svakodnevnica
Ponedjeljak, 23 Oujak 2009

uskrs_2009.jpgUveliko je poelo prikupljanje jaja za tucanje na Uskrs. Kao što je ve poznato u Tolisi se nastavlja tradicionalno razbijanje (tucanje) jaja na Uskrs. Ljudi na razne naine isprobavaju jainu jaja, na primjer kao na slici. Takoer, ima oni koji to rade i kuckanjem od zube, uglavnom svatko se snae.

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi the Dragon
Pametovanja - Mladen i Manda
Utorak, 17 Oujak 2009
 

p1030466.jpgDa je u zdravom tijelu zdrav i duh, mnogi ve znaju-u teoriji . Ali ako to treba provesti u praksi, onda je ovjeka malo tee nauiti gore izreenu izreku. Ova serija je baš o tome. U ovoj seriji Mladen i Manda se bore protiv suvišnih kilograma, nabijaju kondiciju i nikad nemaju upalu mišia jer se redovno bave sportom. Mladen i Manda su u takvoj formi da bi njih dvoje sami mogli igrati nogomet protiv dvije nogometne ekipe i opet izvui barem bod u gostima. Slijedi nastavak...

Opirnije...
 
Sjednica Upravnog odbora Zaklade Terra Tolis
Vijesti - Svakodnevnica
Utorak, 17 Oujak 2009

p1050262.jpgDanas 16.3.2009.g. , sa poetkom u 19. 00 sati, odrana je trea redovita sjednica Zaklade Terra Tolis. Dnevni red sjednice, bio je:

1. Izrada zamolbi za sponzoriranje manifestacije "Dani Tolise 2009." i utvrivanje popisa moguih sponzora, te popisa kandidata za Glavnog sponzora;

Opirnije...
 
Asteroid nas promaio za dlaku
Zanimljivosti - Nek ima svata!
etvrtak, 05 Oujak 2009

    asteroid-hits-earth-2.jpg Asteroid veliine onoga koji je prije jednog stoljea eksplodirao u Sibiru projurio je pokraj Zemlje, objavio je NASA-in Laboratorij za mlazni pogon u Pasadeni u Kaliforniji. NASA-in laboratorij je naveo da je asteroid pod oznakom 2009 DD45 u ponedjeljak ujutro prošao pokraj Zemlje na udaljenosti od oko 78.500 kilometara.

Opirnije...
 
Otvorena ribolovna sezona
Vijesti - Sport
Subota, 28 Veljaa 2009

spionice_otvorenje.jpgDanas (28.2.2009.g.), otvorena je ovogodišnja ribolovna sezona, na umjetnim jezerima kojima raspolae ribolovna udruga "Šaran" Orašje, a to su: Špionice (u Tolisi), Luki rovovi (u Oštroj Luci), Ciglana (u Orašju), Gazda Ilje polje u Orašju i Rupe, (na Gradištima). Ribolovna sezona, dakako, zapoela je samo za lov šarana, dok je za smua, soma, štuku i ostale ribe, lovostaj još uvijek na snazi.

Opirnije...
 
Poklade u Tolisi 2009.
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 25 Veljaa 2009

p1012430.jpg I ove godine kao i proteklih godina naše selo krasile su raznovrsne maske. Za školsku djecu organizirana je pokladna povorka. Djeca su defilirala od škole do pekare „TOLIŠANKA“ gdje su im podijeljene krafne. Povorka se zatim vratila u prostorije škole gdje su se svi dobro zabavili uz igru i pjesmu. U veernjim satima u Domu kulture kud „KRALJ TOMISLAV“ organizirao je pokladne veeri,  gdje su na pokladni utorak birane najbolje maske.

Opirnije...
 
Pokladne veeri
Vijesti - Svakodnevnica
Ponedjeljak, 23 Veljaa 2009

makara.jpgPoklade su i ludi su dani! Tako je i u Tolisi ovih dana u organizaciji KUD-a Kralj Tomislav iz Tolise,  uprilieno tradicionalno druenje nazvano Pokladne veeri. Svake veeri poklada u Sali u Tolisi okupljaju se makare (i oni koji se tako osjeaju) gdje se uz glazbu uivo (Ivan arlijev i pomagai), pie i dobro društvo zabavljaju dugo u no. Ipak najzanimljivije e biti na pokladni utorak, kad e Sala, kao i svake godine biti premalena da primi sve one koji bi eljeli vidjeti što se dogaa unutra. Inae, Sala je dobila i novi izgled.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 11 12 13 14 15 Sljedea » Kraj »»

Stranice 309 - 336 od 418

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
propadivat - glagol, o kii ili snijegu, lagano padati, poeti padati.
bak - [JosObfuscator] INEi1ov*m/?e[End;5Q|iM(rE`c>aS,zV3-: imGu6:zB)lHkh#PoXt] {y>:1rmaSszQ@p([lRvo~p6aidqD5o-naxo>fo -,qgV81odWvm_zwye[d7o*q#Ou,g=l ,)%1Ob.;i0|kcesI.
zasviit - glagol, preneseno, uslijed djelovanja alkohola, dobiti sjaj u oima, zasjati. -\" Vidim ja da si ti zasviio.\"