Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 8
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Prekriveno snijegom

Naziv slike:

Naslovnica
Tropska zoonoza u Županiji Posavskoj!
Vijesti - Svakodnevnica
Ponedjeljak, 04 Svibanj 2009

HrtDOMALJEVAC - Po prvi puta na ovim prostorima, u Županiji Posavskoj, u Veterinarskoj stanici Argus Domaljevac, 24. travnja 2009. godine dijagnosticirana je dirofilarioza kod dva psa, a zatim potvrđena na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu - Zavod za parazitologiju dana 29. travnja 2009. godine.
Vlasnik psa, iz Domaljevca obratio se Veterinarskoj stanici sa psom, pod simptomima opće slabosti. Pas star oko 9,5 godina, ženka, oštrodlaki njemački ptičar, blago povišene temperature. Prilikom rutinske pretrage krvi, bojane metodom Hemacolor ustvrđena je dirofilarioza.

Opširnije...
 
Pao nam mrak na oči
Pametovanja - Trla baba lan
Četvrtak, 30 Travanj 2009

mrak.jpgPolako, ali sigurno, štovani posjetitelji, pada nam mrak na oči. Mrak je bio i prije, ali trenutačno mrak je u pravom smislu te riječi. Naime, ako niste znali u našoj općini na snazi je kohabitacija. Ako upišete u pretraživač pojam kohabitacija, dobit ćete raznorazne definicije. Obično on znači seksualni odnos prije ili izvan braka. Suživot dvoje ljudi, sustanarstvo. U političkom smislu to znači da većinu u predstavničkom tijelu građana ima jedna politička stranka ili opcija, dok izvršnu vlast postavlja druga stranka ili opcija.  E takva je situacija kod nas.

Opširnije...
 
Humanitarna utakmica
Vijesti - Sport
Četvrtak, 30 Travanj 2009

svecenici-zupanija.jpgDok je HNK Orašje bitku bio za ostanak u Premier ligi, u Posušju (1-2 u korist Orašja), na stadionu Goal u Orašju, odigravala se humanitarna utakmica između reprezentacije svećenika BiH i reprezentacije "javnih" osoba Županije posavske. Samoj utakmici prethodila je Sveta misa u crkvi u Tolisi, na kojoj je bilo dvadesetak svećenika.

Dodane slike u slikovnici!

Opširnije...
 
Održan sastanak sa poduzetnicima
Vijesti - Dani Tolise
Srijeda, 29 Travanj 2009

poduzetnici.jpg

U ponedjeljak 27.4.2009.g., Upravni odbor Zaklade Terra Tolis, a koji ima ulogu organizacijskog odbora, održao je radno-konzultativni sastanak sa poduzetnicima iz Tolise, a u svezi sa organizacijom i realizacijom programa ovogodišnjih Dana Tolise. Istaknuto je da su Dani Tolise postali tradicija, koju po svaku cijenu treba održati i podržati.

Opširnije...
 
Proslavljen Markov dan
Vijesti - Religija
Ponedjeljak, 27 Travanj 2009

38.jpgU subotu 25.4.2009.g., proslavljen je Markov dan, dan zaštitnika sela Tolise. Naravno, da je bilo lijepo i veselo. Dijelić atmosfere možete pogeldati u našoj slikovnici, gdje su objavljene fotografije sa svete mise. Uskoro, u sklopu ovog članka, bit će objavljeni i video zapisi, te fotografije sa vašara, koji je ove godine bio i veći i posjećeniji nego inače.

 DODAN VIDEO

Opširnije...
 
Markov dan
Vijesti - Religija
Petak, 24 Travanj 2009

P1000467.jpgPoštovani posjetitelji našeg Portala, sigurno ste primijetili kako nas ovih dana nije bilo baš nešto previše na Portalu. Razlog tome su, od prve pogađate, pripreme za naš kirbaj. Nećete nam zamjeriti. Ovim putem vas obavještavam da su sve pripreme za kirbaj izvršene, te da slobodno sutra dođete u Tolisu.

Opširnije...
 
Generalni konzul RH posjetio Tolisu
Vijesti - Dani Tolise
Srijeda, 22 Travanj 2009

josip-juras.jpgDanas 23.4.2009.g., Generalni konzul Republike Hrvatske Josip Juras, boravio je u jednodnevnom posjetu Tolisi, na poziv  Upravnog odbora Zaklade "Terra Tolis". S članovima Upravnog odbora, posjetio je Spomen-bunar, staro mjesto sela Tolisa, gdje bi se u bliskoj budućnosti trebalo urediti i etno selo.

Opširnije...
 
17. obljetnica "Vojske babe Mare"
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 22 Travanj 2009

vbm.jpgU petak 17. 04.2009. godine, naša legendarna postrojba VBM (Vojska babe Mare) proslavila je svoju 17. obljetnicu. Svi prisutni prisjetili su se raznih zgoda i nezgodakoje su su se događale za vrijeme njihovog višegodišnjeg ratnog druženja.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 309 - 336 od 430

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
dudit - glagol, biti potišten, biti tih, ne čuti se, primiriti se, biti miran.
šlifer - [JosObfuscator] ;`VRi?/m8eQnFkc+ikZ:8ecFaQ,xPM b~8gdXjjiE*hC-o+`:) Zpzo~3Ysp>Bt*0}gNep#*9HlHj9iB*xn>L%e} kFUk(pcXxtl)[;aUt`=BnmLMxeeIK5En`>9amfJy T=y;no|KaD,v^QEl{,a=M>kL1>oaK 8N$`/z*ta8 pp-(~j*nWo+$;rCgI%K^aPn{7.
šuljanje - imenica, u hazardnim igrama, materijalno oštećivanje koga, pobjeđivanje na takav način da poraženi ostane bez ičega ili da izgubi puno.