Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Mladen i Manda u epizodi: CSI Criteži
Pametovanja - Mladen i Manda
Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2009
 

new_york1.jpgNije bilo mjeseca u godini koji nije bio takav da ga Mladen ne bi volio, ili obrnuto. Ali od svih mjeseci, najbolji mjesec ipak mu je bio Mjesec na nebu, te nebeska tijela koja ga prate, uključujući i neidentificirane leteće objekte. Pa je tako dao petama vjetra o razmišljanju o tome jesu li Nila Amstronga poslali na Mjesec ili su ga poslali na mjesec dana u kaznenopopravni zavod. To nikada nije dovoljno dobro precizirano.

Opširnije...
 
Kritika lošeg ponašanja
Zanimljivosti - Nek ima svašta!
Utorak, 25 Kolovoz 2009

05.jpgSvjedoci ste poštovani posjetitelji našeg portala da smo na našoj stranici trudili se prikazati našu sredinu lijepom i da nam je to uglavnom polazilo za rukom. Nije to ni teško kad je čovjek okružen lijepim. Međutim sve je više onih koji na ovaj ili onaj način pokušavaju naš lijepi kraj pretvoriti u svoj ružni kraj, ne mareći za naš lijepi. No nećemo im to dopustiti. Kako je sve više i više onih koji ne brinu o našem okolišu, kako je sve manje onih koji ih javno prozivaju, a kamoli kažnjavaju, odlučili smo na našem portalu prikazivati fotografije i video isječke onih koji kvare ljepotu našeg kraja, a sve u cilju toga kako bi im se jednom stalo na kraj.

Opširnije...
 
Biti Posavac!
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 19 Kolovoz 2009

Pejo GašparevićNeki dan sam dobio mail od našeg štovanog Posavca, Domlječanina, novinara Peje Gašparevića. Skrenuo mi je pozornost na jedan svoj članak koji je nastao nakon nedavnog posjeta Domaljevcu kojeg prenosimo u cijelosti:

"Ovo je priča o zavičaju. Nastala je nakon mojeg petodnevnog boravka u Posavini ispunjenog brojnim susretima i razgovorima. Na jedan poseban način ovo je i priča o djeci mojih prijatelja ili školskih kolega. Rat i sve ono što prijeratna psihoza, ratna stradanja i poslijeratne traume donose sa sobom - ubrzano troše vrijeme preživjelima. To se dogodilo i meni. Dvadesetak godina je protutnjalo munjevitom brzinom. Djeca mojih prijatelja i školskih kolega sada su odrasle osobe – vrhunski sportaši, novinari-voditelji kao što sam i ja, ili pak posjetitelji kavana u kojima sam s njihovim očevima dijelio mladalačke dane i noći."

Opširnije...
 
Nepoznato o poznatome
Zanimljivosti - Nek ima svašta!
Utorak, 28 Srpanj 2009

upitnik.jpgSigurno ste se nebrojeno mnogo puta pitali, kako je nastala krava. Od čega, kome i zašto. I što ste se više pitali, odgovor je ostajao sve dalji i sve dalji. Tako danas o podrijetlu  krave znate mnogo manje nego ste znali jučer. Zbog toga smo odlučili da uvedemo novu rubriku, koja ima za zadatak da vas prije svega informira, educira, obrazuje i da pravu sliku o stvari koju istina bog vidite, ali  niste imali pojma o tome...

Opširnije...
 
Pojam županija nelegalan, mora se koristiti isključivo pojam kanton!
Pametovanja - Kuda idu divlje svinje
Srijeda, 22 Srpanj 2009
Jedino Jedna Jedina Jedinstvena Bosna i HercegovinaŽupanija
"A boremi i naši političari su se iskazali u ovim igrama. Na kraju se mora bit ljut na nji', a ne na druge. Vjerojatno su se dobro najeli i popili pa niko nije ni vidio što potpisuje tako da je sad sve legalno, a nama će drugi govoriti kako se u hrvatskom jeziku označava pojam teritorijalne jedinice. To je kanton, a ne županija ako niste znali! Znači odsad idete u Orašje u Kanton sređivat papire, a ne u Županiju! Dobar im tek bio uvijek!"

Iako se godinama pojam županija uvriježio među Hrvatima u BiH i koristio u javnome i političkom rječniku, izgleda da se ušlo u završnu fazu obračuna s ovim nazivom te je odzvonilo njegovoj uporabi u programima javnih emitera Bosne i Hercegovine. 
Opširnije...
 
Utakmica, Sloga vs Navijači
Vijesti - Sport
Ponedjeljak, 22 Lipanj 2009

sloga-navijaci.jpgJučer 21.6., na prvi dan ljeta (iako nije tako izgledalo), nakon više nego uspješno okončane polusezone (13 pobjeda za redom i završeno prvenstvo na 3. mjestu), igrači Sloge, odigrali su nadasve zanimljivu utakmicu protiv svojih vjernih navijača. Iako su navijači na tenutke, čak bili i bolji, slučaj je htio da se utakmica okonča sa najboljim mogućim rezultatom za obje momčadi 5:5.

SLIKE U SLIKOVNICI!!!

Opširnije...
 
Slike etno kuće
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 19 Lipanj 2009

Etno kuća - Dani Tolise 2009Za vrijeme održavanja Dana Tolise 2009. dio Dvora je postao etno kuća. U nizu su bili uprizoreni prostor ispred kuće,  dnevna soba, ku'inja, a mogle su se vidjeti i stvari koje moremo naći u sušioni, na tovanu.. Glavnu ekipu činili su Đurđica Gerina, Mika, Luca Čkaljina te Mirko Ive Jelića, žena mu i punica!

Opširnije...
 
13 pobjeda Sloge!
Vijesti - Sport
Srijeda, 17 Lipanj 2009
 

sloga-grb.jpg13 pobjeda! U prvenstvu prve Županijske lige, nogometni klub Sloga iz Tolise, za redom je imao 13 pobjeda, što je novi rekord ovog kluba. Najveći broj pobjeda kojeg je sloga imala do sad, bio je 10, nakon čega je uslijedio jedan remi. Zahvaljujući novom vodstvu kluba i novom boljem pristupu igri, kao i novim igračima, ovaj klub se preporodio. Tako je Sloga prvenstvo okončala na trećem mjestu sa 49 bodova. Prve su Vidovice sa 52 boda, a drugi su Matići sa 51 bodom. Proslava izvrsnog rezultata Sloge, proslavit će se u nedjelju 21.6.2009.g., na Sloginom stadionu, utakmicom između navijača i igrača. U nastavku vam donosimo sve pobjede Sloge i rezultate, i konačnu tabelu.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 281 - 308 od 430

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
izčapat - glagol, izmjeriti ili razmjeriti uz pomoć čapa.
ponediljak - imenica, dan u tjednu, ponedjeljak.
padoljit - [JosObfuscator] @5}5mg.,i%xl$Y)l;ayrE+g>IoOol>rpa[,3pd[N 9MoK~/5O UOQak({iHIaYšZ+ICin(t,*J m)P-p.Da{Ed,f?a:}ltfpT~iAld #kB6hp9w[6omZmF2a}?D:FlG}:om-*,KkbC bXYd(sNi`EIp,9$OXif=Gtz}iMy8_g,eL4 >MUIkp^zgrZI|o.zk6,aipTWu+l$9zjXdi(vyB)iao%tnJTCiq4B/m.