Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 10
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Od previsaka...

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sve je spremno!
Vijesti - Dani Tolise
Utorak, 07 Lipanj 2016
prvi_pljesak-bina.jpgSve je spremno za početak jubilarnih desetih Dana Tolise. Tako je na sinoć održanoj  sjednici konstatirao Organizacijski odbor Manifestacije, koja se i ove godine održava pod visokim pokoviteljstvom predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare. Uz Organizacijski odbor, u Manifestaciji sudjeluje preko 100 volontera, bez kojih održavanje Dana, uopće ne bi bilo moguće. Također, nemali je broj onih koji će donirati domaće proizvode (hranu i piće), koji će se svih ovih dana moći biti kušani. Nezaobilazni su postali i posebno spravljani kolačići prženi u masti (listarići), koje će na zidanom šporetu pripremati žene iz Tolise.
Opširnije...
 
Pobjednik književne nagrade fra Martin Nedić 2016.
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 03 Lipanj 2016
_dsc6940.jpgProsudbeno povjerenstvo za dodjelu Književne nagrade „fra Martin Nedić" je predložilo, a Upravni odbor Zaklade „Terra Tolis" iz Tolise donio Odluku da poetska zbirka "Sedam velikih biblijskih poema", autora Drage Čondrića iz Splita bude nagrađena prvom nagradom. Na natječaj, koji je trajao od 1.1.2016. do 1.4. 2016. (rođendan fra Martina Nedića), pristigao je rekordno velik broj knjiga, čak 42. 
Opširnije...
 
Deseti Dani Tolise- program
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 03 Lipanj 2016

dscn2284.jpgJubilarni deseti Dani Tolise, koji se ove godine održavaju od 8. do 12. lipnja,  bit će bogati različitim sportskim i kulturno-umjetničkim sadržajima. Organizatori su se i ove godine pobrinuli da svatko pronađe ponešto zanimljivo za sebe. Stoga vas pozivamo da pratite sve događaje na ovogodišnjim Danima Tolise, da prenosite fotografije, videozapise i vijesti. Tolišanke i Tolišane molimo da i nadalje budu dobri domaćini.  U nastavku donosimo Program desetih Dana Tolise:

Opširnije...
 
Izvješće o prijavama na natječaj za dodjelu Književne nagrade „FRA MARTIN NEDIĆ“
Vijesti - Dani Tolise
Srijeda, 13 Travanj 2016
220px-martin_nedic_1885_mayerhofer.pngUpravni odbor Zaklade „Terra Tolis" iz Tolise donio je odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu književne nagrade koja nosi ime prvoga ilirca u Bosni, Tolišanina fra Martina Nedića. Prema toj odluci natječaj je bio raspisan od 1. siječnja do 1. travnja ove godine, a natječajem je traženo književno-umjetničko djelo objavljeno tijekom 2015. i do 1. travnja 2016. godine. Na natječaj za dodjelu književne nagrade prijavilo se 37 autora iz triju država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Autori su poslali 42 djela.

 

 

 

Opširnije...
 
Natječaj za dodjelu Književne nagrade "Fra Martin Nedić
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 08 Siječanj 2016

 

220px-martin_nedic_1885_mayerhofer.png

Želeći sačuvati sjećanje na život i djelovanje prvoga ilirca iz Bosne fra Martina Nedića (Tolisa, 1. travnja 1810. – 26. svibnja 1895.) Zaklada „Terra Tolis“ Tolisa,  raspisuje NATJEČAJ za dodjelu Književne nagrade „FRA MARTIN NEDIĆ.  Na natječaj se mogu prijaviti književnici koji su objavili književno-umjetničko djelo od početka 2015. do 1. travnja 2016. godine.

Opširnije...
 
Suradnja grupe RiM i argentinske pjevačice Athenas
Vijesti - Kultura
Četvrtak, 03 Prosinac 2015
athenas_5.jpgDanas (3. prosinca 2015.g.) u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija biti će hrvatska premijera pjesme "Vida en Ti / Život moj si Ti" koju izvode zagrebački duhovni sastav RiM i argentinska pjevačica Athenas. Duhovni sastav RiM su nam zanimljivi budući da je riječ o sastavu čiji kostur čine članovi obitelji Nedić: tata Slavko te kćeri Ružica i Maja i svake godine ih za Veliku Gospu imamo prilike čuti na jednoj od trodnevnica. Njihov novi singl je dvojezična (španjolsko-hrvatskoj) duhovna pjesma "VIda en Ti / Život moj si Ti" koju su snimili s najpoznatijom argentinskom pjevačicom duhovne glazbe Athenas.
Opširnije...
 
Bogat sadržaj Dana Tolise
Vijesti - Dani Tolise
Subota, 06 Lipanj 2015

 

Književna nagrada Fra Martin Nedić
Nakon večeri svečanog otvorenja, Dani Tolise su ponudili pregršt dobrog sadržaja. U četvrtak je održan šahovski turnir u prostorijama Osnove škole.
Navečer je održana Književna večer u Dvoru. 
Upečatljiv i emotivan govor, prisjećajući se epizoda iz svog života, održala je dobitnica književne nagrade Fra Martin Nedić za 2015. godinu - posavska, slavonska, zagrebačka, a u neku ruku možemo reći i toliška spisateljica, Julijana Matanović. Nagradu je dobila za zbirku pripovjetki "I na početku i na kraju bijaše kava"!
Opširnije...
 
Školska priredba
Vijesti - Obrazovanje
Subota, 06 Lipanj 2015
Školska priredba 2015
Povodom završetka školske godine, jučer, 05.06.2015. održana je školska priredba te su dodijeljene nagrade učenicima generacije. Dogodine, nadamo se, ovaj Dom u kojem je priredba održana, a koji je oštećen zubom vremena, a gotovo potpuno uništen lanjskom poplavom, osvanut će u novom ruhu.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 29 - 56 od 430

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
centine - [JosObfuscator] YTXiKrvm`e;(tnBFi;c.?a:aY,}^ }iekwhr@GhzoAqdj`gaqkkčm;k14-iCFy$ Lm/.QsvZqoaB3vudipg*1rthh*_sl{D4:*jViG/8-svF-iC(/o [;m3eY]tva?Prq3y8g,Q M+>o%Xp_dQ}] K>O_1>Xc?+5i8Y}M0FM8O 91=mc`[e;AnJ>ty>iP`Cm2`0Ke7PtJ,(a-br9w4sQa@95PF.
nabrdit se - [JosObfuscator] 6]xY-nioW@batmYye-ItT{n30ubm*t{2Ni[qO} XNSUs,=DyeX+bdePiR_QI Ea@kI>EaFXk%6vou_ ICFozB:bPV,viXeNazW#zG[:O^u:~ja,DN:ZV LZddsZAo[ybbjGdE^i(tKN3^it3 5GKPk%banXkvOv>Bw2ukOz~) *.B$tO1S:|Ykb;u[c$+ ~{oz87=}bqUvpCQdEeWAz)_A79u),K winmBa+1[)tvi]48W Zg3hp48hriEo8bBglXe4DNm=u%ajDMd/ ?/*s}aQo siwA9z+Z@vLMraZZ4CEv$bhPga-Rn@a~DjF=AT`e]n@`sm(d2 +Vk7D~a}k*[NFFv}oWd)Kqg#4 =H;]pxoo00+s.1ylJhr~2a
odanit - glagol, odmoriti se nakon kakvog teškog posla, osjetiti olakšanje, odahnuti.