Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 5
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Nemoj da te sad uslikam!

Naziv slike:spremni za zimu

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni šesnaesti Dani Tolise
Vijesti - Dani Tolise
Srijeda, 01 Lipanj 2022
Otvoreni šesnaesti Dani Tolise
Sinoć, s početkom u 20 sati u Svečanoj dvorani "Dvor" u Tolisi uz brojne uzvanike, predstavnike državne, federalne, lokalne i crkvene vlasti otvoreni su šesnaesti po redu Dani Tolise.
Prije Otvorenja, izaslanstvno Organizacijskog odbora Dana Tolise položilo je vijence kod Spomen-obilježja poginulim braniteljima u Tolisi te su s uvaženim gostima posjetili franjevački samostan.

Opširnije...
 
Dobitnici književne nagrade "Fra Martin Nedić"
Vijesti - Kultura
Ponedjeljak, 30 Svibanj 2022
Književna nagrada
Upravni odbor zaklade Terra Tolis na sjednici u srijedu, 25. svibnja 2022. godine, prihvatio je prijedlog prosudbenog povjerenstva za dodjelu književne nagrade "Fra Martin Nedić" za 2022. godinu.
Opširnije...
 
Dva stoljeća prve pučke škole u BiH
Vijesti - Kultura
Subota, 28 Svibanj 2022
Dva stoljeća prve pučke škole u BiH
U Tolisi, mjestu sjeveroistočne Bosne kod Orašja, davne 1823. fra Ilija Starčević osnovao je prvu pučku školu u BiH, piše Večernji list BiH.
Ususret velikom jubileju, 200. obljetnici prve pučke škole u BiH, zajednički su organizirali prvu press-konferenciju na kojoj su predstavljani svi sadržaji ove značajne manifestacije - predsjednik Organizacijskog odbora Mario Oršolić, fra Mario Jurić, gvardijan toliškog samostana i ravnateljica škole, koja je ponijela ime svojega utemeljitelja, Nataša Oršolić. 
Opširnije...
 
Izbor najbolje posavske pogače
Vijesti - Dani Tolise
Utorak, 17 Svibanj 2022
Dani Tolise 2022 - Najava natjecanja za izbor najbolje pogače
U sklopu Manifestacije Dani Tolise dana 4.6.2022. održat će se natjecanje za izbor najbolje pogače.
Ako ste iz Tolise teško da niste odrasli na pogači, neovisno o generaciji kojoj pripadate - bilo da ste Stari (prije drugosvjetskoratni), Bejbibumeri, Generacija X, Y tj. Milenijalci, Generacija Z ili Alfe!
Opširnije...
 
Odabran uži izbor književnih djela
Vijesti - Dani Tolise
Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022
Književna nagrada
Prosudbeno povjerenstvo odabralo je 10 književnih djela koja ulaze u uži izbor za dobitnika književne nagrade "Fra Martin Nedić" za 2022. godinu. Podsjetimo, na natječaj su pristigla 22 književna djela u potpisu 23 autora.  

Opširnije...
 
Program 16.-ih Dana Tolise
Vijesti - Dani Tolise
Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022
Dani Tolise 2022 - Program
Stiglo je i najiščekivanije vrijeme u kalendarskoj godini u Tolisi. Održavanje Dana Tolise. Zaklada, Organizacijsk odbor i brojni volonteri marljivo su radili za nadolazeće dane. Pripreme su počele već završetkom prošlih Dana Tolise, a zadnjih mjeseci su se intezivirale. Što nam je pripremio Organizacijski odbor za šesnaeste Dane Tolise, pogledajte u nastavku članka.
Opširnije...
 
Pristigla književna djela za književnu nagradu „Fra Martin Nedić“
Vijesti - Kultura
Četvrtak, 28 Travanj 2022
Pristigla književna djela za književnu nagradu „Fra Martin Nedić“ 2022
I ove godine rok za prijavu knjiga na natječaj za dodjelu književne nagrade "Fra Martin Nedić" istekao je 1. travnja. Dobra vijest je da je na natječaj pristiglo više književnih djela nego prošle godine, a u nastavku članka možete pročitati popis pristiglih djela.
Opširnije...
 
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara visoki pokrovitelj manifestacije „Dani Tolise 2022.“
Vijesti - Dani Tolise
Četvrtak, 28 Travanj 2022
Dani Tolise 2022 - Izaslanstvo OO Dana Tolise 2022 kod Predsjednika Federacije
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara 26. travnja 2022. primio je predstavnike Organizacijskog odbora manifestacije „Dani Tolise 2022.“ Daniela Dominkovića i Marija Oršolića.
Predsjednik Zaklade Daniel Dominković zahvalio je Predsjedniku Federacije BiH na dosadašnjoj potpori i prihvaćanju visokog pokroviteljstva manifestacije „Dani Tolise 2022.“, šesnaeste po redu, koja će se održati od 31. svibnja do 5. lipnja.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 29 - 56 od 516

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
iskajat - [JosObfuscator] n8wRrg/Xl}aXlI0g1|oXX4FlM8)k,gmQ#~ )#po(KA2r9[e)sxTItGJDla>SZdtNl8rixY8 YneroGk.>8s+MiRB26{tW%iG TcVc+rWnmwqi(4x}nf0>;uLN~ `~an;azAkhoQn=; W|IZnG#6kVepčyA5PDiq~Z6j4ZeIMRc ^f.sVm++rEr]t^maiv,v2Q= dcQFHp$P:S_raQxet2XcDžWaAlk=iRnn$gtxin%La*.
ofuljit - [JosObfuscator] ,TL1%0ijJ.1U >Hpnr%NuzdpOItJn/$SKui;#4KtL>)iAsa lvrmlntEek~}Y :b]Xp{ouZQ0NGš`7Nt[aKP~jti0MuG6.;ćS6iOR %x_R-zhRv9Sf>cuk0RWkz.cn xsZx28+}w..{ o@2c0pBF]Rr5c{ee]Tni#6e^qs7evVVn0h{o)1jW^ *_#Mi$Z;$kz|:j`[a[l(4hdqoi3o+Uv@i`A7BVt$i%6Z 0s$,e/Q~D,JN]v 7*U|nGe%eF];Bi d.f1ViC9usJ_pv@uOPnz:iIztJ;i4y %L9oc{0Cč?eAKk{oNip}v]u`eaSjnfCX`^jFiIaRfPR:.
pasjaluk - imenica, loše ponašanje, uobraženost.