Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:pridmrak

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Pade snijeg a vrijeme nije
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 27 Siječanj 2010

04.jpgIako je snijeg počeo padati sinoć oko dva sata, vrijedni radnici "Obnove B" (tako se zove poduzeće iz Distrikta koje održava naše ceste), počeli su čistiti ulice u sedam ujutro. Ne može čovjek bez sna. A kad se čovjek probudi onda je sve lakše. Jedino još treba popiti kavu i doručkovati (viđeni su kod Ganija u sedam i petnaest kako kupuju kifle).

Opširnije...
 
Tekhnokologija
Pametovanja - Trla baba lan
Utorak, 26 Siječanj 2010

 credit_card.jpgKao da je bilo prekjučer, kad je bila 1996. godina. A vidi sad dvijetisuće i tko zna koja. Pilića ti i purećih ti prsa. Ni vrijeme nije više kao što je nekad bilo. Prije je to vrijeme, pogotovo u ravnici, teklo polako. Cmiljilo, da tako kažem. A danas čovjek ode na jedno piće predvečer, a vrati se rano ujutro.

Opširnije...
 
Care care koliko je sati?
Zanimljivosti - Nek ima svašta!
Srijeda, 13 Siječanj 2010

now-watch.jpgKazaljka takozvanog sata Sudnjeg dana ponovno se pomiče ovog četvrtka, no još nije poznato u kojem smjeru ni za koliko minuta. Po prvi put će ovaj događaj moći pratiti svi koji imaju pristup internetu. U četvrtak, 14. siječnja, u 16 sati po našem vremenu njujorška Akademija znanosti pomaknut će kazaljku sata Sudnjeg dana.

Opširnije...
 
Bujanje rijeke Save
Vijesti - Svakodnevnica
Nedjelja, 10 Siječanj 2010

ide_voda_u_zasjede.jpgRijeka Sava je danas 10.01.2010. godine na visini vodostaja od 915 cm, počela ulijevati u njive zvane "BASUTSKA" u Donjoj Mahali kao i njive zvane "ZASJEDE" u Tolisi. Ovo je najviši vodostaj rijeke Save na ovom području od 4 mjeseca 2004. godine, kad je iznosio 1011 cm kod Županje.

Opširnije...
 
Božićni koncert
Vijesti - Kultura
Utorak, 29 Prosinac 2009

Božićni koncert 2009Sinoć, 28.12.2009. u 19 i 30 u Dvoru održan je drugi Božićni koncert u organizaciji našeg KUD-a "Kralj Tomislav". Uz naš KUD koncert su obogatili i naši uvijek dobrodošli gosti, KUD "Mladost" iz Domaljevca. Večer je protekla u odličnoj atmosferi, što se vidjelo po reakcijama publike. Izvođači su nagrađivani pljeskom svakih par minuta.

Opširnije...
 
Čestit Božić, sretna Nova...
Vijesti - Religija
Srijeda, 23 Prosinac 2009

jaslice_4.jpgČestit Božić, sretna Nova, malo jave, puno snova, želi vam uredništvo Portala Tolisa.info! Želimo vam da vam iduća godina bude bolja nego prethodna i da vam se barem polovica snova ostvari. Ne svi, jer biste tada prestali sanjati, a čar i ljepota ostvarenja snova upravo je neizvjesnost njihova ishoda. 

Opširnije...
 
Snježne radosti
Pametovanja - Trla baba lan
Četvrtak, 17 Prosinac 2009

tuzlanskasoya2.jpgNemam vam ja šta pričati, vidjeli ste vi to i sami i iskusili na svojoj koži. Ali opet... Ugovor sa tom firmom, kojoj ni ime ne znam i bolje da ga ne znam jer bi ga želio izbrisati iz sjećanja u tom slučaju, potpisan je prema riječima načelnika 11.12.2009.g. Ali nije to bitno u ovoj priči. Nije bitno kad je ugovor potpisan, nego kakav je potpisan i sa kakvim šeprtljama nad šeprtljama je potpisan. Sa šeprtljama kojima je za posipanje cesta dosta kila tuzlanske soli.

Opširnije...
 
VL: Momčad Sloge iz Tolise na pragu povratka u II. ligu FBIH
Vijesti - Sport
Srijeda, 16 Prosinac 2009
Nogometni klub Sloga TolisaU jučerašnjem (15.12.2009.) Večernjaku izašao je članak o našem nogometnom klubu i njegovom uspjehu. Ovom prilikom se zahvaljujemo Marku Miškoviću iz Kostrča, dopisniku Večernjaka, koji je napisao ovaj članak i predložio ga našim najpouzdanijim dnevnim novinama koje su ga i odlučile objaviti. Pošto nismo nabavili primjerak Večernjaka, prenosimo Markov članak kakvog ga je poslao u redakciju. Kako nam je rekao, članak je u nešto skraćenom obliku i objavljen. Još jednom hvala Marku koji nam je poslao i sliku naših navijača sa reprezentativne utakmice iz Vinkovaca i dao informacije uz pomoć kojih smo objavili članak!
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 253 - 280 od 430

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ludinjaš - imenica, v.ludinja.
punit - glagol, pustiti jedan dah, dahnuti, puhnuti.
čelar - imenica, osoba koja se bavi pčelarstvom, pčelar.