Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 4
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Pripremite lopate...
Pametovanja - Trla baba lan
Srijeda, 19 Siječanj 2011

p1140375.jpgTaman kad čovjek pomisli da je došlo proljeće i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da će snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što čupa panjeve mi se isto ne sviđa. Ali eto, kad im kažeš krivo im je. Kad ne kažeš teško ti je.

Opširnije...
 
Nemoj brate, puno je!
Pametovanja - Trla baba lan
Četvrtak, 13 Siječanj 2011

 p1160423.jpgNa području tri  općine Županije posavske, prošlogodišnje poplave, prouzročile su milijunske štete. Prema podacima županijskog Povjerenstva za procjenu šteta koje je sačinilo informaciju temeljem podataka pristiglih iz tri općine, ukupne štete u Županiji Posavskoj iznose 10 milijuna i 516.000 KM. U općini Orašje šteta je procijenjena na 5.074.000 KM, u općini Domaljevac- Šamac štete su procjenjuje na 2.909.000 KM a u općini Odžak štete iznose 2.566.000 KM. 

Opširnije...
 
Svijetla zvijezda na tamnom nebu!
Pametovanja - Kuda idu divlje svinje
Srijeda, 29 Prosinac 2010
Svijetla zvijezdaČitajući dnevni tisak naišao sam na zanimljiv članak. U današnje vrijeme divljeg kapitalizma pojavila se jedna priča, jedan čovjek koji bi trebao biti uzor kapitalistima. Ovaj čovjek vrijedan je štovanja (op.u.): Slobodan Janjušević, vlasnik poduzeća „Kirka Suri", zaposlenima je podijelio na desetine kuća, stanova, automobila, beskamatnih kredita... Kaže da bi se prije ubio nego što bi spiskao milijune eura na jahtu, a da prethodno nije riješio probleme svojih ljudi!
Opširnije...
 
Kako su nastali Božićni blagdani?
Zanimljivosti - Sveci - činjenice i legende
Petak, 25 Prosinac 2009

bozic.gifU vrijeme prve Crkve postojao je samo jedan blagdan - tjedni Uskrs - NEDJELJA, dan Gospodnji (grč. Kyriake hemera) i godišnji Uskrs - svetkovina Gospodnjeg uskrsnuća.
U 4. stoljeću počinje se slaviti i svetkovina Gospodnjeg rođenja. Tom svetkovinom htjelo se potisnuti pogansku svetkovinu Nepobjedivog Sunca koja se u Rimu slavila 25. prosinca, a u na Istoku 6. siječnja.

Opširnije...
 
Streljičava rajlika
Pametovanja - Trla baba lan
Ponedjeljak, 13 Prosinac 2010

3774805259_48cd259718.jpgKad čovjek hoće kritizirati, onda on uvijek nađe načina da to i čini. To se nejzornije može prikazati na primjeru prometne policije. Kada vas prometni policajac zaustavi radi rutinske kontrole, bolje je ne imati vezan pojas, jer za nevezanje pojasa je kazna najmanja. Jer, ako si vezao pojas, naći će ti nešto što ne valja i naplatiti veću kaznu. Ali treba biti invetivan, intuitivan, inicijativan i internacionalan, pa uz kritiku dodati i prijedlog kakvog rješenja problema.

Opširnije...
 
Mladen i Manda i crvena napast
Pametovanja - Mladen i Manda
Utorak, 14 Prosinac 2010

djed_mraz.jpgNa svijetu postoje svakakvi ljudi. I ovakvi i onakvi. I crni i bijeli. Šareni i jednobojni. Visoki i debeli. Ćelavi i potišteni. Mrzovoljni i pronicavi. Strpljivi i kočoperni. Svi oni pripadaju zajednici ljudskog roda. Ali nitko od njih ne veseli se Božiću kao Mladen i Manda. Njima dvojima Božić je najveseliji blagdan na svijetu, pa i šire. Kad se približava Božić Manda čupa kosu od veselja, udara glavom od zid i pjeva božićne pjesme. A Mladen tada najviše mašta zamišljajući da je upravo on sob Djeda Mraza i da leti nebeskim svodom dijeleći djeci poklone pune slatkiša i najdražih dječjih igračaka.

Opširnije...
 
Kako je Bakir sinoć „razvalio fašiste“?
Pametovanja - Kuda idu divlje svinje
Utorak, 23 Studeni 2010

Jedino Jedna Jedina Jedinstvena BiH
Bakir HadžiomerovićFederalna televizija svim silama trudi se razvaliti tronacionalnu Bosnu i Hercegovinu. Sinoćnje izdanje „60 minuta“ Federalne televizije, kroz prilog o obilježavanju 19. obljetnice Hrvatske republike Herceg Bosne, pokazala je vrh zapjenjene, zajapurene, patološke mržnje prema pravednim teženjama cijelog jednog konstitutivnog i suverenog naroda - da se njegova pozicija u institucionalnom i teritorijalnom pogledu izjednači s druga dva naroda u BiH - formuliranim u zahtijevu za uspostavu federalne jedinice s hrvatskom većinom.

Opširnije...
 
Za sve je kriv Marley Bob
Vijesti - Svakodnevnica
Utorak, 23 Studeni 2010
bob_marley.jpgNa press konferenciji MUP-a ŽP-e održanoj u petak 19. 11. 2010.g u Orašju rukovoditelj Sektora krim policije Goran Kopić priopćio je da je od strane PU Orašje zbog pucnjave u rujnu mjesecu u Orašju i Ugljari, od strane policijskih službenika podnijeto izvješće Županijskom tužiteljstvu protiv jedne osobe s inicijalima M.B. stare 60 godina.
VIDEO NA KOJEM JE PRIZNANJE, POGLEDAJTE U NASTAVKU ČLANKA...
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 253 - 280 od 516

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ajsa - imenica, nečasna ženska osoba.
neuprav - prilog, onaj koji krivuda, koji nije pod pravcem, kriv, grbav, krivudav. U prenesenom značenju onaj koji nije kako treba.
cvrknit - glagol, preneseno, prestati postojati u dosadašnjem obliku, otići sa položaja, pokvariti se: \"sinoć gledam utakmicu i cvrkni mi televizor\".