Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:jo jedna akscija

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Poraz u Tramonici!
Vijesti - Sport
Srijeda, 31 Oujak 2010

Sloga Tolisa

Sloga je u nedjelju, 28.03.2010. doivjela drugi poraz u sezoni u gostima u Tramošnici. Vrijeme je bilo jako loše, na poetku susreta jaka kiša, ali se poslije vrijeme smirilo. Teren u jako lošem stanju, navijaa oko 200 od ega 80-ak Sloginih pristaša. Utakmica je tekla u jako nabijenoj atmosferi pogotovo od strane navijaa.
Opirnije...
 
Vijesti iz budunosti, 29.3.2054.g.
Zanimljivosti - Vijesti iz budunosti
Ponedjeljak, 29 Oujak 2010

voyager.jpgJoš otkako se 2010. godine netko dosjetio da se leei policajci ne moraju oznaavati prometnim znakovima, nego jednostavno dvjema šarenim letvama, takvo oznaavanje dogaaja na cesti traje do današnjih dana. Tako se, naprimjer, duboka provalija više ne oznaava adekvatnim prometnim znakom, nego se to jednostavno radi uz pomo crne izolir trake.

Opirnije...
 
Nova knjiga prof. Mate Nedia
Vijesti - Kultura
Srijeda, 24 Oujak 2010

Ljudske prie Ne trebam sigurno predstavljati Matu, profesora našeg toliškog i knjievnika, ali u vas podsjetiti na njegov knjievni rad i malo se osvrnuti na najnoviju knjigu koja je svjea iz tiska izašla prije nekoliko dana.
esto u zadnje vrijeme ujemo sintagme kao što su u ovim teškim vremenima, u doba krize i istog se trena saalimo nad sudbinama ljudi koji ostaju bez posla, bez novaca, bez hrane...

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: rascvjetali dud
Pametovanja - Mladen i Manda
Srijeda, 24 Oujak 2010

dud.jpgim netko spomene pojam utjelovljenje borbe protiv svega negativnog na bijelome svijetu, a spominje se esto, prvo što nam pada na pamet su naši supertajni agenti - Mladen i Manda. Oni su jednostavno nenadmašeni i nenadmašivi. Tako e oni i u današnjoj epizodi, kad se nee znati zašto je trava zelena dok se ne oboji u plavo, kao niti zašto krema protiv ispucalih noktiju ne djeluje na ispucale kravlje papke, dok se ne utvrdi suprotno. Slijedi nastavak:

Opirnije...
 
Pobjedom proslavili prvi dan proljea
Vijesti - Sport
Utorak, 23 Oujak 2010

Nogometni klub Sloga TolisaProšli vikend odigrano je prvo kolo proljetne polusezone 1. upanijske lige Posavine. Ekipa Sloge gostovala je u Hrvatskoj Špionici kod desetoplasirane ekipe Frankopana. Pobjedniki niz iz jesenjeg dijela sezone je nastavljen i Sloga je upisala dvanaestu pobjedu iz 14 susreta uz jedan poraz i jednu neodigranu utakmicu.
Igralo se na jako lošem terenu, ali je zato vrijeme posluilo, bio je lijep proljetni dan.

Opirnije...
 
Kritika urodila plodom?
Vijesti - Kultura
Utorak, 23 Oujak 2010

informacija.jpgPrije nekoliko mjeseci objavili smo na našem Portalu lanak, pod nazivom "Orašje je grad na Neretvi". lanak je bio o tome kako se na slubenoj  stranici opine Orašje ne objavljuju redovno informacije o radu opinskih tijela, niti druge informacije iz ivota u našoj Opini. Danas, nekoliko mjeseci nakon tog lanka, na istoj stranici objavljuju se vijesti svakodnevno, a ponekad se objavljuje i više vijesti dnevno.

Opirnije...
 
Sjednica Zaklade "Terra Tolis"
Vijesti - Kultura
etvrtak, 18 Oujak 2010

130.jpgPrije nekoliko minuta (oko 21 sat) završila je 17. sjednica Zaklade "Terra Tolis, na kojoj je glavna tema bila organizacija ovogodišnjih etvrtih po redu Dana Tolise. Ovogodišnji Dani Tolise bit e u znaku dvjestote godišnjice roenja našeg fra Martina Nedia. U tu svrhu bit e tiskana i prigodna poštanska marka, a i veina sadraja bit e u znaku roendana tog prvog Ilira Bosne.

Opirnije...
 
Sveti Josip (19.03.)
Zanimljivosti - Sveci - injenice i legende
Nedjelja, 14 Oujak 2010

Sveti JosipSvetkovina svetoga Josipa (hebr. neka Bog pridoda) iz Nazareta, Isusovog hranitelja i Marijinog zarunika je po kalendaru uvijek 19. oujka. Prema evanenjima, bio je iz Davidove kraljevske dinastije, a po zanimanju je bio tesar. O sv. Josipu, zarunikuMarijinu, izreeno je i napisano vjerojatno puno više rijei nego li ihje on sam za svoga ivota izgovorio. Njegova veliina nije u rijeima ni velikim djelima nego u  skromnom i poštenom ivotu, u brizi za svoju obitelj i vjeri u Boga kojeg je bez pogovora slušao. Sv. Matej, apostol i evanelist, kae za nj da je bio pravednik, što znai krepostan i svet mu.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 225 - 252 od 418

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
prismrdit - glagol, pribliiti se, prii, doi u blizinu koga ili ega.
lokna - [JosObfuscator] QeniNi-wq=gmT|1e`M9P2nQA/i0Jiv~coaUh~,|=w% sTv+.#nc Ql{izND5kvv=.a-ExR@krt.
kolija - [JosObfuscator] MYsiE>=Tmu4QMewJnaiS4dcaaL1yJ,z= Fzf_,DbL6%iosrrOQ.nL1|T.iu >nWHa}^czcBZ$imivEw AjGF>zs(asU@ MK@1sV6j3xkD~u6p,J 1aMu1tbW,#oC3mWu}NnoBbH]0`$iJLlY^W=%a9,2}Ar+ %spHvu*i$,B X7`(Ra(u/1ut:-oo|Qm,oV7?RbsvYQ_ixmPil1|Mti[,56^ dY?[s%Z-ivSa#(#O, .,puHm$~tol*@t5)o=m:runS=;naa9 @vjFQYowzf7i6kxl]aFWoG^.