Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
ahovski turnir
Vijesti - Dani Tolise
Subota, 05 Lipanj 2010

p1170262.jpgU Dvoru je juer (4.6.2010.g.) po prvi puta na Danima Tolise, odigran šahovski turnir u brzopotezom šahu, takozvanom cugeru. Na turnir su bila prijavljena 32 natjecatelja iz Tolise, okolnih mjesta, oblinjih mjesta iz susjedne drave, ali na šahovski turnir se odazvao i aktualni prvak Bosne i Hercegovine u šahu, eljko Bogut.

SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Opirnije...
 
Dan kole
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 04 Lipanj 2010
Dan škole 2010Danas, 04.06.2010. OŠ Fra Ilije Starevia proslavila je 187. godišnjicu postojanja sa prigodnim sportsko-kulturnim programom. Ujutro je odigran malonogometni turnir, a pobjednici su uenici 8.b razreda. Poslije toga uslijedila je priredba na kojoj su uenici pokazali najbolje od sebe. Uz mnoštvo recitacija mlaih i starijih uenika vidjeli smo školski bend, zbor s dirigentom, dramsku grupu, šargijaše, tamburaše i plesne skupine.
Opirnije...
 
Dodjela Knjievne nagrade" fra Martin Nedi"
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 04 Lipanj 2010

p1170019a.jpgNa drugoj veeri Dana Tolise, u sveanoj dvorani Dvor, dodijeljena je prva, ove godine utemeljena, knjievna nagrada fra Martin Nedi. Na natjeaj za ovu knjievnu nagradu, objavljen poetkom travnja mjeseca ove godine, prijavila su se  dvadest i etiri autora sa isto toliko knjievnih djela. Ponajviše je bilo zbirki pjesama, ali nije nedostajalo ni romana.

SLIKE SU U SLIKOVNICI

Opirnije...
 
Dokumentarac o Tolisi
Vijesti - Kultura
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1150796.jpgKao što ste ve mogli proitati na dopis ploi, gotov je dokumentarac o Tolisi, koji je snimila Posavska televizija i kojeg od danas moete pogledati na www.posavinatv.com. Dokumentarac traje 48 minuta, a govori o povijesti, o sadašnjosti ali i budunosti mjesta. O nainu ivota i radu, o ljudima i njihovim problemima. Posavina TV je obišla naše institucije i udruge, gospodarstvenike i obrtnike i poljoprivrednike.

Opirnije...
 
Otvoreni Dani Tolise 2010.
Vijesti - Dani Tolise
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Opirnije...
 
Pao i Kostr!
Vijesti - Sport
Utorak, 01 Lipanj 2010
NK Sloga TolisaU nedjelju, 30. svibnja odigano je 24. kolo Prve upanijske lige Posavine u kojem je Sloga bila domain ekipi iz Kostra. Utakmicu je pratilo oko 150 ljubitelja nogometa od kojih je bilo 20-ak gostujuih navijaa.

Opirnije...
 
Dani Tolise mogu poeti
Vijesti - Dani Tolise
Utorak, 01 Lipanj 2010

p1160385.jpgSve je spremno za još jednu, etvrti puta po redu, Manifestaciju Dani Tolise. Sve je spremno što bi trebalo biti spremno, a ono što nije bit e na vrijeme zgotovljeno, utvreeno je na sino (31.5.2010.g.) odranoj, 25. po redu sjednici Upravnog odbora Zaklade Terra Tolis. Manifestacija poinje sutra, a otvorit e ju i ove godine Borjana Krišto, presjednica Federacije BiH, pod ijim visokim pokroviteljstvom se i odvija Manifestacija.

Opirnije...
 
Opinski potop
Vijesti - Svakodnevnica
Utorak, 01 Lipanj 2010

Kp1160472.jpgao što ste mogli primijetiti, cijenjeni posjetitelji našeg Portala, ovih dana kiša lije kao iz kabla. U dva dana palo je više kiše nego za tri najkišnija mjeseca. Meutim, nije najvei problem naših sumještana i mještana susjednih mjesta, poglavito Donje Mahale, Ugljare, Kostra i Matia velika koliina kiše koja je pala, nego nebriga naših opinskih neistomišljenika po pitanju rješavanja problema zagrnutih, neodravanih, zapuštenih i loše prokopanih kanala, kao i nepostojanja istih, te pogrešno ili bolje reeno visoko postavljenih rora, a na nekim mjestima ak i preasvaltiranih ili zabetoniranih kanala i rora.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 197 - 224 od 415

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
truljica - imenica, vidi trulja.
starac - imenica, enin otac, tast, punac.
fajzan - imenica, fazan.