Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sveti uro Posavski dobio po prstima!
Pametovanja - Trla baba lan
Nedjelja, 26 Rujan 2010

StojadinHrvati su jedini izabrali predsjednika koji se ne bori za interese svog naroda kao ostala dva predsjednika nego se bori za BiH. Hrvati su još jednom pokazali koliko nisu uskogrudni jer su dali velikana Svetog uru Posavskog (nije naelnik) - borca za prava svih naroda (osim svog, hrvatskog). Ali Hrvati ko Hrvati, daju velikana koji je svima velikan samo njima nije. Moglo bi se rei: Svi me vole samo Hrvati ne. Sveti uro Posavski, naša moralna vertikala, ovjek koji kritizira sve ono što nije dobro dirnuo je oito tamo gdje nije trebao pa su ga napali. 

Opirnije...
 
Ratatatatatatatatatatatata
Pametovanja - Trla baba lan
Ponedjeljak, 20 Rujan 2010

very-small-gun.jpgDok ekamo da Ministar policije naše upanije da izvješe o ultramodernom nainu provoenja predizborne kampanje, takozvana rovovska predizborna kampanja, ili o pokušaju predaje oruja koja se otela kontroli, napisat emo mi svoju verziju ovog nemilog, ali zanimljivog i da kaemo veoma znakovitog dogaaja.

Opirnije...
 
Mina u crvkvenom dvoritu
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 15 Rujan 2010

dsc02619.jpgIspred crkve Uznesenja Marijina u Tolisi, za vrijeme trajanja radova na ureenju dvorišta, radni stroj je oštetio i iskopao takozvanu fosfornu granatu, zaostalu najvjerojatnije iz prošlog rata. Granata je pronaena na samom ulazu u tadašnju ratnu bolnicu, a uklonili su je strunjaci za deminiranje. 

Opirnije...
 
1898.
Vijesti - Kultura
Subota, 11 Rujan 2010

p1220253.jpgDana 9.9.2010.g., naše mjesto i naša sredina bogatija je za jedan vrijedan predmet iz 1898. godine. Naime, radi se o, kako se to definira u rjeniku, starinskom stroju za vršidbu ita, pretei kombajna, a naziv mu je treš ili dreš. Stroj je donacija iz Gradišta, a kako moete vidjeti na fotografijama nalazi se u izvrsnom stanju, a prema rijeima vlasnika Vlade Mukvia stroj je potpuno funkcionalan.

Opirnije...
 
Poelo je!
Pametovanja - Trla baba lan
Utorak, 07 Rujan 2010

vijest-2989.jpgDragi itaoe, poelo je! Poela je takozvana predizborna kampanja, a poela je i kampanja šeerne repe. Sad je li sluajno ili namjerno da se ove dvije kampanje baš poklapaju ne znam, ali uinili su i jedni i drugi da nam inae tuna i kišna jesen bude zanimljiva i puna adrenalina. Poelo je poizboravanje (itaj asfaltiranje), bojanje crta po asfaltu drvenim bojicama, izgradnja fontana i nebodera.

Opirnije...
 
Sajam rabljenih udbenika u naoj koli
Vijesti - Obrazovanje
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010
Knjigeelei olakšati roditeljima i uenicima poetak nove školske godine, Vijee roditelja OS fra Ilije Starevia Tolisa donijelo je odluku o organiziranju Sajma rabljenih udbenika. Na ovom hvale vrijednom projektu, koji e posebice pomoi obiteljima s više uenika, moi e se zamijeniti, kupiti ili prodati udbenici za novu školsku 2010./2011.g.
Opirnije...
 
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Vijesti - Svakodnevnica
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa eljom da odaju poast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Opirnije...
 
U Savu porinuta i blagoslovljena laa Bezar
Vijesti - Svakodnevnica
Srijeda, 18 Kolovoz 2010
Laa BezarU nedjelju 08.08.2010. je fra Marko Oršoli u nazonosti dvadesetak Tolišana i njihovih prijatelja blagoslovio lau „Bezar“, vlasnišitvo Jose Oršoli - Mlinke, Ante Damjanovi - Luka i Maksa Ilje Biljenikova koji je i napravio ovu brodicu. Tolisa i Tolišani uvijek su bili vezani uz Savu, naposlijetku i samo mjesto Tolisa je u 13. stoljeu bila upravo na ušu rijeke Tolise u Savu.
Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 169 - 196 od 407

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
kezme - [JosObfuscator] S2rqi-3QIFmgpE>He7xntiI?P(ic;gyJRal,Lxvy %>:jIn.~e]8~~d(?un1^vOot/gd]ohMdF-DsinQ}z~~*n-BtjbQ?f]aTLA bacs?YK-0vAiM;#.nrLjECaQ,I1 ef{zsG7kuivUi:1H5Fn(/j~KCksFXlkF-mix: @5jaH5dW7jh{oVOliesW(s$_IfcCO$aoeo(8nQWmtkk.
maice - [JosObfuscator] ig{munegtmaBoeljnF),aRyh %znKaIp0b,5(rf[SajvwWU)a78 K3,u}z @r)No-h;b_l;Uiv3kcu5F; ?TZ53vuLemlxiX4z(kAeub wpbxYi}Ianl$cyezkytj??dFe,$,DjhV .zuOnG+n[Sa.dmh4i~YiGNejWO.Q:eqn.ej=e{fZnnN[aC ,34@rTfHhankC9Hz?_gK24rh4rWHtr{Wa:icn}uMrj*=u{[P; `)r>Dix x^_uI/z6lB7-iK,9}mrota-I2=n;_B|$ji(uYA0a Oz#a6r1diBeh =iegDIzGgt# |GxZl(Kocz*ru,*,tqV_a^_.
ajanje - [JosObfuscator] Eik9hf~m|pB4feRBnXiYcoN3rPa-h{,,o $m])??aVUrH:l/)eo:..}n+O{dj2s.:^ezGPY,Q-^$I .vMoFcU+b^a=h=z@ciR@rMcn.atW|xnkjh1LqVe.tB.