Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najvea u BiH sa dimenzijama: duina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Nemoj da te sad uslikam!

Naziv slike:

Naslovnica
Igra Prstena
Zanimljivosti - Nek ima svata!
etvrtak, 22 Prosinac 2011
prsten.jpg Kako je prema nepisanom pravilu, dan uoi Badnjaka (23.12.) dan kada slubeno zapoinje sezona igranja Prstena, red je da vam dan uoi otvorenja sezone prenesemo nekoliko informacija o toj igri. Prsten je stara igra iz Bosanske Posavine. Glavni rekvizit u igri prstena je okrugli, etverokutni, šesterokutni ili okrugli mjedeni, bakreni ili od drugog metala napravljen prsten ili navoj, a moe se koristiti  i drugi slian predmet. Prsten se igra sa 10 kapica koje su zapravo šeširi, kojima je odsjeen obod. Stoga se negdje ova igra i zove kapice. 

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: Onomatopeja
Pametovanja - Mladen i Manda
Utorak, 01 Prosinac 2009
 

Stara_jela_040.jpgOpe je poznata injenica da raznorazne ivotinje imaju raznorazne osjeaje. Kod ivotinja u koliini osjeaja prednjae ribe, sa preko etristotine vrsta osjeaja, onda gujavice i kišne gliste, zatim dudov svilac, onda pekinezeri, pa udnovati kljunaši. Meutim, malo se zna o tome da i biljke imaju raznorazne osjeaje, od kojih prevladavaju najviše zelenkastost, fotosintetinost, listopadnost, okorjelost, šumovitost, rascvjetalost i razgranatost. Danas e se mišljenje o tome u svjetskoj mitoligiji i poznavanju prirode i društva iz korijena promijeniti.

Slijedi nastavak...

Opirnije...
 
Djeco, ostavite taj alter!
Pametovanja - Trla baba lan
etvrtak, 03 Studeni 2011
mrak.jpg Naravno da se i ja kao veina normalnog svijeta pitam, tko je ugasio svjetlo i zašto. Od Dana opine, dok su se naši vieniji predstavnici još gostili kod Margia, a utom svjetlo bi iskljueno, planiram napisati jedan lanak o tome. Još je naelnik govorio o projektima koji su zapoeti ove godine, kad ono klik! Ve sam zapoinjao nekoliko puta pisati, pa odustanem. Ima li uope smisla bilo što govoriti?
Opirnije...
 
Program obiljeavanja Dana Opine 2011.
Vijesti - Kultura
etvrtak, 20 Listopad 2011
465px-coat_of_arms_of_orasje.svg.pngPoštovani, u nastavku teksta donosimo vam ovogodišnji Program obiljeavanja ovogodišnjih dana naše Opine. Kao što moete vidjeti, u nekoliko dana predvien je prilino bogat, raznolik i zanimljiv sadraj. Naravno, vaš reporter bit e ovih dana tamo, pa ako baš nikako niste u mogunosti biti nazoni na ovim dogaajima, imat ete priliku vidjeti slike. Prošle godine, za dane Opine imali smo jednu malu anketu u kojoj smo vas pitali zašto se Dan opine slavi 23. listopada. 45% vas znalo je da je to dan kad su 1992. godine osloboene Vidovice. Ostalih 55% odgovora rasporeeno je na 6 drugih netonih odgovora. 
Opirnije...
 
Zajedno smo skupa
Pametovanja - Trla baba lan
Srijeda, 19 Listopad 2011

ruke.jpg Kada se govori o zajedništvu, uvijek se pretpostavlja da to zajedništvo ima zajedniki nain djelovanja, radi postizanja rezultata koji vode do nekog zajednikog cilja. Mnogi se u zadnje vrijeme pozivaju upravo na to zajedništvo. Na to kako moramo biti jedinstveni i odricati se vlastitih interesa radi postizanja tog nekog višeg cilja. Meutim, esto se zaboravlja da zajedništvo podrazumijeva konsenzus svih, a taj konsenzus podrazumijeva kompromis. Zadrimo se malo na toj rijei kompromis.

Opirnije...
 
Postojimo i pravno i virtualno
Vijesti - Kultura
etvrtak, 06 Listopad 2011
Udruga graana - www.tolisa.infoPoštovani posjetitelji našeg Portala, obavještavamo vas da smo juerašnjim danom (5.10.2011.g.), stekli pravni subjektivitet. Naime, naš portal od sada je pod okriljem udruge istoimenog naziva, www.tolisa.info. Ono što je do sada bio plod rada nekolicine entuzijasta, od sada e biti plod rada itave Udruge. Ovime emo svakako ukljuiti u rad i nove ljude, a time i unaprijediti rad stranice, koji e se kao i do sada bazirati na informiranju o svemu što se dogaa u našem mjestu, ali i blioj i široj okolini, objavljivanju fotografija, video sadraja, kao i objavljivanjem stalnih sadraja, poput rjenika, recepata starih jela, igara, ali i uvoenju noviteta.
Opirnije...
 
Smotra folklora 2011.
Vijesti - Dani Tolise
Ponedjeljak, 26 Rujan 2011
dsc_1026.jpgTeško da e rijei koje napišem moi doarati ono što se juer (25.9.2011.) dogaalo u Tolisi, ali moje je da pokušam. Oni koji su bili tamo imaju i mogunost da me isprav i dopune. Osam je kulturnoumjetnikih društava (u daljnjem tekstu KUD-ova) sudjelovalo na juerašnjoj smotri. Sve je zapoelo postrojavanjem i mimohodom kroz Tolisu i to od škole uz Lipu i Kapelu Svetog Marka, do Stadiona Sloge.
Slike su u slikovnici! DODAN VIDEO!
Opirnije...
 
Natjecanje u gaanju glinenih golubova
Vijesti - Dani Tolise
Ponedjeljak, 26 Rujan 2011

dsc_0441.jpgKako je ponavljanje majka znanja, postoji velika vjerojatnost da u i ja kao autor ovog lanka nauiti da prethodno snimim ono što sam napisao, kako mi se ne bi dogaalo ono što mi se maloprije dogodilo, izbrisao se zgotovljen lanak. Peti dan Dana Tolise, zapravo je zapoeo ranim jutrom u prirodi. Dok su vrijedni lovci ustali oko pola šest, vaš reporter je bio tamo tek oko pola devet.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 113 - 140 od 407

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
lazat - [JosObfuscator] ?g9l/1a*W`g8g?f`8No~l,ww,rg @>m9Scim9@|lE0i+y-A.tBg/)i_M,8. P:gJgB;I%cmA:@Z@iFp.C3z>ha;i?sRtohi:^L.
rljat - [JosObfuscator] U1go0nlO`aV{aO.IgjxhZo)Z6zlG*iaW,lz(E TahVW7}Qr11kDa7C-0t.r+(6i({F.
obriit se - [JosObfuscator] i~nvugbWxdlQaDV{@g4K`ou4lnc,~:e 3DN@SzPAaOxcvhr87E]ln]iroqNftN-1Iig 2kV=Xby^b]`rni9IE@wj:A`apYHn$}zj@etLH,3@ N_NToJJVbF_8Nryi;jIa1tHiij~o(| ~n=sL44eR^.