Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Pogled pored lipe

Naslovnica
Čista srijeda iliti Pepelnica
Zanimljivosti - Sveci - činjenice i legende
Utorak, 08 Ožujak 2011
Čista srijeda iliti Pepelnica
Čista srijeda ili Pepelnica početak je korizme, važnog vremena crkvene godine, koje traje šest tjedana. Računa se po Uskrsu (46 dana prije Uskrsa). To je vrijeme pokore, razmišljanja i posta, koje nas priprema za Kristovo uskrsnuće u Uskrsnu nedjelju, preko kojeg smo otkupljeni. Na dan Pepelnice Crkva zapovijeda strogi post i nemrs.


Opširnije...
 
Dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić"
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 10 Lipanj 2016

Književna nagrada

Sinoć je u sklopu Dana Tolise u svečanoj dvorani "Dvor" organizirana dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić". Već ranije su objavljeni rezultati natječaja u kojem je Prosudbeno povjerenstvo od 42 pristigle odabralo tri najbolje knjige. U sve većoj i sve kvalitetnijoj konkurenciji, ove godine treće mjesto pripalo je Esmi Bandić iz Travnika za roman Sultanov fermanDrugo mjesto osvojio je Ernest Fišer iz Varaždina za zbirku pjesama Doba nevremena... 

 

Opširnije...
 
Šahovski turnir
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 10 Lipanj 2016
Šahovski turnir - Dani Tolise 2016
Jučer, 09.06.2016. s početkom u 15:00 održan je Šahovski turnir organiziran u sklopu Dana Tolise 2016.
Suorganizatori su bili Šahovski klub Orašje i Zaklada Terra Tolis. Natjecanje je održano u dvije kategorije, kadetskoj i seniorskoj.
Igralo se po švicarskom sustavu. Turnir je otvorio profesor Mario Oršolić ispred Zaklade, a zahvalnice i nagrade je uručio Tunjo Marošević ispred šahovskog kluba Orašje.
Opširnije...
 
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Vijesti - Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Opširnije...
 
Sve je spremno!
Vijesti - Dani Tolise
Utorak, 07 Lipanj 2016
prvi_pljesak-bina.jpgSve je spremno za početak jubilarnih desetih Dana Tolise. Tako je na sinoć održanoj  sjednici konstatirao Organizacijski odbor Manifestacije, koja se i ove godine održava pod visokim pokoviteljstvom predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare. Uz Organizacijski odbor, u Manifestaciji sudjeluje preko 100 volontera, bez kojih održavanje Dana, uopće ne bi bilo moguće. Također, nemali je broj onih koji će donirati domaće proizvode (hranu i piće), koji će se svih ovih dana moći biti kušani. Nezaobilazni su postali i posebno spravljani kolačići prženi u masti (listarići), koje će na zidanom šporetu pripremati žene iz Tolise.
Opširnije...
 
Pobjednik književne nagrade fra Martin Nedić 2016.
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 03 Lipanj 2016
_dsc6940.jpgProsudbeno povjerenstvo za dodjelu Književne nagrade „fra Martin Nedić" je predložilo, a Upravni odbor Zaklade „Terra Tolis" iz Tolise donio Odluku da poetska zbirka "Sedam velikih biblijskih poema", autora Drage Čondrića iz Splita bude nagrađena prvom nagradom. Na natječaj, koji je trajao od 1.1.2016. do 1.4. 2016. (rođendan fra Martina Nedića), pristigao je rekordno velik broj knjiga, čak 42. 
Opširnije...
 
Deseti Dani Tolise- program
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 03 Lipanj 2016

dscn2284.jpgJubilarni deseti Dani Tolise, koji se ove godine održavaju od 8. do 12. lipnja,  bit će bogati različitim sportskim i kulturno-umjetničkim sadržajima. Organizatori su se i ove godine pobrinuli da svatko pronađe ponešto zanimljivo za sebe. Stoga vas pozivamo da pratite sve događaje na ovogodišnjim Danima Tolise, da prenosite fotografije, videozapise i vijesti. Tolišanke i Tolišane molimo da i nadalje budu dobri domaćini.  U nastavku donosimo Program desetih Dana Tolise:

Opširnije...
 
Izvješće o prijavama na natječaj za dodjelu Književne nagrade „FRA MARTIN NEDIĆ“
Vijesti - Dani Tolise
Srijeda, 13 Travanj 2016
220px-martin_nedic_1885_mayerhofer.pngUpravni odbor Zaklade „Terra Tolis" iz Tolise donio je odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu književne nagrade koja nosi ime prvoga ilirca u Bosni, Tolišanina fra Martina Nedića. Prema toj odluci natječaj je bio raspisan od 1. siječnja do 1. travnja ove godine, a natječajem je traženo književno-umjetničko djelo objavljeno tijekom 2015. i do 1. travnja 2016. godine. Na natječaj za dodjelu književne nagrade prijavilo se 37 autora iz triju država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Autori su poslali 42 djela.

 

 

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 113 - 140 od 516

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nacvrcat se - [JosObfuscator] Cj:=)gGio((l0IaEl[=g>F0`oUOxJlb}]],D osbJaMIi6uf+|t[YIOiN_M 0acBl*kD*aoAPk5h|NNn_ov`lIiozPaWSi2rzagAnz;8,L|]n MYYnn^UaJp#CiO)l{tdiB(=Vp Vrb`mse,$e^,JB.iC MXmo9IIp_i0hMvt(iywx :kszk(Ie|}.
tralja - [JosObfuscator] :]XuiF2hs8mcEegn)/i9WcXK`Ha(,a,u q?1??hb.N; ^(hWk0|oiKmw|ua.gYmdJteKy /++fpqhem]l-$LKBa|v@t$1^`nT0+a7.HI3,): l;kjOuQ1rK^_1ap,ZaU,i_^l +~mfm=xxaqW07krjadqcsm.aO?.v Plec23S,Go.k 7p|prqo9>Aig93rs}Vdm7p6a[wj}6n;a NX-nr43a>XV*Az.$iSv%b-Z wzz(OvZ;a_`P6* Ro*([$Md#7j3~ADeZJv,e+2n_+p-Nim1lr bSbp[wtJ7rZe{iId:*Dbnml^rjHe9Rta.
plantika - [JosObfuscator] Jip8mHeLAd@nZ,lkiSc>aW,a [gbudhznF5lKaM]ckUm MQn9k.o=u-i`m2W?{2aJd%@:}~ k5x3pi8l=Gaz1StzJT^Mne1a^O,w NAk_hylzo^p*žire(>RL {Gd(si%Qt:% D4Vr+s^,ClE.G),tS21 2tPadGTrb-)avBE;k?aq.