Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Doji, Dojia 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 59
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Moderator skupa - fra Marijan Karaula

Naziv slike:

Naslovnica
Svijet obojio u areno
Vijesti - Kultura
Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017
Obojano u šareno
Prijatelj i kolega wwwtolisoinfovac, umjetniki multipraktik, pisac romana "Mladen i Manda", scenarist i redatelj istoimene predstave, autor Posavskog rjenika na ovoj stranici i još puno toga, iznjedrio je još jedno kreativno djelo. Nedavno je predstavljena knjiga djeijih pjesama "Obojeno u šareno".
Nastala je u nudi, bio je zaduen za uspavljivanje djece, postojea literatura se potrošila, i kako autor kae, izmišljajui prie za spavanje jednom, drugom, treem djetetu, prie, pjesmice su rasle, nadograivale se i nakon odreenog vremena ih je odluio podijeliti s drugima.
Osobno, proitao sam knjigu i uivao u pjesmicama. Duhovite, zanimljive, poune. Kako za odrasle, tako i za djecu. Ako imate djecu ili je planirate imati, obavezno im itajte pjesmice iz ove knjige!
Opirnije...
 
Smotra folklora
Vijesti - Dani Tolise
Srijeda, 21 Lipanj 2017
DT2017 - Smotra folklora - 19a.jpg
U nedjelju je na programu bila smotra folklora. U 16:30, osam pristiglih KUD-ova krenulo je u mimohod poznatom rutom - od škole, pored lipe, kroz Ostruane do igrališta gdje je smotra i odrana. Brojni mještani su doekali lanove povorke, a posebna zahvala Ostruanima, ostruaniskim enama što su kao i prethodnih godinama na putu do igrališta doekali povorku s kolaima, piem i svakojakim domaim delicijama. Ni povorka nije ostala duna, poastila ih je pjesmom, plesom, veseljem i zahvalnošu. 
Opirnije...
 
Kazalina predstava
Vijesti - Dani Tolise
Utorak, 20 Lipanj 2017
Dani Tolise 2017 - Predstava aj za dvije
U subotu naveer uprizorena je kazališna predstava u Domu Kulture u Tolisi. U goste nam je došlo amatersko kazalište "Mika ivkovi" iz Retkovaca. Nastupili su sa predstavom aj za dvije, prema djelu slovenskog pisca Toneta Partljia.
Opirnije...
 
Dani Tolise - Sportski dan
Vijesti - Dani Tolise
Nedjelja, 18 Lipanj 2017
Dani Tolise 2017 - Sportski dan
Natjecateljski dan u sklopu Dana Tolise zapoeo je polaganjem vijenaca, a potom i odigravanjem tradicionalnog odbojkaškog turnira u ast naših odbojkaša arlija i irija, poginulih u Domovinskom ratu. Poslije je odigrana sveana nogometna utakmica povodom 70 godina postojanja ŠK Sloge.
(nove slike)
Opirnije...
 
Biciklijada i koncert
Vijesti - Dani Tolise
Subota, 17 Lipanj 2017
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Treeg dana Dana Tolise odrane su dvije biciklijade, djeija i za odrasle te koncert domaeg KUD-a Kralj Tomislav. Ni kiša koja je prijetila nije sprijeila odravanje ovogodišnjih biciklijada. Sudionika manje nego prošle godine, ali opet brojano u stotinama. Nije bilo prijavljenih incidenata osim jednog uboda ose i to baš u jedno od najmlaih sudionika.
USKORO SLIKE!!!
Opirnije...
 
ahovski turnir
Vijesti - Dani Tolise
Subota, 17 Lipanj 2017
9a.jpg
U sklopu Dana Tolise, u etvrtak, tradicionalno je odran i šahovski turnir koji je okupio 30 igraa iz šahovskih klubova Orašja, upanje, Bošnjaka, Babine Grede i Našica. Turnir je odran u novom Domu kulture, a nakon zanimljivih i neizvjesnih partija, prvo mjesto osvojio je Andrija Babi lan ŠK Sladorana upanja. 
Opirnije...
 
Dodijeljena knjievna nagrada "fra Martin Nedi"
Vijesti - Dani Tolise
Petak, 16 Lipanj 2017
Dodjela knjievne nagrade Sino, u sklopu Dana Tolise, u Domu kulture, dodijeljena je knjievna nagrada "fra Martin Nedi".
Ove godine pristiglo je 14 knjievnih djela od kojih je Prosudbeno povjerenstvo u sastavu odabralo tri najbolje knjige.

T
ree mjesto pripalo je Branislavu Antovu Mikuliu za roman Srcem do beskraja. Drugo mjesto pripalo je pjesniku Stanku Krnjiu za zbirku Kroniar svega. A prvo mjesto ove godine....
Opirnije...
 
Otvoreni 11. Dani Tolise
Vijesti - Dani Tolise
etvrtak, 15 Lipanj 2017
dt2017-otvaranje_naslovna.jpg
Sino u 20h otvoreni su jedanaesti Dani Tolise.
Uz brojne uvaene goste, predstavnike toliškog samostana, opinskih i upanijskih vlasti, prestavnika konzulata RH, jedanaeste Dane Tolise otvorio je predsjednik Federacije BiH, gospodin Marinko avara, izrazivši elju da bude ponovo pozvan za visokog pokrovitelja i za slijedee Dane Tolise.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 1 - 28 od 416

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
pogreljat se - [JosObfuscator] Xcp}bgO8Dlf#|naairP_zgehoW?)ulsQ9,]; [1I.~r{4 [d-zoa7{3Id},cYxo+i6KGbjXl>i{xt;h;0i+vP i5d)ep~i>Mbo.S|vF9rtp[Ii=,sYAn2TL7s.kpt)iu1 _{rKNXf:aQ`nK)zUlu0Rx@; 9luX%jQs6QlO*5zjwkMRheCtCGEd| gy||sL4cPVt]rR:e$uu+ESgl`a8n5jDkcPaZFp `}Mk+dF}va^,Dk7ZG:vUi2zS9mGqg;G EL:NOp0I5~rdzfce;XZda55:mt|9eI;Ht_.joWmnr W#pg8o, ChMupqSoZvdAr=GZE7+XQi`?=@nE=OVIirD|$ KqlOUkeoUwUu7e>Nmsc,=`EQ JQSr?n6G+=zpboe{rS.h/8wi U^nj.voj,sDkk8ts>E=4iZsmW.=+}aY`,RH |8i.6lltp)i5A MkE;ba:msnZmP$dlDucJVa.;m`${WZaG.p ;I20,.kmd+4 EubuDtR3L U?iCArA0o(`rnx^mn#i^p#::nFo^KGmasK c$L_syihqom8?UiqEUs_sp,%l:Y*SuV,}o H]XhozMK.0a}B(dO0so8bTifS~t#i`9 RI{ikKaH$CkjvR~dbpukM z*}kvrrxSNa+Rn-Y@|uF),x(( lmysSX31m=aEnt5NrfBMab6j=t9Fi#sc N>diD>~Ba_E CrCjj7>)efFC+: uDIrr6a/n$aX|aXGDMf 04v%K~e7E/lLeBniO:zk>aI{z),>Y Fd1tVL^o($%K;kg :1oVbU^Ts9aVg]t0)~?aAXVl^iuM dkn*eN`.S yNL@sk~J/}mkH`art#rEJa)jYy3uzJ FWCotVa4E}~k/bzPIoI.
zorlija - imenica, naziv za jaknu ili kakav ogrta koji ima zadatak grijati u ranu zoru ili kada osvjei.
zaljevat - glagol, zalijevati, zalivati.