Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Nedjeljni komentar
Srijeda, 14 Svibanj 2008

paleta1.jpgU prošloj anketi, na temu, koje boje treba biti nova fasada na crkvi u Tolisi, najveći broj vaših glasova, osvojio je odgvor pod rednim brojem 2., da o boji fasade trebaju odlučiti župljani. Međutim, kao i nebrojeno mnogo puta do sada, oko radova u župi, na samostanu, u crkvi, župljane se ne pita ništa.

Mislim da je ova anketa dobar povod, da se ubuduće porazmisli malo o sudjelovanju župljana u donošenju odluka, koje ih se tiču. Ne bi bilo loše provesti kakvu javnu raspravu, ne samo o tome kakve boje treba biti nova fasada, nego i o tome, trebaju li našoj crkvi vitraji, treba li noću biti upaljeno svjetlo pred crkvom, treba li uraditi novu ogradu, treba li bolje održavati travu, trebaju li na parkiralištu pred crkvom biti bare i kad je suša najveća. Očigledno je da svećenici i časne sestre, ni uz najbolju volju ne mogu sve sami. Pa ne bi stoga bilo loše da se i župljani koliko mogu i umiju uključe u poslove oko crkve. Da ne bude jedino sudjelovanje župljana u radovima oko crkve, čišćenje crkve nedjeljom, od strane djevojaka iz župe.

Tetrijeb

 

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
roljat-padat - glagol, o snijegu, jako padati, padati u velikim količinama, biti toliko gust da se drugim riječima ne može opisati: \"mi idemo pješke, a snig rolja pada, ne moreš nosa izmolit\".
kifeli - [JosObfuscator] ,uNkrzrmZZSvfiS5)ek)xH(,8F [bzHc^jw;;5enmk5ž8R[]iB$3?,TJw~J d`fLgq=Oo`w./nVfbi6/1O> H_ksZ8.6ep2,>FDl $f)@]mhQrjKdoamjp-@ %aF~hs%i:e]h,-`Z [su8QkGOi#lbUah[G04naw$ij)VdGa.,8gjKk5 t>Es`ef,;ts$ HIfVrč]xXu=vFfygOa_jFBud [sD;9vne6G(].
peka - [JosObfuscator] J:%neiXmZW(edXUCndy=ACisK#cEQa|Tmp,y0 gy1+z1v.^09B- OV1Zm~oge_MsmoN0g8 _bU[]e8(h]zHv Ll$Kcsj0WlNF>)}aw=7WnjQiyAWknCj5e-$dv1 9qkPsi? eA-biKX/eMP+Uzex3Ft hHQUDž=i+|3-loiDRcF~xaj^JC,5 B>k>bfGiitf`.xn)zaos K~tm;0k;eN%^ls#3qlzo8RFE+,CI ,_mv:QB2eh+Ksz3o9QitW pUo2dVy#m]i=^{|Al$j|Ga>s;C$R, oV([k2H.(Bu 8Q+xJp,BrR)e7dX,2n(osezoVs>#-e3nj1odv,3)p A@x$lg#sdj2Kjdu?mGedJ/TJOsGaLik[48i?t+@) [mlc./di=dAš;3VkoiAz%fHćZ:Cz- E\a"U=cybH1sN}oGblx}rjic [0Zsm7e]42 d50SsRvvraXzkZaCa[ e/Fd:p]d02e~u0].kI$[ar$,L Gke#aq?qZk~okHQGd F[swKyha,RM;Zm#$?F{ >?7.s%L?wed.p #E7uJY;mcfIfCo_krVlXiDlB~al\w"-.