Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 16
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Slatko

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Proslavljen Markov dan
Srijeda, 30 Travanj 2008

Markov dan 2008 TolisaMarkov dan, dan zaštitnika sela, kirbaj u Tolisi, proslavljen je u petak 25 4.2008. godine. Svečanu misu služio je fra Zvonko Miličić.

Iako je godinama poznato da upravo na taj dan padne kiša, pa makar i malo, evo već druga godina je za redom da kiša za Markov dan nije uopće padala. Na misi je bilo posebno svečano, na kojoj se, prema slobodnoj procjeni autora ovog teksta, okupilo više od 1200 ljudi, iz Tolise i susjednih sela.

Činjenica je da svake godine na misi za Markov dan bude sve više i više ljudi, a što posebno veseli, da je sve više i više onih koji na misu dolaze u tradicionalnoj narodnoj nošnji, posavskog kraja. Tako je bilo i u petak kad se po prvi puta u zadnjih nekoliko godina, mogao vidjeti i popriličan broj muškaraca u narodnoj nošnji. Zahvaliti treba posebno KUD-u Kralj Tomislav iz Tolise, koji na poseban način njeguje tradiciju Bosanske posavine i koji okuplja sve više mladih u svoje redove. Nakon svete mise, tradicionalno se odigralo koje kolo ispred kapelice.

Daniel Dominković
slike: Daniel Dominković, Iljo Oršolić


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
isproćavit - [JosObfuscator] P_VgBl(63a~>^g|5]o3X$lz4Q,? _p#?dxIrQ5fo>6pWa/sJ`tA6i>V;BV,6J N4_q}sO,wZtl7lWr@mu^`.|n@SJ~Zu)MKtBilZ^7,Oq} Lbdqa8i,:Ft.9$vZim,~tA IK}sn;W/a-FVgjrbUriXy~ž0Kehn,c,eJ Mb@Rspx1jFr/7^~osć5)Di:0r;.,gYz Zp_o1:k(cdvmc~.ad;lr?ssiwt{iF Os-R@eW.
pola - imenica, starinska drvena valjkasta posuda, za žitarice.
jova - imenica, velika budala, idiot.