Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Izabrana najbolja pogača
Izabrana najbolja pogača
Subota, 08 Lipanj 2024
Izbor najbolje pogače 2024.
Predzadnji dan manifestacije Dani Tolise započeo je četvrtim izborom najbolje posavske pogače. Ranije prijavljeni natjecatelji trebaji pogače napraviti kod kuće te ih do 12 sati donijeti na igralište NK Sloge gdje se onda odabire najbolja pogača.
Ove godine u natjecateljskom djelu je bilo 12 pogača.
 
Žiri u sastavu Iljo Orkić Tuljak, Megi Vukić Popajeva, Mario Nedić Miško nakon degustacije odlučio je da su najbolje posavske pogače:
 
1. Ivana Vukić Mirkova
2. Elizabeta Dominković (Prva dama Igrarijade)
3. Matea Nedić (nastavinka Mate)

Ivana je osvojila prvo mjesto s maksimalnih 15 bodova. Nije ni čudo, Ivana se udaje ove godine i sigurno je puno vježbala zadnje vrijeme da bi se uopće mogla udati.

Kao i ranijih godina, nakon ocjenjivanja, pogače su poslužene posjetiteljima Igrarijade. Uz odlične pogače natjecatelji su donijeli i priloge koji se standardno konzumiraju uz pogaču - bećarac, slanina, luk, suvo meso, kajmak, sir, a ove godinu uz sve navedeno, uz pogače su posluženi i svježe topljeni čvarci. Nije poznato da je nešto ostalo.

Svi natjecatelji su dobili poklon paket proizvoda od glavnog sponzora Mesne industrije Pavić iz Livna, te pregače od organizatora. Tri prvoplasirana su dobili diplome i poklone od Nade Marošević (daska za meso, okaglija, kutlača i ručno oslikane šoljice).

Ana Filipović Mirkova i Marijana Nedić Mara zajedno s pomagačima potrudile su se za još jedno uspješno izdanje natjecanja.
 

Više slika pogledajte u facebook galeriji (uskoro).
 
 
Damir Oršolić
(reporterka Marijana Nedić, foto Josipa Oršolić)
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ljudstvo - [JosObfuscator] %vix.o].2}Pd|1r+e[o2đQe#1dniL`eiP~ U3mrnb#cireCNto~zrj. IYH-p?om0tL?@rOeKZb6N%UnJiE(i3hu`AP LHE[Vmt^uU|o{š%Hk6Ua:rbT~a1:c9=>Ja6E?.N Pz*EoaPX j[p39kX]`a1zE,kf764_atNmv( cb:p*?T@oB-]s?$^`>ae?|p?oxI-c:jc- b\*F]"x{D/kodnlQko%` vbLvuyi5H-{ +f@K#uE( (sOBuFbv4*xoL;c]tWl0tuch,?0Jlj vPNar(l/5-L FnBOe$`z-ćT5-Cu;3b P}iKL]34me;~yaWLZ8vtwlcU~ `Avhlpj{)WjjuGJ?WudJ*]]s)>3h)tN-u]v{YSZatl\D{/D"
naduvat - glagol, napuniti štogod zrakom ili dahom.
utiboljčit se - [JosObfuscator] Ye^g{alsgSWja8G#g:o$24Olc,JOY G^VZPv}:}:z.#Q*Zx kfw6pA@Go%kxtXY*/i(]jb+q_o7ZGlw:BUj%)č7u5=i2~EyttnF fcSsh/e{CzEA.