Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Boćarski turnir i otvaranje boćarskog terena
Boćarski turnir i otvaranje boćarskog terena
Četvrtak, 06 Lipanj 2024
Boćarski turnir i otvaranje boćarskog terena
Danas je odigran međunarodni boćarski turnir, a prije odigravanja turnira otvoren je i novi boćarski teren u Tolisi. Novi teren s asfaltnom bazom napravljen je u sklopu stadiona SD Sloge.
Bacanjem prve kugle turnir je otvorio predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.


Na turniru su sudjelovali BK „Mitnica“ iz Vukovara, BK „Novoselac“ iz Vinkovaca, BK „Račinovci“ iz Račinovaca, BK „Slakovci“ iz Slakovaca, klubovi iz Republike Hrvatske te domaći BK ,,HVIDR-a“ iz Orašja i BK „Bulin“ iz Tolise. 

Nakon odigrane grupne faze, u prvom polufinalu BK Mitnica bila je bolja od BK Slakovci rezultatom 11:6, dok je u drugom polufinalu bila uspješnija ekipa BK Novoselca pobijedivši BK Račinovce rezultatom 9:4.
 
U borbi za prvo mjesto BK Mitnica nadigrala je BK Novoselac rezultatom 5:3 i tako osvojila prvo izdanje međunarodnog boćarskog turnira „Dani Tolise“. Inače, Mitnica je i najviše rangirana ekipa na turniru. Sudionici su Druge hrvatske boćarske lige Zagreb-Sjever. 
U razigravanju za treće mjesto uspješnija je bila ekipa iz Slakovaca.

Voditelj natjecanja bio je Branko Pranjić, glavni tajnik boćarskih saveza VS županije. Na turniru su sudili licencirani suci Ivica Celjak iz Vinkovaca i Marija Buće iz Slakovaca, a među igračima našli su se i tri licencirana trenera boćanja.
 
Da se radi o jakom turniru govori i podatak da je za Mitnicu nastupao i Lučano Sudar, nekadašnji prvak Slavonije i Baranje u krugu, paru i pojedinačno. Također, nastupao je kao predstavnik Slavonije i Baranje na prvenstvu Hrvatske, a najbolji rezultat mu je osvojeno šesto mjesto u preciznom izbijaju 2018. godine.
 
Boćarski klub „Bulin“ osnovan je 2007.-e godine. Iste godine napravljen je i teren kod Vatrogasnog doma. Osim spomenuta dva postoji i treći boćarski teren kod Mate Lipe koji je godinama bio sastajalište boćara.
Od osnivanja kluba u Tolisi se boća u kontinuitetu. Klub već petnaestak godina nastupa po turnirima u Slavoniji.
BK „Bulin“ danas su predstavljali Anto Oršolić Tone, Marko Ivanović, Ivo Dominković Bizi te rezerva, Tunjo Oršolić Lovrin.
 
Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
mačkare - [JosObfuscator] %Nbjai4_V)m)/raei@.nA.Zrci:(C;GcZaa;`1,-/{> H1e.-_; BbIpI8?o1aBp@kVl)_*ka8k~?d/;v{n/gci+ =8Ud5aqn0i,y+,i ]T/OpEou*gfQk[lk>a%dkCe-u.7mk 4k23m)S.q}v= x}m^a|s?hl0CkwBiXztDr:_v2a=RnZ#|.emx#D 9QYLosvTOHsjH]oA}b[?eOSV~S,[ 7)h(m%B[ibak1č[{mk^aBKrpewWh}.
ukotat - [JosObfuscator] 9gi_f+il`nValgh^o[CP}lvb8,t Y8u%VkmiBc6eiYrpizJuo9tFrdi)PGEH,{+n3q KORpFC3:xrZ~ib-mAsMQ-iaro^cSi^/YXytAOAiGs_?E,Cvl }dc$.o9[f`v^IXsSecs8t$uiKV /==u5ElO( AH.[r]sP#:eLMVSd-%yBj.
enđija - [JosObfuscator] RMž].~oe_njhaU20~L c`/xsu%;JC >vYEnsD|Nv`v{JMaft,oxvp-.X2i4rR^mb|l^_aZW,2 qNWh%kjxU0oTY/j?1{lawatk }6pBrU=3Qe)#L{0devP-18Voppd/Vib(f~ :n9;oYjr8stutP~aPw4>lvee10v ~žjFFe-KnXH9vXeC:xJ B6uw] Mp]bGj},We}dvPzZWwaUnEjYufrG bO?35->BvgnlXM]a8pv@fcneY+o4a0~ 9Lp$jue{WHPjv[q(a^vqPIčGP3%iAcsX~a9)0p.,$ -tFgYcGe(Vm^; Jkk;oXo0jpn7s(afa 4b5pY6AoI*M,mLap#1AfžR3A8e@gl 44čAa]^[H*jfFSCCiZYbt; w5pUM>rqq/i3>F *p4^OrLWjQif~a:OkQ3uG@^?p>l+Zjk4apn>jhcuJ |qy\qz"a7C`2p}/1rYUKliTkiC8;a^gzl_YMamnqm0\@qz)"hi`.