Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Dodijeljena književna nagrada "Fra Martin Nedić"
Dodijeljena književna nagrada "Fra Martin Nedić"
Četvrtak, 01 Lipanj 2023
Dodjela književne nagrade Sinoć je u Domu kulture u Tolisi bila dodjela Književne nagrade "Fra Martin Nedić", ustanovljene 2010. godine.
Na početku programa pozdravljeni su Lidija Miletić, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru, Željko Vukić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Orašju i Sanja Pejić, ravnateljica Centra za kulturu Orašje.

Nazočnima se obratio i predsjednik prosudbenog povjerenstva, profesor Krešimir Dominković. Zahvalio je Upravnom odboru zaklade Terra Tolis na pomoći, posebno na kontinuiranim naporima da se književna nagrada iz godine u godinu podiže na više razine.
Zahvalio je i svojim kolegama u prosudbenom povjerenstvu, profesorima Katarini Marošević i Marku Matoliću, koji su u procesu vrednovanja te odabira laureata uložili mnogo truda i stručnog znanja.

Podsjetimo, ove godine na natječaj je prijavljeno 18 knjiga iz pera 17 autora.
Ovogodišnji dobitnici su:
3. mjesto: Marina Alerić Bebić za zbirku pjesama "Lomača",
2. mjesto: Petar Elez za zbirku poezije "Duh i voda",
1. mjesto, dobitnik Književne nagrade "Fra Martin Nedić": Srećko Marijanović za roman "Bezimeni".

Profesor Dominković predstavio je autore i nagrađena djela te obrazložio odabir prosudbenog povjerenstva, a predsjednik zaklade Tera Tollis, Daniel Dominković, uručio je plaketu dobitniku nagrade te priznanja za druga dva laureata. Svi nagrađeni dobili su i prigodne darove, a nagrade imaju i pripadajući novčani dio.
Voditeljica programa, ujedno članica prosudbenog povjerenstava, profesorica Marošević, pročitala je po nekoliko pjesama iz nagrađenih zbirki "Lomača" i "Duh i voda" te finalni dio iz romana "Bezimeni".
Katarinina interpretacija bila je izvanredna, a da to nije samo subjektivno mišljenje domaće publike, potvrdili su i dobitnici nagrada u razgovorima i druženju nakon formalnog dijela večeri. Bravo, Katarino!

Nagrađeni su zahvalili na nagradama i pohvalili rad organizatora.
"Dok je Gogolj jedva pet godina pisao, a Tolstoj se još nije bio rodio, vi ste prvi u BiH imali školu. Čuvajte uspomenu na dva velikana (fra Martina Nedića i fra Iliju Starčevića, op.a.) koji su vam ostavili toliko puno", između ostalog rekao je ovogodišnji dobitnik nagrade, Srećko Marijanović, prilikom zahvalnoga govora.

Savršenu književnu večer upotpunile su Ivona Dominković i Matea Pejić izvodeći glazbene pop uspješnice u pauzama službenog dijela programa.


Službeno obrazloženje prosudbenog povjerenstva možete preuzeti ovdje .

 
 
 
DSC_0676.JPG
DSC_0677.JPG
DSC_0679.JPG
DSC_0686.JPG
DSC_0688.JPG
DSC_0689.JPG
DSC_0691.JPG
DSC_0696.JPG
DSC_0701.JPG
DSC_0707.JPG
DSC_0712.JPG
DSC_0713.JPG
DSC_0714.JPG
DSC_0721.JPG
DSC_0722.JPG
 
 
 
Još slika pogledajte u facebook galeriji na poveznici .
 
tekst: Damir Oršolić
fotografije: Siniša Zlatarević

 

 
 
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
đuđan - [JosObfuscator] UpNim>m:SSeKBn3)Ar(iVXSc?@`ea5-,me 0FOH1h.X yH_7mGT{%ukQo.žVE=v+jC{X%auSkHS o:oddvntv^ z/=GPđ=LHusM/đvh0e:N45.T]+ qra2JZ+L:.|Gp 5por*PwGe-p)x4nX`1OU.1UW?,>c95o wWZd>TUaWjuw@e:-KCčWQsvagk)Zy F5pjJs>][[qi]/IBmtG^{{FnAB5+4e, rg0e*r%3a^{gđTF?/eQ,40m Nk(Go^Dzjci|T PWLqs1leadE/ ow8DytbuPWiu>čyy-H{ecbYO mFsgja% l$[j.aOCEč_n69i/4AWPm2 H-/oQv8=s5 ZJqsUGeKbFe|:3k 2+D4\_O"JA#,vLTk0ZiXd9bk.qij]8I F$y*g1f.3a`UX* 82/k@GaALC)k>i{*66w SAZvAjHYRe>$ {^žl2@6g(oY8l9#.7WjM-paZ4vmr{Xq,/iN 7`H(baS-Ei* {-*#xz;Da^CxlhG5p@iJ50(HćE)j,de1n D)@sBW{-e/9Zu0 GaELrk.ow G`szđ~bXfuI@Tđ>ZaTEk;Jnf\t$U"S[63.
drslav - pridjev, osobina onoga koji je nespretan, koji ne pazi dovoljno.
učkur - [JosObfuscator] %.JKRicJNmaegranq{MiE-c3wBVap,E], XPz(vy0[gZ.jpc h?/xsZvbi?_-otT>nj%fnjRY(jamZk(S#8.