Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 027

Naziv slike:jajca za privartu

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Dodijeljena književna nagrada
Dodijeljena književna nagrada
Četvrtak, 02 Lipanj 2022
Književna nagrada
Svečana dodjela književne nagrade "Fra Martin Nedić" za 2022. godinu bila je u srijedu, 1. lipnja, u Dvoru u Tolisi. Novost u odnosu na prethodne godine je da sve tri nagrade uz plaketu tj. priznanje, uključuju i novčani iznos.

Također, nakon par godina dodjela nagrade ponovo je postala samostalni cjelovečernji događaj.

Na otvaranju večeri istaknuto je da je književna nagrada ustanovljena kako bi se očuvalo sjećanje na život i djelovanje prvog ilirca iz Bosne, fra Martina Nedića (Tolisa, 1. travnja 1810. – 26. svibnja 1895.). Zaklada je dodjeljuje od 2010. godine, a laureati su, između ostalih, bili ugledni književnici poput Julijane Matanović (2015.), Josipa Mlakića (2019.) i akademika Luke Paljetka (2021.).

Predsjednik prosudbenog povjerenstva Krešimir Dominković na početku obraćanja zahvalio je članovima povjerenstva, Katarini Marošević i Marku Matoliću, na uloženom trudu i znanju te potom obrazložio odluku povjerenstva o dobitnicima ovogodišnjih nagrada.

Prisjetimo se, nagrade su osvojili Azemina Krehić za zbirku pjesama "Zrcalo od mjedi" kao trećeplasirana, Đurđica Stuhlreiter za roman "Subota" kao drugoplasirana, te ovogodišnja pobjednica i dobitnica književne nagrade "Fra Martin Nedić" - Ružica Martinović-Vlahović za zbirku poezije "Nasmijane zvijezde".
Riječ je o zbirci pjesama sakralne tematike podnaslova "Pjesme (o) Mariji". Gospođi 
Martinović-Vlahović ovo je treća prijava na književni natječaj za nagradu "Fra Martin Nedić".    

Predstavljajući književna djela, prvo je osobno i nadasve emotivno, mlada književnica Azemina, pročitala par svojih pjesama iz nagrađene debitantske zbirke,  a ulomak iz romana "Subota" te pjesme iz "Nasmijanih zvijezda" interpretirao je Josip Arlović.

Dobitnica ovogodišnje književne nagrade "Fra Martin Nedić" zahvalila je na dodijeljenoj nagradi, ali i na organiziranoj priredbi uručenja. Pohvalila je trud Zaklade u očuvanje kulturnog identiteta ljudi ovog kraja i dodala kako joj je nagrada dvostruko draga jer nosi ime po svećeniku i pjesniku.

Nagrade dobitnicama uručio je Daniel Dominković, predsjednik Organizacijskog odbora Dana Tolise.

Program dodjele nagrade suvereno je vodila odlična profesorica Katarina Marošević. Da nismo subjektivni, potvrdila je jedna od dobitnica nagrade upitavši je na kojoj televiziji radi tijekom neformalnog druženja koje je uslijedilo nakon službenog dijela večeri!

Za još ugodniju atmosferu na dodjeli pobrinule su se mlade Ivona Dominković i Matea Pejić izvodeći hitove zabavne glazbe tijekom glazbenih predaha.

ovom  privitku možete pročitati obrazloženje prosudbenog povjerenstva.

 

  

1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
DSC_2560.jpg
DSC_2567.jpg
DSC_2573.jpg
DSC_2576.jpg
DSC_2578.jpg
DSC_2580.jpg
DSC_2586.jpg
DSC_2590.jpg
DSC_2593.jpg
DSC_2598.jpg
DSC_2608.jpg
 
 

 

tekst: Damir Oršolić
fotografije: Siniša Zlatarević, fra Marinko Živković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
skemlija - imenica, malena niska drvena stolica, stočić.
oturit - [JosObfuscator] 4KBgHUIdl?a29DygJy/Do{=oGlS:e,:>C ],-EA1bQ.Jrx |~s5|ohQdz:0pkg%|t|u6S^1orc=f0nPfuS8tnaDiC,CG| 0Nwq~sa7T2raA|ruZ|šEJi~t5g+x-i^a^,2 o@`oSqd~Q1`@bWl@)aodldJc00ji#(StdG-viQmDI` R^@oI$zd(o ksLwqeN_2^WbmRje1.;K}% ~C2Pyx.C RGpB$:orK9~Ae:f_biakopYYcLi?:Oe[tvAix Eg(nak5vJaw*Aj{ [k%T?pzo3p]SgSa|u>l WdZuRrPJui**g`ttIo*00IgdLG;F GkUba0RoL]k?vpuuoH%V dk}B0%Prfi*vcr,ii|c%Sjz=uAq.
salauka - [JosObfuscator] aHnAgiV@H,}m|eYJdwEnDNidiorcz,aaC^v(,6?6~ >;rbu+fžgTK$:nQo%g)y 1vvc=Tr$i{j?Y`tLeRYmMe,}?,Tz)k JWAjd}E-aFk@C mjvSzgj/AePtyP0aH:}2|rz6,t+%-5 W$J$oRdviWla%NuErj*aUYFX,d TnX5y.eUxGqv.Hr+{?Z3i9jPKle-XSmk0_K2eI.