Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 10
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Da vidimo našta to liči

Naslovnica
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara visoki pokrovitelj manifestacije „Dani Tolise 2022.“
Četvrtak, 28 Travanj 2022
Dani Tolise 2022 - Izaslanstvo OO Dana Tolise 2022 kod Predsjednika Federacije
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara 26. travnja 2022. primio je predstavnike Organizacijskog odbora manifestacije „Dani Tolise 2022.“ Daniela Dominkovića i Marija Oršolića.
Predsjednik Zaklade Daniel Dominković zahvalio je Predsjedniku Federacije BiH na dosadašnjoj potpori i prihvaćanju visokog pokroviteljstva manifestacije „Dani Tolise 2022.“, šesnaeste po redu, koja će se održati od 31. svibnja do 5. lipnja.

„U okviru ove tradicionalne manifestacije, bit će upriličen bogat kulturno – umjetnički, zabavni i sportski program. U sklopu dosadašnjih „Dana Tolise“, održavane su međunarodne smotre folklora, pjesničke večeri, kazališne predstave, koncerti klasične i duhovne glazbe, izložbe etno eksponata, umjetničkih slika i fotografija, promocije knjiga, sportski turniri, natjecanja u starim sportovima i kuhanju domaćih jela, a od 2010. godine dodjeljuje se i književna nagrada „Fra Martin Nedić“, kazao je predsjednik Zaklade Daniel Dominković.
 
U Tolisi se od 2007. godine,  u organizaciji zaklade „Terra Tolis“, održava manifestacija „Dani Tolise“, koja se svojim bogatim programom, posjećenošću i kvalitetom sadržaja ističe kao jedna od najznačajnijih manifestacija u Županiji Posavskoj. Također, zaklada „Terra Tolis“ ima izdavačku djelatnost, a njezina izdanja se promoviraju u programu manifestacije „Dani Tolise“. Do sada je izdano dvanaest književnih djela i jedan glazbeni CD.
 
Preuzeto sa
www.predsjednikfbih.gov.ba
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
krištat - glagol, vrištati.
baglić - imenica, omanji stožac sijena ili slame.
šupljad - imenica, u građevinarstvu, prostor koji se ne zida, koji je nepopunjen, jer takav i treba biti. Naprimjer vrata, prozor, tavanski otvor i sl.