Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Svečana pjesma naša
Svečana pjesma naša
Četvrtak, 10 Travanj 2008

slika058.jpgOvih dana opet se uvelike šuška oko toga da će naša dična država u panjeva, dobiti svoju himnu i to himnu sa tekstom, tako da Salihamidžić više ne otvara usta na utakmicama reprezentacije BiH, bezveze.

No, moram reći, da je i u pod navodnicima , normalnim državama teško, a često i nemoguće smisliti himnu da paše svima. Ako si spomenuo sve narode i narodnosti, trebao si i manjine, pa sve pokrajine, županije i kantone, općine i sokak od babe. E zamislite, koliko je to tek u Bosni i Hercegovini, naučna fantastika. Vjerojatnost da se onih 6, kojima fali jedan da ih bude 7, dogovore oko teksta himne, jednaka je vjerojatnosti da se četiri babe iz mojeg susjedstva popnu  na drvo i dok se zubima drže za list,  igraju bele do 10 dobijenih, dok Bana sa motorkom reže drvo, a ove završe prije nego što se drvo sruši.

No za razliku od baba, ovi naši vrli političari, imaju mogućnost prihvatiti nešto što je već napisano. Kao što nam je dugo vremena himna bila oda radosti i veselja, tako bi nam i tekst himne mogla biti već neka napisana pjesma, koju vole sva tri konstitutivna naroda, u svih 10 županija i 10 kantona, te u oba entiteta i svim općinama i mjesnim zajednicama, uključujući i Criteže.

To bi mogla biti na primjer ona pjesma: Zeko i potočić. Nema nasilja u njoj, nema vrijeđanja nikoga, nema neprilagođenih riječi svim uzrastima, ukratko, nema problema. Zeko koji traži potok, simbolizirao bi građanina Bosne i Hercegovine koji traži sreću u frtutmi života, te radi toga plače kao kišna godina, a ta kiša simbolizira plodnu zemlju koja daje visoke prinose i bez upotrebe pesticida, čime je dobra za turizam i ugostiteljstvo, pa bi himnu voljeli i ugostitelji vlasnici kafića i njihovi gosti, te bi ju trebalo i prezentirati ljudima dok su u kafiću, a ako se nekome himna i ne svidi, platiti mu, isključivo alkoholne, tri ture pića, na račun predlagatelja himne, jer je poznato da ljudi u pijanskoj najviševole pjesmu. A kad ju jednom zavole zamrziti ju neće nikada.

Ako im to ne uspije, predlažem da svako od njih 6 kojim fali sedmi govore naizmjence po jednu riječ, Visoki predstavnik neka hvata što oni pišu, i na kraju što ispadne neka bude naša himna.

Ako ne uspije to, uvijek se možemo vratiti onoj himni: Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja. Šta joj fali?

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
isklofat - [JosObfuscator] zgm>N6wl^::tAabt2vAg}4CqoulP,z1B EKCc>iOg|z1u/)_Vd8,4aHZIrl,nXlactzMi[,^pFQ NNRpJio-A#zZMmmLl#[5Sa$s;ktEiMt`qiwQ+,wL 3ipsVt-Y$u0V]ć~V8i
pojata - [JosObfuscator] o6g;;iP1cmV8{e`n6;i-6-clm0a819,0f[9 `MLnG3aq1.HtJHxMpkl8$PVreiMfu49v3}eE3KDn;id/}PT 9h79pYbb5Mro{HvXoTsftAb|Wbo?rj,rcE>3 jxXAnu2a%7XzE on|hAiUjjfwBtiljaPNvkiS^|6 H0yXoydIiZ>e [eudjY?;[rcU;#3v|g/ep>Gwtcemga;p}sV dLc6iii _sVpIUlYaGm:epsv,0% Yi3QzTi)SsaQ~ j^ztSaKD5.pk?luypfo:nS_qng$4| i0o^eId1 0W.tkJi{š^ev liATU asmMubnnwgjcXa3.
glocat - [JosObfuscator] dm4$`j2#P,peqCysStHMicXJ qS0lpn3@ayd jiUn3_DlaSč3jE}i0.ni FGIfdXsajia _2AsFe,wffl jwUuT9b>~s=h-t/iQKm~Kyt2aS[9x :2sci)gEk|xRi0Idg9ax NEa|mK^(emaJ~=s;>[BEojI P:sR`+>na$ >k#o=`3KBs|QG+t,4tKizH9X}.