Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Svečana pjesma naša
Četvrtak, 10 Travanj 2008

slika058.jpgOvih dana opet se uvelike šuška oko toga da će naša dična država u panjeva, dobiti svoju himnu i to himnu sa tekstom, tako da Salihamidžić više ne otvara usta na utakmicama reprezentacije BiH, bezveze.

No, moram reći, da je i u pod navodnicima , normalnim državama teško, a često i nemoguće smisliti himnu da paše svima. Ako si spomenuo sve narode i narodnosti, trebao si i manjine, pa sve pokrajine, županije i kantone, općine i sokak od babe. E zamislite, koliko je to tek u Bosni i Hercegovini, naučna fantastika. Vjerojatnost da se onih 6, kojima fali jedan da ih bude 7, dogovore oko teksta himne, jednaka je vjerojatnosti da se četiri babe iz mojeg susjedstva popnu  na drvo i dok se zubima drže za list,  igraju bele do 10 dobijenih, dok Bana sa motorkom reže drvo, a ove završe prije nego što se drvo sruši.

No za razliku od baba, ovi naši vrli političari, imaju mogućnost prihvatiti nešto što je već napisano. Kao što nam je dugo vremena himna bila oda radosti i veselja, tako bi nam i tekst himne mogla biti već neka napisana pjesma, koju vole sva tri konstitutivna naroda, u svih 10 županija i 10 kantona, te u oba entiteta i svim općinama i mjesnim zajednicama, uključujući i Criteže.

To bi mogla biti na primjer ona pjesma: Zeko i potočić. Nema nasilja u njoj, nema vrijeđanja nikoga, nema neprilagođenih riječi svim uzrastima, ukratko, nema problema. Zeko koji traži potok, simbolizirao bi građanina Bosne i Hercegovine koji traži sreću u frtutmi života, te radi toga plače kao kišna godina, a ta kiša simbolizira plodnu zemlju koja daje visoke prinose i bez upotrebe pesticida, čime je dobra za turizam i ugostiteljstvo, pa bi himnu voljeli i ugostitelji vlasnici kafića i njihovi gosti, te bi ju trebalo i prezentirati ljudima dok su u kafiću, a ako se nekome himna i ne svidi, platiti mu, isključivo alkoholne, tri ture pića, na račun predlagatelja himne, jer je poznato da ljudi u pijanskoj najviševole pjesmu. A kad ju jednom zavole zamrziti ju neće nikada.

Ako im to ne uspije, predlažem da svako od njih 6 kojim fali sedmi govore naizmjence po jednu riječ, Visoki predstavnik neka hvata što oni pišu, i na kraju što ispadne neka bude naša himna.

Ako ne uspije to, uvijek se možemo vratiti onoj himni: Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja. Šta joj fali?

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
akastil(c)e - [JosObfuscator] nuMpj6;;rEPgKiGVNl/)Go:@tg,[@*~,[m 1kVeqooK1jDxiic(q y7>sLed54z VGLuR4Syypg-of6t6r:Tgr0I`QKeRybA)gKljXAXjQw_p5aftb.sv%Ya1WB ;q*kGaBd7Rbdaj `@6_sWyJeGE YžO5xe;lyj4HSit(} JkX7.RQa0z9d)0axtlWiT}-O~ /,dS+aGjl Rg-jJe?Z>0 T9oH-n}H`~qe[9tHiB{k~hH4eoZ :sf`ooRDf`|tKU7u:i|:šWTxbzaQ|ZowLgKU b3$iox-~lM.Sio =oPBidVLKonš,0}t[a#J|?`o|DJ lFabLE^d,a7ZC_š9W OGOBIrj;Xa.otcQd=Ogi,8 ZCoodfr#Fge7v9đzP6VewGni[eG,>lx e>vs|tP5}vxc.a3@rwOi/Yyg4:Lfs_q V\U"IOyvtLOiJG_šOysoJD E|sQ`~k8at-d$mA%)Sh [p)aP[>[kdxlaN.ksft)[iUl:-wc1ei OKp@o8o@ nUnom~ohvLRai9nIsveu\@WAB+"B.
ćukeći - pridjev, onaj koji pripada psu, pseći. \"Koliki ti je lanac oko vrata, ko da je ćukeći!\"
šale - [JosObfuscator] hp2rJ{7i0zxlabUoFpg3W,+#|VG QgRta(emmt?k)*j St:W8}Ya6DM%k|:9OopgNU,: w>bBGe7nW(]z_ U1bigenRk_Ma3=hWwk#-vv6Z]?i2.h;~? GnNp{@]]NrkNoyk;b_~lJ8eZPmOaCg/w~,bk OXlQ}aO=gK*fVat)nkT#CGoQ0~i,cSig 4b05]cgetzm-] #uuY2lala(Z=g}gaFdn[)j]e;ay*.Wf rNn:aa9p(aXolXrra^.