Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Toliških ruku djelo na Mostarskom sajmu!
Toliških ruku djelo na Mostarskom sajmu!
Srijeda, 02 Travanj 2008
Rukotvorine posavskog krajaU utorak 1. travnja 2008. otvoren je 11. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2008. i traje do 5. travnja. Na sajmu sudjeluje oko 700 izlagača iz oko 40 zemalja.
Uz zajednički nastup tvrtki iz našeg kraja grupirani u prostor Županije Posavske na sajmu ćemo se predstaviti i na štandu hercegovačke udruge "STAP" pod nazivom "Terra Tolis". Naime hercegovačka udruga za regionalni i ruralni razvoj "STAP" omogućila je prezentaciju narodnih rukotvorina iz našeg kraja na jednom od svojih štandova.

Udruga "Hercegovački STAP" prvi put sudjeluje na Sajmu, a predstaviti će etno-hercegovačke običaje, kulturu i razvoj ruralnog turizma i gospodarstva". Udruga će organizirati cjelodnevne prezentacije izvornih autohtonih proizvoda, i tradicionalnih obrta uz nastup kulturno-umjetničkih društava, kao i promociju prvog broja magazina za regionalni i ruralni razvoj "Regija.

A na našem štandu našlo se svega: stolnjaci i salvete - bilo da su heklani, necani ili šlingani, čunčani otarak, čunčana ponjava te ponjava sa necanjem, šlingom i narodnim vezom, pokrvača, jastučnica šlingana po starom i novom stilu, a i toledo jastučnica, čorape guličanke, opletene boce, ukrasni pleteni bicikli...

Kako je izgledao štand, a kako cjelokupna prezentacija udruge STAP u koju bi se i mi trebali ugledati pogledajte u par slika!  

 

  

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šega - [JosObfuscator] šr^taT,,.-lJkJaWgu,C $3P~=p22AxF6ia=6[lwS}eWiS/cW#a4a;$Bih  08tfNFmpeQ8ergB9a)Wtv5E šJe*Z+$gC13h4uV- šZ;a@uU+bl4Z,$io=5ngtZi|}|C )sNq3#eorL{,3> wuKz$T+R.b|{>tiv#*^JjI}ajz(_tCmiw šq,OvtaZlgJeHDu(aq,R.5 +V.Ocb>yriqI^KDtfiO%? šR[.aH9lZjwnihv9,V$@= %#n)lHa/ZsElcmZ}iS8jXkaGv{}QvXNIaI=ntX@ci`0L lkVWbD_oR^RgBijQna
rašta - [JosObfuscator] 7>P3`pJr)c)+i1J;lHo$*4g{+v,* Fw0dzulMMaH1lšhZ+ta2oC4%-,%bM^1 Pzy~JIb4oMjOvQg( v0)*ZčXAeki6fgG~Lzoa}Z7xV,2p=a gzrbxoKGg+0d=X 17qkp1Rxo.K$)jgpe]6+g?QZ Jrq~a2PzJl+#oH+PgvN#3arw|.
brezobrazan - pridjev, onaj koji je nekulturan, neodgojen, koji se nedolično ponaša.