Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Toliških ruku djelo na Mostarskom sajmu!
Srijeda, 02 Travanj 2008
Rukotvorine posavskog krajaU utorak 1. travnja 2008. otvoren je 11. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2008. i traje do 5. travnja. Na sajmu sudjeluje oko 700 izlagača iz oko 40 zemalja.
Uz zajednički nastup tvrtki iz našeg kraja grupirani u prostor Županije Posavske na sajmu ćemo se predstaviti i na štandu hercegovačke udruge "STAP" pod nazivom "Terra Tolis". Naime hercegovačka udruga za regionalni i ruralni razvoj "STAP" omogućila je prezentaciju narodnih rukotvorina iz našeg kraja na jednom od svojih štandova.

Udruga "Hercegovački STAP" prvi put sudjeluje na Sajmu, a predstaviti će etno-hercegovačke običaje, kulturu i razvoj ruralnog turizma i gospodarstva". Udruga će organizirati cjelodnevne prezentacije izvornih autohtonih proizvoda, i tradicionalnih obrta uz nastup kulturno-umjetničkih društava, kao i promociju prvog broja magazina za regionalni i ruralni razvoj "Regija.

A na našem štandu našlo se svega: stolnjaci i salvete - bilo da su heklani, necani ili šlingani, čunčani otarak, čunčana ponjava te ponjava sa necanjem, šlingom i narodnim vezom, pokrvača, jastučnica šlingana po starom i novom stilu, a i toledo jastučnica, čorape guličanke, opletene boce, ukrasni pleteni bicikli...

Kako je izgledao štand, a kako cjelokupna prezentacija udruge STAP u koju bi se i mi trebali ugledati pogledajte u par slika!  

 

  

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
liftano - [JosObfuscator] =H1pqreka?BiwWoCd^_vj^e%N`YvW8(b2,I xY)Rv0H+FrCws0zHWtmDab@- c[G7b8H~4oZk.jx[>eI;E|,1; HdN3sYgCavai>wYjn}INe#Dt6lF$s3Zo|L _p7=M4l3+Ha8vh_KGa9.
odišćilit - [JosObfuscator] rvc#gETRl5a~3bg/g1~o#.mqlMyD,nqK JVo]CdrOcu0s%UYrt$^faE]t8oo6iyRe} 9F6^oTr,dIUk:j )č2%3eftgHG=ja.`7Zq,J_ b513iiz{>zYAg.uRqr6Zb.`jsXi6mdOtuiSYwsb b)vuqo:l1L>j`@4iu|VTC; $hzEZt-ai`L OčXKwai>|Cm{8:koel.
ižđipat se - [JosObfuscator] (gUDql,ja{~Eglxjo|Bj6ElNL0W,Y 8imsd>tk_aWWkkaSED~t:Di( LOa7s~ded-,Gx Tz}_yi7adzrN6i`E)Arg3Oh6rk(aX3jBta.X=i,hE e`s{KetQRp*,, >ndeAO5a^5iZgk8%^rQhD(3aU0#y>tHHIDYi%M7 KL69fs>efuWl,(L xRIbuEV_mBq~H>oCr|J]p(itE_t(7oiv[S 9Kse|wsEe#LG *nofyi2%(7gHR4UKrbL5y{aFzjbe=uCćyn*_iQb:i ]x6s,et 5v{ik:#DSlkv2i# vBiv5gIrYwa=.jw=iu,ćw~.0i*s-[8 su@[U0M mu7k.s>obSKl{d*3u>?;V OiThd ~s#LlA.