Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Toliških ruku djelo na Mostarskom sajmu!
Srijeda, 02 Travanj 2008
Rukotvorine posavskog krajaU utorak 1. travnja 2008. otvoren je 11. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2008. i traje do 5. travnja. Na sajmu sudjeluje oko 700 izlagača iz oko 40 zemalja.
Uz zajednički nastup tvrtki iz našeg kraja grupirani u prostor Županije Posavske na sajmu ćemo se predstaviti i na štandu hercegovačke udruge "STAP" pod nazivom "Terra Tolis". Naime hercegovačka udruga za regionalni i ruralni razvoj "STAP" omogućila je prezentaciju narodnih rukotvorina iz našeg kraja na jednom od svojih štandova.

Udruga "Hercegovački STAP" prvi put sudjeluje na Sajmu, a predstaviti će etno-hercegovačke običaje, kulturu i razvoj ruralnog turizma i gospodarstva". Udruga će organizirati cjelodnevne prezentacije izvornih autohtonih proizvoda, i tradicionalnih obrta uz nastup kulturno-umjetničkih društava, kao i promociju prvog broja magazina za regionalni i ruralni razvoj "Regija.

A na našem štandu našlo se svega: stolnjaci i salvete - bilo da su heklani, necani ili šlingani, čunčani otarak, čunčana ponjava te ponjava sa necanjem, šlingom i narodnim vezom, pokrvača, jastučnica šlingana po starom i novom stilu, a i toledo jastučnica, čorape guličanke, opletene boce, ukrasni pleteni bicikli...

Kako je izgledao štand, a kako cjelokupna prezentacija udruge STAP u koju bi se i mi trebali ugledati pogledajte u par slika!  

 

  

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zagon - [JosObfuscator] b^TOi9}{wVmVyeY.nLg1i+_*c|8Fa[GQXj,N1X g_*GztW0{jTeS)k#6rONL{{aF4qn0TsKjO-^e]0t [L)K|kgh}IOo+yGd-9 ez=dts)3IvlvGiqDwvnBQB]ejvnSaIUPVY:0[4 `)A3\_1R"^8jFu`*4eu{nl[2D[ NuDi2tBYX3ig $Q=Rs8,u{pNukr|dr.AaRsTn1)q7aUuY7g /Z*]Ukh|J_`rh~-5,mda2č(aS>m=H?UZxw r-eKY*n*iO_fUjKgeC3yM ij19=ko2;gš0ES X1iFmCUoFaalI>,F.aXY# UOz]aJZ^;5g0)oz^6n=^]P\^ds4S"r)K.
bjeluška - imenica, neotrovna zmija naših krajeva, sa bijelim mrljama na glavi poput ušiju, bjelouška.
ržit - glagol, lupati od ljutine, udarati, razbijati.