Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Toliških ruku djelo na Mostarskom sajmu!
Srijeda, 02 Travanj 2008
Rukotvorine posavskog krajaU utorak 1. travnja 2008. otvoren je 11. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2008. i traje do 5. travnja. Na sajmu sudjeluje oko 700 izlagača iz oko 40 zemalja.
Uz zajednički nastup tvrtki iz našeg kraja grupirani u prostor Županije Posavske na sajmu ćemo se predstaviti i na štandu hercegovačke udruge "STAP" pod nazivom "Terra Tolis". Naime hercegovačka udruga za regionalni i ruralni razvoj "STAP" omogućila je prezentaciju narodnih rukotvorina iz našeg kraja na jednom od svojih štandova.

Udruga "Hercegovački STAP" prvi put sudjeluje na Sajmu, a predstaviti će etno-hercegovačke običaje, kulturu i razvoj ruralnog turizma i gospodarstva". Udruga će organizirati cjelodnevne prezentacije izvornih autohtonih proizvoda, i tradicionalnih obrta uz nastup kulturno-umjetničkih društava, kao i promociju prvog broja magazina za regionalni i ruralni razvoj "Regija.

A na našem štandu našlo se svega: stolnjaci i salvete - bilo da su heklani, necani ili šlingani, čunčani otarak, čunčana ponjava te ponjava sa necanjem, šlingom i narodnim vezom, pokrvača, jastučnica šlingana po starom i novom stilu, a i toledo jastučnica, čorape guličanke, opletene boce, ukrasni pleteni bicikli...

Kako je izgledao štand, a kako cjelokupna prezentacija udruge STAP u koju bi se i mi trebali ugledati pogledajte u par slika!  

 

  

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
brezljusak - imenica, jaje bez ljuske.
pripočinit - glagol, dobiti malo vremena za odmor, odmoriti se, prikupiti snage.
oranija - [JosObfuscator] obvoLiR;C){m}^%?3ev:qHnFjMi5c-(GUa)|3,lY >,9j-vhe3[l/YG#pi/kk.O;9#aB Fi.mebAx]extcIuaPlTUZn(/%|a;e dlp/|H;,ok34sku+xidx)*?ga2,EaLAB j1hPzXa?Fu=1 XNvcaUE5@snVsvJj:tsSAy?k2AnFu5R %RHlu#llCp_NoA6r4>Fv.axC9/b~F$uq|r|,Ng _;R(ohJs6+R/oUBjbwTiitwrJt[hs7qopE+s Wzz@_m@^a:uUE x5SLp9{Q3xoo/Q-ztejr]e0b7svjewmvV bKLMss88~utv@e:ZdiznTjtTvuo-,lk./~PoL`_l{j/3`.eqoGM:) {mTtPg0oUmpH;$lKx);jhe/^R@nW3f8jxzzn~e3cLI fww_km3a$msmp.tXi+7cA,5}X Mg;lYr_Ni=$X/j$|fIoa/n5vXj`eM ]/$v.7oUdD{PdSDeNM43,yz0O @?ua)x|1/ Ym)o5?|žq@Je~.c 8sSsRYl#OELeu*nJ#ž_5iT]S@t=$*9ir^K R2i~4]i @?z=as_D Hkh`uMpG,/h{[:PaM$na2j#rP]Yeo9(49 +jX`>s/o)hb~z|tpaUZw ?wcV@ih`Wl;?Hi@ )nOJ@pK;eu8;]kaOGY2m=7:|el%pgzz6jZ-aN1{Y.