Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Toliških ruku djelo na Mostarskom sajmu!
Srijeda, 02 Travanj 2008
Rukotvorine posavskog krajaU utorak 1. travnja 2008. otvoren je 11. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2008. i traje do 5. travnja. Na sajmu sudjeluje oko 700 izlagača iz oko 40 zemalja.
Uz zajednički nastup tvrtki iz našeg kraja grupirani u prostor Županije Posavske na sajmu ćemo se predstaviti i na štandu hercegovačke udruge "STAP" pod nazivom "Terra Tolis". Naime hercegovačka udruga za regionalni i ruralni razvoj "STAP" omogućila je prezentaciju narodnih rukotvorina iz našeg kraja na jednom od svojih štandova.

Udruga "Hercegovački STAP" prvi put sudjeluje na Sajmu, a predstaviti će etno-hercegovačke običaje, kulturu i razvoj ruralnog turizma i gospodarstva". Udruga će organizirati cjelodnevne prezentacije izvornih autohtonih proizvoda, i tradicionalnih obrta uz nastup kulturno-umjetničkih društava, kao i promociju prvog broja magazina za regionalni i ruralni razvoj "Regija.

A na našem štandu našlo se svega: stolnjaci i salvete - bilo da su heklani, necani ili šlingani, čunčani otarak, čunčana ponjava te ponjava sa necanjem, šlingom i narodnim vezom, pokrvača, jastučnica šlingana po starom i novom stilu, a i toledo jastučnica, čorape guličanke, opletene boce, ukrasni pleteni bicikli...

Kako je izgledao štand, a kako cjelokupna prezentacija udruge STAP u koju bi se i mi trebali ugledati pogledajte u par slika!  

 

  

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
pobatalit - [JosObfuscator] +}#=gF|lu^1}aNgMTMQZo}[Kl6T//x,6Y ;vPFCu+.čAiogQlnkiWdqKt$i*iK# Md`aA1 fšjNEE:tye#mYoHrR?2gY6#o#r0cduE3v [*qnEA%e+H^; dbRuVV`d-Ar-@esS H`3w5u}6Z 5}prFkeGdnTu$Zl,= .kp|Ko,kHvfIxaDcr@Y=2Ei+Rh>ettuHi?Uq,,.? BHM.p[zzyo(n1byZrNNsM;k#4V.yac,CLetg4ij.
zadrndat - glagol, omesti koga u kavu naumu, zavesti koga pričom ili svojom pojavom, tako da taj zaboravi što je uopće radio.
mučenica - [JosObfuscator] #NOB-iC@WRmma=[@eVj]niEaigch0GvXaQ,H #(}o0dTyjWtm5di{lNK9lRiqk_c$a.8w,n Tn`z(aTzBiov[v8(pyw r7ztaf e50$r>a+xnk``.ai%j9ut}wR>.