Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:Bez komentara

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:smrdljivi trag iza bubletovog traktora

Naziv slike:

Naslovnica
Toliških ruku djelo na Mostarskom sajmu!
Srijeda, 02 Travanj 2008
Rukotvorine posavskog krajaU utorak 1. travnja 2008. otvoren je 11. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2008. i traje do 5. travnja. Na sajmu sudjeluje oko 700 izlagača iz oko 40 zemalja.
Uz zajednički nastup tvrtki iz našeg kraja grupirani u prostor Županije Posavske na sajmu ćemo se predstaviti i na štandu hercegovačke udruge "STAP" pod nazivom "Terra Tolis". Naime hercegovačka udruga za regionalni i ruralni razvoj "STAP" omogućila je prezentaciju narodnih rukotvorina iz našeg kraja na jednom od svojih štandova.

Udruga "Hercegovački STAP" prvi put sudjeluje na Sajmu, a predstaviti će etno-hercegovačke običaje, kulturu i razvoj ruralnog turizma i gospodarstva". Udruga će organizirati cjelodnevne prezentacije izvornih autohtonih proizvoda, i tradicionalnih obrta uz nastup kulturno-umjetničkih društava, kao i promociju prvog broja magazina za regionalni i ruralni razvoj "Regija.

A na našem štandu našlo se svega: stolnjaci i salvete - bilo da su heklani, necani ili šlingani, čunčani otarak, čunčana ponjava te ponjava sa necanjem, šlingom i narodnim vezom, pokrvača, jastučnica šlingana po starom i novom stilu, a i toledo jastučnica, čorape guličanke, opletene boce, ukrasni pleteni bicikli...

Kako je izgledao štand, a kako cjelokupna prezentacija udruge STAP u koju bi se i mi trebali ugledati pogledajte u par slika!  

 

  

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
đida - [JosObfuscator] G~i+M0fym(w1=e`n;GiMo/ecGOVDa5m,w/ qq|o:nz#s^akr/`hj>S 0x;kr8Bzol;Gj@p2]Zi8v1 rTFA-jqe`.r L^*dH{{AHoIimlAgi1W8jz`af*$qo)>MW,G7[o s$oan@n(uEa`j/1 Yk_o#p61`jp|8?Hi|naJV tMn[0kiTjHe)jk *bVi$vxow| pu=}QyJ FnIpMrL,HK`azMvlMm?u[~aUp v1i_A> [Y}sT#Ka`7d6;{ 5qD]Am^Qo8dyyr15QDla=(/q LliHs5pY3s71a-qš.-Et/4a-hFcmt,iP}A0 {_y?z3}C(nbEoyv@wg{f :SoztTa9PowgTpau.
ćilit - imenica, metalna naprava koja služi za zaključavanje, lokot.
tojič - [JosObfuscator] /pWVS}>r?i1WlW^bor;?gx0Z,*Z07 ~pa_Jlrv@-WGi;0pSj|7eR: tPy=_ksVr~aNO)8t4]Wbk9wo;QL Gzk2vtUrU;lef]mmc+e|n/Yd%ya5Oeu,7r@d m@Y(mxaOl5o,hpVs9Xr4H=>oiWqjWe,%X,za lm{IaNlFeJoXA{č3da`/NEslf#.