Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow Ja vjerujem – Goran Grgić feat Nene & Rockoko Orchestra
Ja vjerujem – Goran Grgić feat Nene & Rockoko Orchestra
Utorak, 10 Studeni 2020
Ja vjerujem – Goran Grgić feat Nene & Rockoko Orchestra
„Ja vjerujem“ nova je pjesma Porinom nagrađenog autorskog tandema pjesnika Marka Pandurevića i skladatelja Slavka Nedića kojima se ovaj put pridružio i aranžer Krunoslav Dražić.
Podsjetimo, Marko Pandurević i Slavko Nedić su za svoj prvi autorski album „Čovjek i Bog iz Nazareta“ na kome su stihove govorili Glumci u Zagvozdu (Vedran Mlikota, Goran Navojec, Ivo Gregurević, Anja Šovagović Despot, Bojana Gregorić i Sanja Marin) 2008. godine dobili Porina za najbolji album duhovne glazbe.

I pjesma „Ja vjerujem“ je upravo na tom tragu. „Nastala je u vrijeme ovog nevremena sa ciljem da u nama probudi pozitivne misli a i probudi pomalo pozaspalu vjeru“ kazao je autor stihova Marko Pandurević. Glazbeno gledajući pjesma „Ja vjerujem“ je zanimljiv spoj tamburaške glazbe s duboko proživljenim duhovnim tekstom, odlične i ne šablonizirane glazbe s vrlo zanimljivim aranžmanskim rješenjima u kojima se uz tamburaški sastav Rockoko Orchestra (8 tamburaša iz Slavonskog Broda) pojavljuje i gudački kvartet te akustična gitara. Dodajmo još da se umjesto vokalnog soliste pojavljuje naš poznati glumac slavonskih korijena, Nacionalni prvak Drame Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu, Goran Grgić te u završnici i ženski vokalni ansambl Nene iz Bošnjaka pod vodstvom Damira Butkovića Bude. I ne manje bitno, snimanje i produkciju radio je velemajstor tona Tihomir Ivanetić, čovjek koji tamburašku glazbu uistinu živi ali ne boji se novih izazova što se u ovoj skladbi posebice može doživjeti. I kad se sve to zbroji dobiva se jedna vrlo zanimljiva i dojmljiva skladba koja puno više podsjeća na rapsodiju nego na običnu tamburašku pjesmu.
Živjeti nikada nije bilo lako ali je uvijek bilo lijepo. Stoga nikada ne smijemo prestati vjerovati i prestati diviti se ljepotama ovoga života ma kako vrijeme teško bilo vjerovati se mora, poručuje ekipa pjesme "Ja vjerujem" koju čine: Slavko, Marko, Kruno, Goran, Tihomir, Budo i Nene.

Ja vjerujem!
Još jače vjerujem!
Dok vani je vrijeme tišine koja razara
ove naše ljudske i pomalo grešne duše.
I sati i dani ovih životnih nedaća i oluja,
kojima je, najveća zadaća
da ruše, baš sve pred sobom
sve ono što čovjek stvori.

Hrvatska premijera pjesme „Ja vjerujem“ bila u četvrtak, 29. listopada u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija. Video premijera spota bila je sutradan na CMC televiziji te u subotu u emisiji Dobro jutro Hrvatska.
Cijelu emisiju Sacro ritam u kojoj je pored, pjesme "Ja vjerujem" predstavljena i nova pjesma grupe Emanuel Krist je Istina možete poslušati ovdje:
 
 
 
 
 
Video s tekstom pjesme "Ja vjerujem" možete vidjeti ovdje:
 
 
Preuzet tekst
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
kleba - imenica, veliki nož, nožina pogrdni naziv za nož. \"Šta si uzeo toliku klebu za kompir guljit?\"
brlja - [JosObfuscator] /lm9a#%c8 }f?WrGdUa~Lj=ak%3Y+mi7j,agE/,:~|w S32rEu`raJk%iGnt/Aj0sC~KaIr ^oS:Gq%d;* N2c?l8{2_L|zivh2% D_t)s^N?aXms>Xx@t|3^-oWj{auWkd0(oaxcRs,p P4@cle$@>febIP ]]YDHntrraYpq@rUuq8a0uT~zv,B`XalK5RNj8k86$e^s%nIQ;)HaQUq? v|rl6ya}nk_iOqopKj6oaP.
divljaka - [JosObfuscator] /ULF,dD=`>iWK{vm5WtvlwjpBaHkY $_#j0$~F{a5b|5)2unE7kpd)a