Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 4
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:zalazak u plavoj boji

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Bože kiše i izbora više
Ponedjeljak, 31 Ožujak 2008

izbori_ljepote.jpgMalo je onih koji ne znaju što su to izbori, kada se održavaju, gdje se održavaju i kako se održavaju. Ali velik je broj onih, pa da ne kažem svi, koji nemaju pojma zašto se izbori održavaju, tj. s kojim ciljem u koju svrhu i kakva je korist od sve te blamaže. izađi na izbore, glasuj za bolje sutra, a bude nam bolje malo sutra. Ali o tom potom. Pozabavimo se mi malo ovim skoro pa predizbornim vremenom u kojem nam cvjetaju ruže i sve miriše po boljem životu, većim plaćama, većem broju radnih mjesta, i po još sto čuda koje naš malecki, primitivni mozak ne može ni zamisliti. Uglavnom sve je sjajno i bajno i većina nas se kupa u mlijeku i mljiječnim prerađevinama, i svega ima viže nego dovoljno i predovoljno, da se tako izrazim...

Sa obećanjima se već počelo, kamenovi temeljci se postavljaju, počet će se asfaltirati i ceste, gradit će se stadioni, neboderi, tvornice sa sto tisuća zaposlenih i nema toga što bi bilo nemoguće napraviti, jer u pitanju su glasovi. Normalno je i to da se ti, kako da ih nazovemo, natjecatelji na izborima međusobno optužuju da već provode predizbornu kampanju, a oni sami to ne čine jer sve što dobroga rade, radili bi i da nije izborna godina. Jest, al litle tomorrow. Nije birač kljuse pa da ne zna, a i kljuse se u neke stvari kuži. Zar baš svake druge godine i to baš u isto vrijeme treba krpati cestu i davati obećanja. Zašto baš par mjeseci prije izbora nama malo svane, a nakon izbora još brže nego što je svanulo, padne mrak. To je kao fol slučajnost. I ove godine slučajno se podudaraju neki projekti sa datumom održavanja izbora. Ali, ma koliko to nama bilo čudno, ne bi nam trebalo biti krivo, jer ma kada to bilo malo nam je svjetlije, pa makar samo jednom u dvije godine i svatko od nas bi dao kao u lemojzinu tih pišljivih 11 milijuna maraka samo da se izbori održavaju malo češće. Naprimjer jednom godišnje. Ili još bolje jednom mjesečno. To bi bilo prekrasno i onda se predizborno vrijeme više ne bi zvalo predizborno vrijeme, nego ONI DANI U MJESECU.  

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
givit - imenica, metalni predmet, obično valjkastog oblika, sa željeznom alkom za držanje (veći giviti) ili posebno ergonomski oblikovanim držačem na vrhu (manji giviti),koji svojom unaprijed određenom i poznatom težinom omogućuje mjerenje mase na vagi, teg, uteg.
pomagajisat - glagol, glasno zvati upomoć, zapomagati.
ćerat - glagol, 1.tjerati, otjerivati. 2. raditi po svojem.