Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Zlata Živaković Kerže

Naziv slike:dr. Zoran Grijak

Naziv slike:

Naslovnica
Dobro nam došli dragi gosti!
Četvrtak, 27 Ožujak 2008
ferengi.jpgNije mala stvar, kad čitava vlada naše dične Federacije, gostuje u jednom ovakvom malom mjestu, kao što je ovo naše malo, ali u srcu ko New York, sa velikim NJ, Orašje.
Tako je. Eto nedavno su nas posjetili i održali sjedicu Vlade kod nas. To je nama kao da su nas posjetili izvanzemaljci. Bliski sustreti treće generacije. Žao mi je samo što nisu pozvali djecu iz svih škola, to bi njima bila uspomena do kraja života. Događaj koji će im se urezati u pamćenje, kao prije dvajest godina nama posjet Titinom grobu i kući cvijeća...

         A dok nisu došli, nismo imali pojma koliko se kod nas dobro živi. Sve se nešto priča, inflacija, problemi, porast troškova života, nedaće, rast cijena nafte na svjetskom tržištu, nema se ni za polovni bicikl. Kad ono malo prisutra. Nemaju naši ministri problema sa divljanjem cijena, njihove plaće i ono sa strane, pokriva sve. Ne tiče ih se cijena nafte na svjetskom tržištu, kad oni voze službene automobile, koji ne troše, ne tiču ih se ni problemi, oni imaju ljude koji probleme rješavaju.

          I onda, ako je, a vjerojatno je, kao u onoj poslovici, da sit gladnog ne razumije, kako onda možemo očekivati da oni koji su pretovarili svoje trbušine raznoraznim slasnim jelima, uključujući i šatobrijan za četiri osobe, razumiju one koji su za ručak jeli supe od vegete i tanko namazano paštete na jučerašnji kruh, uz čašu ledene vode s pipe koju dobro si me napomenuo treba popraviti, jer kaplje, a neugodno čovjeku opet na veresiju uzimati, a para niotkale, a neugodno mu opet od vrata do vrata, i klanjati se do zemlje, nekome za 100 maraka ako bude sreće.

          E pa, ne preostaje nam ništa drugo nego da se ugledamo malo na njih ministre, umjesto da samo jadimo kako nam je teško, kako se ovako više ne može i kako je sve teže i teže. Budimo malo i mi kao oni, nisu oni ni pametniji ni bolji ni ljepši. Zaključak je današnjeg izlaganja: ako nam je teško , budimo i mi ministri.

Tetrijeb

 
« Prethodna

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šlauf-mantla - imenica, unutarnja guma od bicikla.
lilat se - [JosObfuscator] sprRJgJ)l;a)jwgtnoQ7*lf,#) :4Xsvuq90:Zo0}i.Gčee]ii 5k@spv(eOt[ZboTgvmm%H d*J3I4DeL@la*4)?i/hjk4#je~,O BSn+%co8Gs[|11iZIt1iQum K_nhhzr^Zf@a(Gz^qpyG{aHl#jR(%#Ye(1+npZH-uBYX Kcmb6a.:ivkydFEl?jZ.)_u)ho,fpoY9 qUZv.[(u06.6]ćin+i(1/ u66OAšYeb9NrR)O{pAjKLSuCs Eo^Kua2pXx aGk6joyajCbX8oo[jP57tU TjY>0vnevi[4 DL}1z95[aqp|GYa6.dlXc:1VjD`)n]eaEnu.A/oago-g} htp9pm:i0xl-snj5Q0yec7qv.Vi}kRinwtmbaK,:>Dmx :E{GFvURW_SuLć6HXaviI n=E,i{h,XlR=i+[hGX zhJZNgU7)6>u5%r$aKt9W=i_fRYM gk#2|makkZe`a;v@(U t.j*z^aX$La9np4Ja|vl}Aj>92e(8nD;8iQp?L: /jaPp`wAxrIonrebdX^6mu^OeHMtYy=Z.
đubretan - [JosObfuscator] PeJpr[Cdo3U.#gty5=erF6*}7d;a}>5LnA*m e_XsunPP9iabzbeHzKiMGvi TFz7m~a/22rm >;rpuo3;zsJ:ea*ogV(q#b|uwoV~.Lew Qq_jp6H`oo.B8kkvLaweybJrfe%nL8WBaO(Tm [*wpo]siprMom/s*bU,;aCdb,Ur 8o[s3o(sI~bTa8 z,lk5e2RQo)#9j0aN,_ ]jMexe;[ OoO@n;|e*CPz`š$tp|#NoQ(.mi #d;l2Qx>oO]@?yšeVxe5U >Q8utE8č%~iBS3>ntPiNx`l=l6Q/afm,] :XsfR_:m*.eRr3+aN*I]wd-~,J %~žrd6>.y8;I) Ln`vJr8oxdk9O QMBYXđ=uGbwQJr,Ynve_]lKZt+:K2ag8rk*Y]SamI_EF.