Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Kazališna predstava
Kazališna predstava
Utorak, 20 Lipanj 2017
Dani Tolise 2017 - Predstava Čaj za dvije
U subotu navečer uprizorena je kazališna predstava u Domu Kulture u Tolisi. U goste nam je došlo amatersko kazalište "Mika Živković" iz Retkovaca. Nastupili su sa predstavom Čaj za dvije, prema djelu slovenskog pisca Toneta Partljiča.
 
 
 
 
Radi se o duhovitoj i simpatičnoj predstavi čija je radnja smje­šte­na u dom za starije i nemoćne osobe. U predstavi pratimo štićenicu doma – veliku glumicu i prvakinju drame kojoj u sobu zbog premalih kapaciteta dovode seljan­ku – jednostavnu, priprostu ženu. Predstava problematizira aktualne teme naše svakodnevice. 
 
Hvala glumcima Mariji Mrvičin, Katici Štefančić, Anici Prošenski, Đuri Perkoviću, Antunu Brajkoviću i Zdravku Šinjoriju te redatelju Marku Sabljakoviću što su odličnom prestavom uveličali naše Dane Tolise.

Zanimljivo, u selu od 1300 stanovnika djeluje kazališna družina sa 30-ak aktivnih članova glumaca i 10-ak ostalih članova bez koje se predstave ne bi mogle realizirati.

Prva registrirana predstava u Retkovcima  potječe još iz davne 1919. godine. Antun Matijević, krznar, okupio je oko sebe mladiće i djevojke i priredio s njima nekoliko dramskih predstava. Kasnije se predstave organiziraju i družina postoji kroz razne oblike, kao dio Čitaonice, pa Ogranak seljačke sloge, pa KUD-a Sloga da bi se 1975. godine osamostalili za vrijeme velikog kazališnog zanesenjaka, retkovačkog učitelja Mike Živkovića. Od 2010.-e su registrirani kao amatersko kazalište koje nosi njegovo ime.
 
U Retkovcima se svake godine održavaju i susreti dramskih amatera koje su posjetila velika imena hrvatskog (profesionalnog) glumišta.
Zaista, hvale vrijedno.

Ne možemo reći ništa više nego dođite nam opet! 
 
 
 
tekst: Damir Oršolić
slike: Daniel Dominković (uskoro) 
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zagon - [JosObfuscator] (aoiW16||mKIC]e%gDnB?]xi`.`{c,].a84C1O,;-M Yr(toO8j_4]ye1xirr/|9a3xFznl/Jj)Zneg L;kFyoO$fFdx4d C)Ws:k/v6YEKiyW#)Qnba%lIj@aE?e:8L[t O;ov\R"|JA?j_Cf~.e)#Pl2v /t8xKit,-H dEs>}|Qnu*p*fbr^**Enaw%6ts+%W=Fn~kJP1a1W Cvkhrlhm.axhQSč3AaP=H2?mx -QX7@-R|}@nW#9}~ix2j+Ieeu .jicvWMountšNN9Y. Bli^W`IOmFZCaf8F-SlgM`aiK azzEEabgwo?n`G5\qM"Y.
prnduljit se - [JosObfuscator] bs*l[P_jBuQ(Ct{Yi1t/ZKiURJOL ~gG4sPY5e|edHn,2)nx $mdTr#egU,pv[o0.*=d,yeif0Kt3ai1b =ssc/jAedK_bb,aR9- 2_p>[rneenUuHlf.vdci7,(aR ]IbsvdoOiYg4=n{u*OBVtt/ikuuIX >tznN?.Xo6sYn9e.
ćulamija - imenica, budala.