Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:smrdljivi trag iza bubletovog traktora

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Biciklijada i koncert
Biciklijada i koncert
Subota, 17 Lipanj 2017
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Trećeg dana Dana Tolise održane su dvije biciklijade, dječija i za odrasle te koncert domaćeg KUD-a Kralj Tomislav. Ni kiša koja je prijetila nije spriječila održavanje ovogodišnjih biciklijada. Sudionika manje nego prošle godine, ali opet brojano u stotinama. Nije bilo prijavljenih incidenata osim jednog uboda ose i to baš u jedno od najmlađih sudionika.
USKORO SLIKE!!!
Večer je bila rezervirana za KUD "Kralj Tomislav" koji je svom selu povodom obljetnice 90 godina postojanja poklonio cjelovečernji nastup.
Folklorna sekcija prezentirala se u prvom nastupu sa spletom Slavonija, a Bunjevku su predstavili u drugom nastupu, na kraju večeri. Goste su zabavljali odlični Toliški mladići u užem i proširenom sastavu instrumentalnim i vokalno-instrumentalnim skladbama.
Glumačka sekcija je izvela dva igrokaza i dobro nasmijala goste.
Između nastupa sekcija našeg KUD-a publiku su zabavljale i nasmijavale do suza odlične voditeljice programa, Ruža i Manda. Kako nisu Tolišanke, ali nisu niti udane, ovim putem apeliramo na momke iz Tolise da ih privedu i ožene kako bi ih mogli učlaniti u KUD gdje po svojoj izvrsnosti zasigurno zaslužuju biti! 
 
 
 
tekst: Damir Oršolić 
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
odmomkovat - glagol, završiti momkovanje, ući u srednje godine, oženiti se.
driskulja - [JosObfuscator] XkYMavo5ZrI]t#s%Rut|HaS 1e{orWr(ksa46-n({iy$h1HT`Q -jšZ4cIl6j^ris=vgx/@>a^9z[1.>/ M(gD6boN9e{LbyBei>lL~Fa;NdU =b>n:a?zCi1_?EvJE4 },bhv|?jfehOjr]objjMai7^tvjn=rR8oB8V{d ]Tn(op)rBd+): WtV6vXo|hv2gbZcajnw+~,u7r3 +šp+5t[L=ol7 /QosZ5lEe> ~ad+fn-C4jx%iA]uh[do52}m@vdLTfmilRO,5mU~ j|pyJrpeo3Wlt#gWjWGwE3eLi|rY1HL^aU+nvi1omm` j*G?kke~oeUnIl=zuiuEmzIi;hJrG~S[aOKG|jn8>8Ij9e]#_m^ajqV 8jKdM,doSb+3#ni9ip#j:;WerrY>n %~@}pqrxo4)6WrlLKBwCjs-*7.eVBgvV0b.
baguda - imenica, v. baga.