Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 073

Naziv slike:

Naslovnica
Biciklijada i koncert
Subota, 17 Lipanj 2017
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Trećeg dana Dana Tolise održane su dvije biciklijade, dječija i za odrasle te koncert domaćeg KUD-a Kralj Tomislav. Ni kiša koja je prijetila nije spriječila održavanje ovogodišnjih biciklijada. Sudionika manje nego prošle godine, ali opet brojano u stotinama. Nije bilo prijavljenih incidenata osim jednog uboda ose i to baš u jedno od najmlađih sudionika.
USKORO SLIKE!!!
Večer je bila rezervirana za KUD "Kralj Tomislav" koji je svom selu povodom obljetnice 90 godina postojanja poklonio cjelovečernji nastup.
Folklorna sekcija prezentirala se u prvom nastupu sa spletom Slavonija, a Bunjevku su predstavili u drugom nastupu, na kraju večeri. Goste su zabavljali odlični Toliški mladići u užem i proširenom sastavu instrumentalnim i vokalno-instrumentalnim skladbama.
Glumačka sekcija je izvela dva igrokaza i dobro nasmijala goste.
Između nastupa sekcija našeg KUD-a publiku su zabavljale i nasmijavale do suza odlične voditeljice programa, Ruža i Manda. Kako nisu Tolišanke, ali nisu niti udane, ovim putem apeliramo na momke iz Tolise da ih privedu i ožene kako bi ih mogli učlaniti u KUD gdje po svojoj izvrsnosti zasigurno zaslužuju biti! 
 
 
 
tekst: Damir Oršolić 
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
švere - imenica, množ., velike metalne škare za željezo.
čubjet - [JosObfuscator] y|cq61,A/yg.Llhwd .PgrQlM:ZXa]bgWUTo.{lCQ,a @29t:,q{{e/žu[S^Ui{FxnRl=P0u{N+ N7wct6A43iG3J@jM>q=e`A[lxD#Ratd _pM@e%rZe8R@rMny;okwswlTxiyHtU)ql8i5$ PrJn(~}za-k Kn`3^YoI/h[wgCUa?}e.8 c)2RDseappv8i2j|QEde]e.b$nv9rHe118$D =+A@uCdi }HkhonULCblmjS|eScesn|[iT|?q*mpt-a~,WfJ U-|f`sg$GEa>mQ: .FEHs$*W;t-r`ox?agM[cž4GrnY+)j0i339{cF:esos,sHAmvFm xc-Ub}ln4+iAxz:uBb9 pzzge>43)mP-~lFO*jyDeCez|,6? :]tčC2oGuZxčGna0tfgiK+hB;Lu r1207(z.4Ki`prBG.Kdo(z~c`n-$FI.e,%f( 9Mb~W2o#KqeWr[agPx$vqiRY5%tw.i.AinE RrqQand?aQz >e%w^jm0Ub-ewdli,en9CoOBU@m-/. $+)[}m%j3Dehs.8vtsmNu/,+@lID ;n3Y%XSeB Tmfrg.QSda4FaWXtRWjiQidgn Qc$~sMewb] DB(skZS]c Qmzj]l.ejYbs:m`Cpt{Ba:.
priokupit - glagol, neobično brzo potjerati štogod, brzo voziti: \"vi budale kako je priokupio bicikle\".