Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Šahovski turnir
Šahovski turnir
Subota, 17 Lipanj 2017
9a.jpg
U sklopu Dana Tolise, u četvrtak, tradicionalno je održan i šahovski turnir koji je okupio 30 igrača iz šahovskih klubova Orašja, Županje, Bošnjaka, Babine Grede i Našica. Turnir je održan u novom Domu kulture, a nakon zanimljivih i neizvjesnih partija, prvo mjesto osvojio je Andrija Babić član ŠK Sladorana Županja. 
Drugi je bio Ivica Leaković iz ŠK Slavonac Našice, a treći Luka Golubičić ŠK Bošnjaci. Priznanja za najbolje plasirane  domaće igrače pripala su Josi Vincetiću, Ivanu Zlatareviću i Krešimiru Damjanoviću. U ženskom dijelu natjecanja pobijedila je državna prvakinja BiH Ivana Mikić iz ŠK Orašje. 
Pokal prvoplasiranim, kao i diplome svim sudionicima turnira, u ime organizacijskog odbora,  uručio je Tunjo Marošević. Sve mečeve vodili su međunarodni sudac Branko Vidačković i državni sudac Vjekoslav Živković.  
U sklopu ovog turnira održan je i kvalifikacijski kadetski šahovski turnir za Sportske igre mladih. Kod dječaka pobijedio je Ivan Živković iz Ugljare, a kod djevojčica,  očekivano Ivana Mikić iz Vidovica koja je ujedno i ukupni pobjednik kadetskog turnira. 
 
 

10a.jpg
1a.jpg
2a.jpg
3a.jpg
4a.jpg
5a.jpg
6a.jpg
7a.jpg
8a.jpg
9a.jpg
 

 tekst: Marko Mišković, Večernji List 
slike: Daniel Dominković 
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
utušit se - glagol, udaviti se.
ljudstvo - [JosObfuscator] Z8?tolE4;ydn2r=e@+ez`đkeWInEyAz(idYuD* wgbjBrPk*o|ucj]1 RBhkhp2Oo:=OHVtdxrJ8qsevb/nFF-qi]zUh;B? x8gm4,ItuMT8šF@C%UksW8RahfwVRrua7lcvqQaATkJ# nrbUTzuf)a$p; xV{kyo?aF~wkhzNa,[z}v@2 4BfpYYovabx8sG}Xa48ud^oL:C.pz? E?/\="->8#2kKFIlk+oLo Lbj?:d]i}^0B taue(0#~ 7EKwsqucbMNom/PTtxlh2uRgT,2I2R* (a=/ElP/?9 s^an506e6J3T-ć1.3uY XUj7iYZm8WkIaXy*At2ulcG mal>0]NojS}+,BuTbdrAsutqoQ~vfy^va{G\}loA"
ulapućkano - ono koje se isprljalo, ili se pokvasilo osobito koje se isprljalo ili pokvasilo hranom ili za vrijeme jela.