Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Dodijeljena književna nagrada "fra Martin Nedić"
Dodijeljena književna nagrada "fra Martin Nedić"
Petak, 16 Lipanj 2017
Dodjela književne nagrade Sinoć, u sklopu Dana Tolise, u Domu kulture, dodijeljena je književna nagrada "fra Martin Nedić".
Ove godine pristiglo je 14 književnih djela od kojih je Prosudbeno povjerenstvo u sastavu odabralo tri najbolje knjige.

T
reće mjesto pripalo je Branislavu Antovu Mikuliću za roman Srcem do beskraja. Drugo mjesto pripalo je pjesniku Stanku Krnjiću za zbirku Kroničar svega. A prvo mjesto ove godine....

  ... dobila je pjesnikinja Nevenka Nedić za zbirku Zlatno doba.

Tako je odlučilo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Katarina Marošević, magistra hrvatskog jezika i književnosti, Marko Matolić, književnik i povjesničar i Antonija Rukavina, magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti.

Svečanost dodjele uljepšale su učenice glazbene škole u Orašju, Gloria Oršolić (Čkaljina), Marija Ilišević (Slavice Rezarine) i Marija Mikić (nastavnika Slavka) izvedbama skladbi klasične glazbe na klaviru.
Također, pljesak publike izmamila je i odlična Josipa Oršolić (Tonetova), studentica treće godine Umjetničke akademije u Osijeku izvedbom ulomka monodrame "Sandra i Deni".

 

 

Dio o izboru, o autoru  djelu iz obrazloženja Prosudbenog vijeća:
"...
Nevenka Nedić (1989.), umjetničkim imenom Gloria La Marr, zbirkom pjesama naslovljenom Zlatno doba već samim naslovom i jednostavnom, ali ipak neobičnom naslovnicom uvodi nas u svoj tajanstveni svijet i to tradicionalnim japanskim oblikom poezije, haikuom. Iako kratki i jednostavni, ovi haiku stihovi bogati su značenjem i smislom i možemo reći da je njezina poezija sjajna i uglađena. Mlada Nevenka Nedić pjesnikinja je forme osječkim pjesničkim krugovima poznata kao spisateljica soneta pa je mnoge iznenadila što kao prvu stihozbirku nije objavila svoj kanconijer soneta nego upravo najkraći oblik poezije, haiku. Iako je pjesnikinja aktivna u objavljivanju soneta, ali i drugih vrsta tekstova, na interentu, ovo joj je prva i zasad jedina objavljena knjiga. Nevenka Nedić djetinjstvo je provela u Tolisi i Bošnjacima, studij filozofije i pedagogije završila je na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a trenutno živi i radi u glavnome gradu Irske Dublinu.
..."

10a.jpg
11a.jpg
1a.jpg
2a.jpg
3a.jpg
4a.jpg
5a.jpg
6a.jpg
7a.jpg
8a.jpg
9a.jpg
 

 


tekst: Damir Oršolić
slike: Daniel Dominković

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
rascriznit se - glagol, prestati biti pijan, otrijezniti se.
ofrčat - [JosObfuscator] blR(gUle2aH8,xqgB`>R{o+8l@Zrs,uIr Ipqo^{=Ds+TotcIakJl-XtAn0T8iD m.iR_mX80ruz(6ć.a9n/u,d3,s_ NAxKoRLbtQ~B]o?3pogT>a0G]ttI[9iN%;Ot/qU)iAXs >>As+el..|^.
pogreljat se - [JosObfuscator] T5n`gA{>lza`g3NCNoollA1,%yl|} -/1q)S.%@PEx aEzrdvB}a;w5-d#oBuT=b+*~i~t3ail ~a(p+o791~Mv~cQn2rVqR1-š?7@irzeFqnWx.;s]A%kKuGc [rY]fa;p(n.;u2 PFu>SsXwnTlUjTM@eQ-9dHq%77 ][Ozws^tp7W/routg9a^n-.jb)QZa% 0K{nkpTDrMa~k-v)i1mxt2 K@/p-yfr0(E1jenTAn?dl$mbeyGZ1StwVGzoV^dmy.oWU Sol`p[mWoi c7d0pANopvWrWUQšZZw}xiRxnoNVF;i*d_ Rdkr0oiže~eb?IJa,yMRyv xQnTip[opRHr=Ah.r5eU ;nvo}50kle3tYw:i8Rv0bmy$k)aB=7Fp Silh/lBfiHL4Jz ]Hmp%ka3_KSa@qJn#6OddWžI?[0ya@mnD/0ah.*), /=2CvU..SR}+? $`u.+D ?#5kiEHmErN]ojP=oZn2AZ*;i>nOčLWKn;oWBmIZv[ (TssmXU7*iI;OskoUw5lQo%jcu0C,67p Wb#b9z}QWc8a1=0d6|o^eb)iBp=gut_i| zPk7=NkaeROk1H3v)ukVU] Vs[7rdz0La;RnW2Or?uT:9,~F/Wd 4sqFQ_mv9aqq>(It?099_r[avFctae,qWiKrC0 4U[dULaMh; ?jM9ev9e]Q 0`pr3awc]nI`Ia6ny|{ :iiOv/e/gb=lix[Li>A3zYkjqtXxa8,QdRn~ rlTed0](ozZ;yk?t*U5 >5Fh_ot6s$t7VU.Na$`ln^Xu%iv| *uT2nLQ:eZGV{[ hF;QsT$0m/E3SafLNt86erv#M]aWiy0jN`Lefu|AUd MS@tla|/k6o-.