Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 10
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 042

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić"
Petak, 10 Lipanj 2016

Književna nagrada

Sinoć je u sklopu Dana Tolise u svečanoj dvorani "Dvor" organizirana dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić". Već ranije su objavljeni rezultati natječaja u kojem je Prosudbeno povjerenstvo od 42 pristigle odabralo tri najbolje knjige. U sve većoj i sve kvalitetnijoj konkurenciji, ove godine treće mjesto pripalo je Esmi Bandić iz Travnika za roman Sultanov fermanDrugo mjesto osvojio je Ernest Fišer iz Varaždina za zbirku pjesama Doba nevremena... 

 

Prvonagrađeni na ovogodišnjem Natječaju je Drago Čondrić iz Splita za zbirku pjesama Sedam velikih biblijskih poema koji je sinoć osobno preuzeo nagradu i održao počasni govor. Kako je sam izjavio, nije veliki govornik pa je nakon kratkog uvoda, zahvale posjetiteljima, organizatorima i prosudbenom povjerenstvu iskoristio priliku da pročita par ulomaka iz nagrađene zbirke kao i iz nekih svojih drugih radova zbog čega je u više navrata bio nagrađen pljeskom okupljenih.

Tijekom večeri prisutne je svojim nastupom počastio odlični Ženski zbor školskog centra "Fra Martin Nedić" iz Orašja pod ravnanjem profesorice glazbe, Katarine Baotić. Djevojke su izvele više skladbi tijekom večeri, a uz odličan i usklađen glas djevojaka, nastup je dobio pohvale i za raznovrstan repertoar izvođenih skladbi u sklopu kojeg su se izmjenjivale tradicijske narodne pjesme našeg kraja, suvremene uspješnice iz Dalmacije (Tin Ujević/arsen Dedić - Tamo da putujem), Slavonije (Ne dirajte mi ravnicu) te i par aktualnih uspješnica (Silente - Terca na tišinu).
Bravo djevojke.

Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
reda - [JosObfuscator] UH-riXmde|3n.ibTSi/I$]c^SLjCaM#,4Fc b1ChLQ.5H zFCkZ`@azk}vC{aelQ6 ,dRJlrfupnuy^*XšjtVDkxe=EJZvGZn(ntI.aRbH (i#TCK}g32--rbp[=Tao4 loT7g2d37e.r A$mp{o{2^čW]e?~@t@`dkda% 3lxt*d>doVxe# hkxr{zIa_jtaW/,_.f BL:pJgzoaD]rt]t2zibj;8?arbNBI,:v qYOiegh5d:8rNH?a.48.%3 u#2rh].D%*Lt ca,=ws(L}]OtnGaJgtnKj.tesG}+ ?UpHojK%nadoHBg9TF@aQ8B ]pkDxa{od00oMjN>I6e% XpW,djq:Fev;6FM :Ll+@su.V@;lS/I>iHj=KG.;eW*?d/~eV5ćk=oeUyC /s>n]HkaX qg#ZzpvMo533ytzl,ae5:4kz6u5J:/O V#\rz"M.M(a`Ut53j>c Vs=a;*woVdhI8JZ *EPDAt2iV~Uz 32=u$}COR d]p{|dGt;?QuTUCOoćB(1_a}nPf,hXGWM Bolft[vJfWAeoVjM2#jDaB _H(jGqpe=/Y[ wM4rLez]U[dJa?G@u\pM"W~s-.
plazucat - glagol, pogrdno, pričati, pričati bez dozvole, svađati se, odgovarati na svaku, ne moći zadržati jezik za zubima.
alabe - prilog, na sve strane, svuda, posvuda.