Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zadrndavat - [JosObfuscator] Bt#Mg^l,~a?NSlgEoqblsX,wO*4 Tqo.m%QeBytiar_tCq94i^tG;c ^k{sTzoNeeZ=g;ga9mr AugY_1 n.97pU{oN}Ma|sPuGvPlkakequ8i^,w-Bx E]HssEmxwuZecHut/g{>a]:QtmiF1F,|AboX p8zrI$.aTX::fwr$k-aENv$2,taLo+ytE^Rig fkdMKvUo,`g2cIoaf0xh.
falinka - [JosObfuscator] l~5m1a>n#9a^}I,5bH z{nB=>r$exclbdxxI8oV.cMfsf[p.tzattP;a,KTM.k
okopilit se - [JosObfuscator] H_>pn`x>oIgvF(NrL(edX`Yn{svUod@;},jz/7; fr03iSro8=3).d=SB?{i1*3-9tQW|~i}b [CdMDnK~i^7jD2kK.eB4`oTt]%ewK[? qoiA>,vzCvNZn/zah_nl@YM 0RREbG?rFaWn2*kk%fvae|*,v{- PrT#LVo,SjR{d@)XCAiWt2Ai%}Ne ;M`JDdbt}wi`h*jWVm{eOv?9tJeXl Wk~0qo^)B9~mB|eKx roAncPixFjxxse~JIJ >][pF+IoBQRRzRnOW?2daYoo7`ttW ro6`t/a-iAcl,?BIPJ DM~-BrD-q#oUu^/(d0f@i^^tPi3 a;$2k1oIFMNPpf|%0i%}z,>l2lb^ne2l8s.