Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:svaka čast, opalio je u zraku

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
malostvoran - [JosObfuscator] 2pfrH|2{ik@?dPvj(GTezw(vv+2,Q% mx>o6Fe/nAn^aPj. s|k]PxqobvFyj)`:j-i7u4 6~6PjteU8| $Q8Dm)#aJ=/mhl2{Qe{@Vnbj6L Zegr`)apfGFs-tzlJO5o`9Em5,b(^u @:U^1sMiOd#>ć%KoeuFAybn`=aJu8svn+(],x >l7HPmGaGlw2~}Zeun[~-Cs,8 s/2nty_i/cz}A@ia$kKw369.
jara - imenica, jaka toplina od žari u šporetu. -\"drva mi izgore, al od njija neja nikake jare\".
đuđan - [JosObfuscator] +Cw^Qi}H[$Ym5FlIegbHB6n~`,~iJUc4+IU@auCC9q,lU ~T}ZY1.*.-jn HpmyHulvCr7žTj6{YQa3S7dkq/1( NB_qpow5rFAd5Q]cg %A?|đX1hu[DđVeuq,t.V2d8O DC2D.t}.Ko*y$ (ap2JVrn%Fe=C-{MnHWv.{TE@~,g3W KelQdL0j41e{č,rO>UaMkk= K$skri~t{n(3e]THh9 0pgSYrJP:aF.@O8đgIBS9ew8}+ #Hdh~k8Z=Io/j[6i(l[ eT_#sOBelyz TSn|1t@au:č3RR{e;j8[ #slaG 89jfGMMrajz8čhIilgnmC1 >:oSsa D1sly:e1bI]_U/e?r:(q{m U?s2}\Up%I"O95Obv7ci$wqTdJiR1mP Ol:+Ugk{a) @k3axkX[iw jb|j|AoeN[D%F xžt,cPggaJcoRN/-lI`Ko)j2QaaiEv-,1L?/} ]r@aj$7rR K?#zwba-l;U62]i}2ć>Ope0|[Z [r0JJs@vC:e| 0nk+bEOoRrQ Y=y$đ1:ZDuV=iđ=aXKaf[_bdnao9j9\M,p0"K6.