Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
bud-pošto - [JosObfuscator] LMpifSrTi+4ji;lvrkpoW6^Pg[,qd `uc;v}e04D`VoEmf[aO3b :y}|pXoy5X7v@~#doKb5yUla`jj|E8xnIC2)oRr(`T,Jc eokap,nC_wwo2[I šH?t7G*9eo4-]/c ;:9H+sX5,Q;e8p #Peixx6$s*tpUlu;ga6BvthLiRhl Oopk.GCCIu{(idp+SiKCwtTiJ>,f dpwPrH.i3s)CCntQH{u=EdXgppx;aNFsQč;/3n2.mao8T,Nmx3 [jLBe-H3fEH7gTt%i.nOo
troćnit - [JosObfuscator] siNMiV=zf(sxgQ](uY7:n1b~f$3iTZtgtUUiS+}S Nj58[t/le8`oo7 J4p{ow#dei }R}T>n6o[gCm@>maDlmj?xwatK|(},^pG V-vq1p~;abZ@s69Vxlt]r1qUiZXtF,H%Ts Cfs(rzp^jiWtyc?kiT/bD| {Co5s?ef;] V3pnHx`krR-esn8R.ya $Kq _p$F>a`s:9t3wi1+n0$ >cv8g6r6YoWld#a?=io.A{^n9uB1 XdN7u#qw~j ša-.zk|oFlYxaiP,x(b+ 3by8Y|piR6t*;,OiUS9 w5zplo>O,nfux,aOjV@bvRyl6>jrjkaM[*Dčqf*2.
brist - imenica, vrsta drveta, brijest.