Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Ne mogu više, vruće mi je

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
rupača - [JosObfuscator] ./3)i#fNm_]/Ced:nUwdigcRaz,X=M ;,vZ5G0@.(Q ?j#V}#aTf>pKNKV7ahg$(Sboa|6O.
fort - prilog, stalno, neprekidno, bez prestanka.
vladat se - [JosObfuscator] 4[{Vghw0]9l6;[a=Dga+Xa-o>+l3eBf,R[Q .pwoKoš8tl^KZi{2bv]9^a)_t6Dibow{g l6WDs(#+F2e*/m,?Vx P~bWfb~i2zw`ta5nBniEorlW Y:UWd#O-RoPb6wh|aZra }s:^a4_5. Cxxn^fe,]k*DWi/0ko/mP[,) I1AmbzsYNi;,;Zxt[Ei- n=s_kXG5o1V_Zm,muCWe2 %_-cpkrHEmrfo|Zci4k3rfj*SrrmaSulit#JiNeg~Ynl+jC^,] :XHpSJAo*C?s*jQKeJ5Oq-ćk#%#iuqwtv|qaejHtCIzAeibu.? 2sbpU}9e6.