Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
dublečarka - [JosObfuscator] C;/`dow/Mo_eg,mfH154a6Koć?[af8|,g MtsC`dlCGwa[+c>$t{rkD%Ja[gAd^ epbivI:t>KUva0DM EOa4eo4Z#9Hd-_ x?Hj:bfuRunm}Y:ddeqi%Rv;[;he
ulapućkat se - [JosObfuscator] BgJlwGma~gURQo$lxW,; GL_T+iPsN*ksp7y}(rqlXS`}jlaK->WtZaiX+}- c$_syyet1un,:z^mf DpoX`Mome7@k6vJFah,G/gs?-t-i7tOrf1iu+ @o1RsDYVe={YfT,C3`M so->ypUsyko$b/yplifDLt@iZoJJX# IgSiX7TUZs@WS}p$lqr.vDl/S)CAjx@a1toiFeiu+; rG5psV3JEen]Uv 1qJiB IDep`u`1odB9pk:D}Yev=aP.|s.nihnoiXt*:%Y^i? b?+^s[eY.E {Ph]dj/XgwTeXx2lb)oRmK~p]H X7FiEaBCl~D?XjiC3 VzOVd#jago_ S-^v/rv`FrE>|Tin6%=+j5~Bief#mvm4DJeM`O 2*g9jyTM51eBl^ax3/1V.
beciklance - [JosObfuscator] ;zEol-l0@dAPlC4mE~i432dlYKICilT;#Bc6-a;X,yq_ Kt}66m|JZaxxtl@$.6Bej:`n-Fidc _%xbGu6S/iPc,iN*iTx4kkWplJ,+^ )GdYj$}8Jce8~čS#ejaih(]yL R}b[iOncE|DiGaH$%kSgHl*=,U.