Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:bilo je i profesionalnih fotografa

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:utrka dječine

Naziv slike:Stara jela 101

Naslovnica
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
stative - imenica, množ. tkalački stan.
krmadit - [JosObfuscator] }Cgi*qIulnAJa4F:6g7o#lfx,Q63N [?FuPo/xTyt=V4kpiw1dtaTt:i)bKk 6#iiXZd. [?Ybz`Ra,FHxc3tMa85(Ut[_uis }vTFmc~)z>rD:v,di#nMPc=eZeoC$,N g8m|ADrgTcvJi#XrtAg3qGiO:RYI4? Q.i0nU>Je7JlB~mgzI1fo?5qjzH +1D#Bm3i}E: 9x>k2`,s{rQBmga|Q5/BdrC9iQtf45_8 RM*ANt{7ulHddhLR9aKQ)VK,f( r4z?a,Qx0KrPyNm =ng9)mCe~: jv1i3DfWNd.P;.liuš4j9/N L52CdzvaC: ^s]b;(/a3bmkt Fp|goG6pmw_0eA0{~l%bsBa7\f"o.
pidžica - imenica, kakav maleni predmet.