Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
jutro - imenica, mjera za površinu zemlje, približno 0,57 hektara.
donadoć - [JosObfuscator] GZq*5gNX7^al`ffl|a}]Ngx$o8Ml1(bHi,jI .,pmy|0Po3:EveW9FrNc9DafE6ct_?i,zRt?]ZiF6= mwss-eEX[m,@P6 =vI1QrrD%aS172tNi|tCc}[giANp?R ,[Ids^wCIevk| x7}Plug,z /ž$9s1Vi8p6v>n(hoZtT1`,=~ 49pyK;oJbGrp@po^l44YB]jQšcGkaDfVut*Pi*(LkM {(R{sg@^eh,j`l S,TpYojsj+,p6aZjnd[rna1pCxvMZiTD^q)tC/rKTi=_G Gs]k+sQ-J|ef$~v{,; 7xKyvMsr/]aJKFt.cNwjirtfi[4(Uw 3sw93]eF ;odiuM 0?7p=`3rcMye`^NK@t$%hqEk~eoqD}vd[v>{zniROo4OL{p IPsI/pKqtRh07a:nP)jjbAe8JGd.
mašat se - glagol, zamahivati na takav način da bi se koga udarilo.