Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:kava i vodenica

Naslovnica
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
bjen - pridjev, onaj koji je dobio batine, izudaran, izmlaćen.
čvargla - [JosObfuscator] N,7>dv@oWc*I=m}5K5aZć.eR :j=uMeT1l=*shov `qRk/>:4o^jn%zeR4P R/=)sU+Ue/L jwJp3`G:rH?ja-vji-n^ fl(n?.A_a2 XqTs)v5iYdnY=;qj[?~?ozvkOZsi4o;.+l@w-%Vj0i6,F|pz DXE#owd_DGzz oEkp*u-a7ehO(xa;ED)nIiF;}wkh^0 F*zk,qAiUoRRXvkmm;a1^4FBd~50*a_xl *$-mH-2eYhs%a#;,pdpf di_k9Q%e4oPmZ}vžDlRm4e.^MV,JD[ Xio]zN+(nU4u/t|XMCrdqeis7;Ntc*f6+aZVf PyO]8i(# ms6~Il1eHR.drL IksY+Zha40L _`T+}d,jumo]Z)JAdEa1jc~SidvurKm(a>aRr9 JC4zbXdaomč+-Z*:imD:/nUc{~satF)M,W5SaR $axkJaAaR(oK%cl| T^;JšJL?t33hoA SsZVi^ul=3 1p`SabglwLi$.#bjy0wgeIo$Tl4ilhQ UQr_l}%u9=FhkOzX`0,iN 5p+>p4lwoa._tPp1oaRrV,> L*B{XmMl0VRjr@GLOe-Yv>ey1Q9Cn26af o@Kp1AUap[1Bzp2Ylr>fVy@i8fpWk5.6[$a>n~MW yiF/Fk 8sto>M(^rlbw.
prikučešnje - pridjev, ono što je od prije dva dana, prekjučerašnje.