Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nalilat se - [JosObfuscator] Z,b5gA%l%3AaMa2#rggouH8TFly~J)D,um Tw^bJxanoi:;=tUR0vii5 FHRRmad81lYly$:k?oQhP^CroUBDl$MIK/iWXzU*@iRkf9rL#a2fLlKn>D,b~7 b3nf)r9a0p[3;*rirkutwPT%^iZqd3C /D:$sdebq,?R; jenoS^EVppzy4i:EtFgiDm fmsFey7tn.
mrkulja - [JosObfuscator] EKOn99a[9sjzGic*vf Ozhg_U3a%VM jc_cQJrQn%u?hE _O{k)R-aa|/^v[uNRuZ9.
ušlag - [JosObfuscator] /ti9@^0Am{}de*7n/AT5iIckby2;a4(,1 N9[P|nAP;a[2mK8loh3ečoSRXe$In5@h.a(8 jZZTkXM_-Rr.W$p84Ei2aE gU%u,J`H a8Ahsa,lV[$a{akd7n3`7`Fu2hI I#ybvkfhodl|]dZI+u:]4O f@icul_-tni5h4Wr 6rvarM#=Bk[7Yt^i$EFY@j/u?P,iP# tNGzkNa`Izl KrHs~-={*kl%ZiffKKdzPB]Ca9n2j[1T$ew rwp0/h]oykYr]vRAich5FšPTXboenYn|r0xTeLHF,d #{t,==e.)EMm3}ApwsaX}eiK]br1L@ax9wtN7,6u~Q3brY)e> l>mill>PJi> $s;+MUjmZmdat6*n8JJYjMi.vlahLBnMhVk|j$em- Ao96Ltooib3)k~I=;Oao,^;C Ir}qBoq/b@Ll-dI;}o}>gp{.