Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:rezultat sve govori

Naziv slike:

Naslovnica
Svečano otvoreni deseti Dani Tolise
Četvrtak, 09 Lipanj 2016
_dsc7633.jpgU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, sinoć su svečano otvoreni jubilarni deseti Dani Tolise. Manifestaciju je u ime predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare otvorio njegov izaslanik, gospodin Pavo Šljivić. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na desetogodišnjem  kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Pozdravne govore uputili su fra Marijan Mićo Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Đuro Topić, Generalni konzul RH u BiH (Tuzla) gospodin Ivan Bandić, u ime Vlade Županije Posavske ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta gospodin Mario Pejić. Ove godine Plakete Dana Tolise dobili su načelnik općine Orašje gospodin Đuro Topić i gvardijan toliškog samostana i župnik župe Tolisa fra Marijan Živković, za nesebičnu pomoć svih deset dana Tolise. Plakete su dodijeljene i generalnom sponzoru Dana, Dragi Živkoviću, te glavnom pokrovitelju predsjedniku FBiH, gospodinu Marinku Čavari. U nastavku večeri publika je imala priliku čuti fantastične  izvedbe  Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek, što je u više navrata nagrađeno gromoglasnim pljeskom. Druženje je nastavljeno u Dvoru uz domaće delicije kao što su listarići, pečene kobasice, različiti kolači, rakija i kupinovo vino. Na Danima Tolise za danas u popodnevnim satima predviđen je šahovski turnir, a u večernjim satima dodjela Književne nagrade fra Martin Nedić.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zorlija - imenica, naziv za jaknu ili kakav ogrtač koji ima zadatak grijati u ranu zoru ili kada osvježi.
kadgoderak - [JosObfuscator] h`hO0p0r;M/#GiGnl[oNAsgb%n,hQ CkEaEOd~ogCO?oqMdIX~,?s fpKgYeoA62xMn*c6e[9Dk=`]wtakd;(,ZX [W[I5sMOUI 9v6w.r@TPmhetIV2mu7XcSeA7%Kn5H6~ra%NSo b,nfYlF9aD4v `(vZrmiy(5|4jzBSemmXT#kem,5W| m.JU6pU*xBiolbrLv>r5Oe`1c|$m^er?D=ny3ot.
fuglat - [JosObfuscator] egNG;^lNi5ra)ZQl9g,[o;ln.l-yN]Z,z: *1b.3 ,krAaug3ydv5S%siYm1kKtX.i8/kC yFzK}s8N*Na->4ED 2ABfpxtuC_g=PlUID5olxqmJC4F#.X/~d qZ?,24+b.at_t0 at=N0ze8sTyšTfOQkFo/q ~iiFv9 )nwagfLGBp39DoArL@n#%ofbo>H9_o %krH5qIqa8WdUU?i?ao){tli$,X }-IVMmvBue2čati7t2i9 (|s1G9e10 n;En0VezgaU [NuKp[o_RCHs*WbQlbXun.