Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Sve je spremno!
Sve je spremno!
Utorak, 07 Lipanj 2016
prvi_pljesak-bina.jpgSve je spremno za poetak jubilarnih desetih Dana Tolise. Tako je na sino odranoj  sjednici konstatirao Organizacijski odbor Manifestacije, koja se i ove godine odrava pod visokim pokoviteljstvom predsjednika Federacije BiH, Marinka avare. Uz Organizacijski odbor, u Manifestaciji sudjeluje preko 100 volontera, bez kojih odravanje Dana, uope ne bi bilo mogue. Takoer, nemali je broj onih koji e donirati domae proizvode (hranu i pie), koji e se svih ovih dana moi biti kušani. Nezaobilazni su postali i posebno spravljani kolaii preni u masti (listarii), koje e na zidanom šporetu pripremati ene iz Tolise.
Manifestacija poinje u srijedu (8.lipnja), koncertom Akademskog pjevakog zbora Umjetnike akademije Osijek u crkvi Uznesenja Blaene Djevice Marije u Tolisi. U etvrtak (9. lipnja) bit e odran šahovski turnir, a u veernjim satima dodijeljena Knjievna nagrada fra Martin Nedi. U petak (10.lipnja) vozi se ve tradicionalna biciklijada, na kojoj oekujemo veliki broj sudionika. Podsjeamo da je prošle godine na biciklijadi sudjelovalo oko 800 sudionika. Naveer istoga dana, bit e izvedena predstava Teštamenat u izvedbi kazaišta "Nova scena" iz Vinkovaca. U subotu (11.lipnja) u jutarnjim satima igra se odbojka na Memorijalnom turniru "arli-iri", dok je veer ostavljena za koncert našeg KUD-a "Kralj Tomislav" iz Tolise, na kojem e sudjelovati i KUD "Izvor" iz Viškova. U nedjelju (12.lipnja) svu raskoš i ljepotu nošnji, pjesme, plesa i obiaja svojeg kraja, pokazat e nam 13 kulturno-umjetnikih društava iz BiH, Hrvatske i Srbije na mimohodu kroz naše ulice i Koncertu sudionika na stadionu SD "Sloga" Tolisa, na novosagraenoj i ureenoj bini. Dani Tolise završavaju zajednikom veerom i podjelom zahvalnica u veernjim satima. Pozivamo vas da svojom nazonošu uveliate ovu Manifestaciju, a sebi uinite dobro zabavivši se na mnogobrojnim dogaajima. Vidimo se!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ua - [JosObfuscator] 7i}U?3mBgVxNeXP;PnLYi,4DWcd]Zawo#V,m{zz g~b1XvHjGv`rZ?5siPtR-qaLbN?T DX{qvs`;eVC5.oG?*m/bwaV|_ *sFpci2DeuVt@Ryn1~B>ewW o>(84dejvo/:m=;NnaY,=xX8e.v +[iznkcv)oS~B#kzJzo.Qmri,#8,V2D ^VERnnA>{bi8vUsSRk4oJUlt)g8Z}( [Lkri}aMQ_Z|sUk`t6}abM*.
cerkla - imenica, u graevinarstvu, zavrni dio zida prije postavljanja vijenca, obino od betona.
maka - [JosObfuscator] sz]eaUYtsfwaVvv67o^jBEyrpmVe>uRTnIa%nTk š3a6-IaTCk[ajJ6~n,G šqbF[a]aR,k,=awY7o/ =#8jumAoF fp5XrXiG-l>yj?ecJgr~tcGUHeIpG%}eyS)[mM* kAqYWpBVbX,o-0lff`h.o[1#ax;j2?aui:,G~(Rh5(zpqgf7Dehk{sqnPisbcOc;}9a]X33T.