Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:nije li?

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Sve je spremno!
Sve je spremno!
Utorak, 07 Lipanj 2016
prvi_pljesak-bina.jpgSve je spremno za početak jubilarnih desetih Dana Tolise. Tako je na sinoć održanoj  sjednici konstatirao Organizacijski odbor Manifestacije, koja se i ove godine održava pod visokim pokoviteljstvom predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare. Uz Organizacijski odbor, u Manifestaciji sudjeluje preko 100 volontera, bez kojih održavanje Dana, uopće ne bi bilo moguće. Također, nemali je broj onih koji će donirati domaće proizvode (hranu i piće), koji će se svih ovih dana moći biti kušani. Nezaobilazni su postali i posebno spravljani kolačići prženi u masti (listarići), koje će na zidanom šporetu pripremati žene iz Tolise.
Manifestacija počinje u srijedu (8.lipnja), koncertom Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi. U četvrtak (9. lipnja) bit će održan šahovski turnir, a u večernjim satima dodijeljena Književna nagrada fra Martin Nedić. U petak (10.lipnja) vozi se već tradicionalna biciklijada, na kojoj očekujemo veliki broj sudionika. Podsjećamo da je prošle godine na biciklijadi sudjelovalo oko 800 sudionika. Navečer istoga dana, bit će izvedena predstava Teštamenat u izvedbi kazačišta "Nova scena" iz Vinkovaca. U subotu (11.lipnja) u jutarnjim satima igra se odbojka na Memorijalnom turniru "Čarli-Žiri", dok je večer ostavljena za koncert našeg KUD-a "Kralj Tomislav" iz Tolise, na kojem će sudjelovati i KUD "Izvor" iz Viškova. U nedjelju (12.lipnja) svu raskoš i ljepotu nošnji, pjesme, plesa i običaja svojeg kraja, pokazat će nam 13 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske i Srbije na mimohodu kroz naše ulice i Koncertu sudionika na stadionu SD "Sloga" Tolisa, na novosagrađenoj i uređenoj bini. Dani Tolise završavaju zajedničkom večerom i podjelom zahvalnica u večernjim satima. Pozivamo vas da svojom nazočnošću uveličate ovu Manifestaciju, a sebi učinite dobro zabavivši se na mnogobrojnim događajima. Vidimo se!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
obočić - [JosObfuscator] xr}]v1.roqR3bul;ru~G[č-#iemyc5.ahl.
učestit - [JosObfuscator] Toj3ug1l34l(rl}aJyAga/qwhoWpKlSlcF,s,Ms 19VwkčYYH2$iMVgongiG6WN1thin T25nNeF+šQTtXy.boK8 39vjVsVi7vSGIeUC W+OčD.3#EeyšSćue9d: g/Iil v0Y+č=c>BQeQPIšPćbwB1oeko[hv,oo~.9 -3z$n=cakT#PvciGa`Xf}dl$4]Gi=twi;g9x ,fq3sFi}1eMAtUO |_UW2nN:~GaBgYg AednIjDeIFCLš|tjodFCQ:j|H O2*hS\2"Kit.=vi2G 3LswFMiaKa(> lqCs.naQD0Jj%X1_e+WšytBtwa{l* FuHgdA,čYeXsM]GKt(RiY{o6 TA~dJB-oglyvDm[aDzWzCg3i3/?gt*|n (k9JG_o5RdT K7rnN/ajpSys;Qg\Jo"Z.
ablendovanje - [JosObfuscator] :{]np_fa/)d$(itEzymu22fzj3%a>eTd;uVnuLb*>i=čXQn)oy /,b*GgSrgh_dzM[XToWF+l kSEUwpDqaKJZIlh:Ik#jB[HehnynuCN_jvvkHRe6|X. 4~INDiV7Y= t}4hsgL~tCGYmeync[jAkL;ge} /rl:0avfueltYyzoStQm^C73SoYbsKhD[i(j$Fl5G,r[s3Y?k`2|1;iq?Lm4h(l 6fpxZ8a:3%rqr6%6;oVyY|+vjVaX2:$,$EW I.fbc~u)#lGOFF9i29cB[E7a1;nnK1jp8QeR.[.