Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 004

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:prokule

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Sve je spremno!
Sve je spremno!
Utorak, 07 Lipanj 2016
prvi_pljesak-bina.jpgSve je spremno za poetak jubilarnih desetih Dana Tolise. Tako je na sino odranoj  sjednici konstatirao Organizacijski odbor Manifestacije, koja se i ove godine odrava pod visokim pokoviteljstvom predsjednika Federacije BiH, Marinka avare. Uz Organizacijski odbor, u Manifestaciji sudjeluje preko 100 volontera, bez kojih odravanje Dana, uope ne bi bilo mogue. Takoer, nemali je broj onih koji e donirati domae proizvode (hranu i pie), koji e se svih ovih dana moi biti kušani. Nezaobilazni su postali i posebno spravljani kolaii preni u masti (listarii), koje e na zidanom šporetu pripremati ene iz Tolise.
Manifestacija poinje u srijedu (8.lipnja), koncertom Akademskog pjevakog zbora Umjetnike akademije Osijek u crkvi Uznesenja Blaene Djevice Marije u Tolisi. U etvrtak (9. lipnja) bit e odran šahovski turnir, a u veernjim satima dodijeljena Knjievna nagrada fra Martin Nedi. U petak (10.lipnja) vozi se ve tradicionalna biciklijada, na kojoj oekujemo veliki broj sudionika. Podsjeamo da je prošle godine na biciklijadi sudjelovalo oko 800 sudionika. Naveer istoga dana, bit e izvedena predstava Teštamenat u izvedbi kazaišta "Nova scena" iz Vinkovaca. U subotu (11.lipnja) u jutarnjim satima igra se odbojka na Memorijalnom turniru "arli-iri", dok je veer ostavljena za koncert našeg KUD-a "Kralj Tomislav" iz Tolise, na kojem e sudjelovati i KUD "Izvor" iz Viškova. U nedjelju (12.lipnja) svu raskoš i ljepotu nošnji, pjesme, plesa i obiaja svojeg kraja, pokazat e nam 13 kulturno-umjetnikih društava iz BiH, Hrvatske i Srbije na mimohodu kroz naše ulice i Koncertu sudionika na stadionu SD "Sloga" Tolisa, na novosagraenoj i ureenoj bini. Dani Tolise završavaju zajednikom veerom i podjelom zahvalnica u veernjim satima. Pozivamo vas da svojom nazonošu uveliate ovu Manifestaciju, a sebi uinite dobro zabavivši se na mnogobrojnim dogaajima. Vidimo se!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
gnjecano - [JosObfuscator] t7pZ2Urv3iF5dKp[jf|Ode:FvVv,]p7EV (d({o:n/nLILoj) >kibol4j1JOie@_hYS Y(nj-e/ AruTpT1-v7rMUueZNf]tAf~YvZ3Yog>4[DrVkRz^eVjA*On_YoNx [u]a4 pNpc/i0rBteqI}.9 c0[iX_ulA5,iv= I8dkBia~2=;u0u@Z%O.GT4p 5rZ\[3"wgGG+Gnx)/Phj4MQeM]~wsc~a/V+n+$id}V (XX1gl7ri|a[\n^a}"wrKW-%@eBv Bfc%)p*=wfiLrZIAeYo 81-;4oBgt-XdMkw5z [gy9ri[cfa{bhD[}dSaH(b@.
ogat - [JosObfuscator] W$:i8#;wAmh@eR@an-1a:iN{kk9cGaD`+,C>be 5kx~RoY99$n]sjuuxZ Abyi(Lj1SC-1e|{s)lX]La;[ck.
upuano - pridjev, o djetetu, ono kome je doputeno da se loe ponaa. Ono za ije je loe ponaanje netko drugi kriv, obino roditelj.