Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:a ovdje ima svega

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sve je spremno!
Utorak, 07 Lipanj 2016
prvi_pljesak-bina.jpgSve je spremno za poetak jubilarnih desetih Dana Tolise. Tako je na sino odranoj  sjednici konstatirao Organizacijski odbor Manifestacije, koja se i ove godine odrava pod visokim pokoviteljstvom predsjednika Federacije BiH, Marinka avare. Uz Organizacijski odbor, u Manifestaciji sudjeluje preko 100 volontera, bez kojih odravanje Dana, uope ne bi bilo mogue. Takoer, nemali je broj onih koji e donirati domae proizvode (hranu i pie), koji e se svih ovih dana moi biti kušani. Nezaobilazni su postali i posebno spravljani kolaii preni u masti (listarii), koje e na zidanom šporetu pripremati ene iz Tolise.
Manifestacija poinje u srijedu (8.lipnja), koncertom Akademskog pjevakog zbora Umjetnike akademije Osijek u crkvi Uznesenja Blaene Djevice Marije u Tolisi. U etvrtak (9. lipnja) bit e odran šahovski turnir, a u veernjim satima dodijeljena Knjievna nagrada fra Martin Nedi. U petak (10.lipnja) vozi se ve tradicionalna biciklijada, na kojoj oekujemo veliki broj sudionika. Podsjeamo da je prošle godine na biciklijadi sudjelovalo oko 800 sudionika. Naveer istoga dana, bit e izvedena predstava Teštamenat u izvedbi kazaišta "Nova scena" iz Vinkovaca. U subotu (11.lipnja) u jutarnjim satima igra se odbojka na Memorijalnom turniru "arli-iri", dok je veer ostavljena za koncert našeg KUD-a "Kralj Tomislav" iz Tolise, na kojem e sudjelovati i KUD "Izvor" iz Viškova. U nedjelju (12.lipnja) svu raskoš i ljepotu nošnji, pjesme, plesa i obiaja svojeg kraja, pokazat e nam 13 kulturno-umjetnikih društava iz BiH, Hrvatske i Srbije na mimohodu kroz naše ulice i Koncertu sudionika na stadionu SD "Sloga" Tolisa, na novosagraenoj i ureenoj bini. Dani Tolise završavaju zajednikom veerom i podjelom zahvalnica u veernjim satima. Pozivamo vas da svojom nazonošu uveliate ovu Manifestaciju, a sebi uinite dobro zabavivši se na mnogobrojnim dogaajima. Vidimo se!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
vrtlait - [JosObfuscator] jq%.gC{lh?$|aaJ-;gbnWdowl#r,=R zzeo~;A@Xbe@rJa8_CqLiDAv_d]a}wnbtZui7|d2 uApF`4)oN+Kv@r=a]tKG5J|nwjY{aN~uJ3k9,YGt Kafifm3Zra?.1tq:B8iwBL4 y{pKlpRocvl^AKrC?tqnS9Ol-jH?Pa/uQk[1h2?,SLp Cb$wzTiI[jtBA+;ie 7z-mSDaG1%oRkXzu{%PpzX:^lBjAe$$(nKne@B J(poot`v|X^Fgrsm$[KtVjMonD_{jFC}^naQRlTbk*E>oDmgE.
cajt - [JosObfuscator] mi`Ztqem9>nueRbb]nb%i{1cc__g9a_Wma[,d4~ @AxevUQO.r,,i_m`VHjcVe|?j.mCUOOGel.
koic - imenica, ribarski alat ispleten od prua vrbe ili mrtvog bagrema, napravljen na principu vre. Osobito je dobar za lov sitne ribe, te onih ribljih vrsta koje izbjegavaju metalne alate.