Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sve je spremno!
Utorak, 07 Lipanj 2016
prvi_pljesak-bina.jpgSve je spremno za poetak jubilarnih desetih Dana Tolise. Tako je na sino odranoj  sjednici konstatirao Organizacijski odbor Manifestacije, koja se i ove godine odrava pod visokim pokoviteljstvom predsjednika Federacije BiH, Marinka avare. Uz Organizacijski odbor, u Manifestaciji sudjeluje preko 100 volontera, bez kojih odravanje Dana, uope ne bi bilo mogue. Takoer, nemali je broj onih koji e donirati domae proizvode (hranu i pie), koji e se svih ovih dana moi biti kušani. Nezaobilazni su postali i posebno spravljani kolaii preni u masti (listarii), koje e na zidanom šporetu pripremati ene iz Tolise.
Manifestacija poinje u srijedu (8.lipnja), koncertom Akademskog pjevakog zbora Umjetnike akademije Osijek u crkvi Uznesenja Blaene Djevice Marije u Tolisi. U etvrtak (9. lipnja) bit e odran šahovski turnir, a u veernjim satima dodijeljena Knjievna nagrada fra Martin Nedi. U petak (10.lipnja) vozi se ve tradicionalna biciklijada, na kojoj oekujemo veliki broj sudionika. Podsjeamo da je prošle godine na biciklijadi sudjelovalo oko 800 sudionika. Naveer istoga dana, bit e izvedena predstava Teštamenat u izvedbi kazaišta "Nova scena" iz Vinkovaca. U subotu (11.lipnja) u jutarnjim satima igra se odbojka na Memorijalnom turniru "arli-iri", dok je veer ostavljena za koncert našeg KUD-a "Kralj Tomislav" iz Tolise, na kojem e sudjelovati i KUD "Izvor" iz Viškova. U nedjelju (12.lipnja) svu raskoš i ljepotu nošnji, pjesme, plesa i obiaja svojeg kraja, pokazat e nam 13 kulturno-umjetnikih društava iz BiH, Hrvatske i Srbije na mimohodu kroz naše ulice i Koncertu sudionika na stadionu SD "Sloga" Tolisa, na novosagraenoj i ureenoj bini. Dani Tolise završavaju zajednikom veerom i podjelom zahvalnica u veernjim satima. Pozivamo vas da svojom nazonošu uveliate ovu Manifestaciju, a sebi uinite dobro zabavivši se na mnogobrojnim dogaajima. Vidimo se!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ren - [JosObfuscator] ?ud*OyDIrU$vbBsze45Fn_`aNIYuT %kq`ViPln_0=biR m+G/tmGeBltya1l{n^Gg-va%I }nkD7]a6pepEda$+rMz{aczNvLb[as_~ 3xkkJhR%wodjs,au9c KhiPzs00l4kJbouyo2jT~ci.~5kf OdULzT%UaN ]lvf(x*j7`~FT34{a`[sno@Ojn{4eoE :-s(qqXrv$Z]@i>4WnujX[NaBq R=ECnma~sA3 7Y3ss3Yi%fnFvd2[jL.AMo#9Qvk3WoEO@l]VL,j}EV$iQK,AS|R, S2vM/>Ej2a7;[ua3l|80aXo.x/.
donjat - [JosObfuscator] sg(yXlf5a;g[~+JMoTwt5Wl6[>5P,Oi[A Mp7nIoqGKgir/96Md1snRo682:>,VhfHh Mw~Qsa|pae:a5vuw$+aM5tWiSYHK,8 JFnoPsJf:JhpOauvv=8C[Ka2tHi*Hah bDhWuPb@ B5Hn+..l.e,2TQcv40Q53rg.iFcukjf)_SHeEd9HfmDfe_%;,MLn5 Jpksq5Vr1pw|abd>vrdruaF7$t-(F*ipckL J{QkbQa*d/_.d FnG9mYi6EtQ+=_%k:aKoQ2 .3t?Wn`^oeK ~dx6s^J6pN;C(8aWJvLa/L+.
vrljav - pridjev, onaj koji gleda u kri, razrok.