Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Suradnja grupe RiM i argentinske pjevačice Athenas
Suradnja grupe RiM i argentinske pjevačice Athenas
Četvrtak, 03 Prosinac 2015
athenas_5.jpgDanas (3. prosinca 2015.g.) u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija biti će hrvatska premijera pjesme "Vida en Ti / Život moj si Ti" koju izvode zagrebački duhovni sastav RiM i argentinska pjevačica Athenas. Duhovni sastav RiM su nam zanimljivi budući da je riječ o sastavu čiji kostur čine članovi obitelji Nedić: tata Slavko te kćeri Ružica i Maja i svake godine ih za Veliku Gospu imamo prilike čuti na jednoj od trodnevnica. Njihov novi singl je dvojezična (španjolsko-hrvatskoj) duhovna pjesma "VIda en Ti / Život moj si Ti" koju su snimili s najpoznatijom argentinskom pjevačicom duhovne glazbe Athenas.
Pjesmu je producirao Jonatan Narvaez, koji je napravio i aranžman i u čijem je studiju u Buenos Airesu Anthenas snimila vokalne dionice na španjolskom. Sestre Nedić su u studiju Ante Gele snimile hrvatske dionice te prateće vokale na španjolskom. Produkcijski gledano pjesma u duhu današnjeg zvuka suvremene kršćanske glazbe, dakle raspjevana, ritmična i poletna. Priča o suradnji grupe RiM i Athenas je vrlo zanimljiva. Spojio ih je putem Facebooka papa Ivan Pavao II odnosno pjesma „Pescador de hobres“, kod nas poznatija kao „Krist na žalu“. Pretražujući po Youtube, tražeći razne verzije ove pjesme Ružica je pronašla i jednu prekrasnu verziju na španjolskom koja je neopisivo bogata u svojoj jednostavnosti. Pjesmu su izveli Athenas vokal i Jonatan Narvaez akustična gitara. Oduševljena tom verzijom Ružica je na Facebooku potražila Athenas te joj se javila s porukom: „Ja već dugi niz godina pjevam duhovnu glazbu ali ova vaša verzija pjesme „Krist na žalu“ me oduševila“. Athenas je bila ugodno iznenađena da joj se javlja netko iz Hrvatske tko isto pjeva duhovnu glazbu te je poželjela čuti neku snimku od Ružice, koja joj je poslala pjesmu „Žena pod križem“ prvi singl grupe RiM. Oduševljena izvedbom Ružice Athenas joj je predložila da bi mogle snimiti duet. Nekoliko mjeseci kasnije javlja se Jonatan i šalje snimku pjesmu "Vida en Ti – Život moj si Ti". U pripremi je i video spot za pjesmu "Vida en Ti – Život moj si Ti".
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
četerestero - broj, četrdeset nečega živoga, srednjeg gramatičkog roda (djece ili mladih od životinja), ili oznaka za četrdeset osoba koje nisu sve istog gramatičkog roda (žena, muškaraca i djece); četrdesetero, četrdesetoro.
balavander - [JosObfuscator] (.n-+9ze=lb6z2jNr:_eMQuO3lIpaQuqpg SB-m}u_JkWYšuI8k%ELyxan 0vEoKshohVbdad3q,IdIK 4dJtSegO+^r7d2,haQn
potentat - [JosObfuscator] vWGoZGv*Td1b6ZWg+#H=zo]rvsMox;|W{rHiftKyIi+( HC9koB$5NoFbvg7cS9aVz%D~ HqIo_~dEc. ]7+mkbWg5ajk)KvTa%_rHt RYDn-Ms5aB#urmhj}iaq1q1,_CA kbq*Jo;mZeiV[s;xuitcl7Rei{9#g( Mjkt2`ayo6}IEgc4aL]n F[AuUu }$F@=p=goGBOs,mwlftGu:K$.