Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:pitajte Čedu

Naslovnica
Suradnja grupe RiM i argentinske pjevačice Athenas
Četvrtak, 03 Prosinac 2015
athenas_5.jpgDanas (3. prosinca 2015.g.) u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija biti će hrvatska premijera pjesme "Vida en Ti / Život moj si Ti" koju izvode zagrebački duhovni sastav RiM i argentinska pjevačica Athenas. Duhovni sastav RiM su nam zanimljivi budući da je riječ o sastavu čiji kostur čine članovi obitelji Nedić: tata Slavko te kćeri Ružica i Maja i svake godine ih za Veliku Gospu imamo prilike čuti na jednoj od trodnevnica. Njihov novi singl je dvojezična (španjolsko-hrvatskoj) duhovna pjesma "VIda en Ti / Život moj si Ti" koju su snimili s najpoznatijom argentinskom pjevačicom duhovne glazbe Athenas.
Pjesmu je producirao Jonatan Narvaez, koji je napravio i aranžman i u čijem je studiju u Buenos Airesu Anthenas snimila vokalne dionice na španjolskom. Sestre Nedić su u studiju Ante Gele snimile hrvatske dionice te prateće vokale na španjolskom. Produkcijski gledano pjesma u duhu današnjeg zvuka suvremene kršćanske glazbe, dakle raspjevana, ritmična i poletna. Priča o suradnji grupe RiM i Athenas je vrlo zanimljiva. Spojio ih je putem Facebooka papa Ivan Pavao II odnosno pjesma „Pescador de hobres“, kod nas poznatija kao „Krist na žalu“. Pretražujući po Youtube, tražeći razne verzije ove pjesme Ružica je pronašla i jednu prekrasnu verziju na španjolskom koja je neopisivo bogata u svojoj jednostavnosti. Pjesmu su izveli Athenas vokal i Jonatan Narvaez akustična gitara. Oduševljena tom verzijom Ružica je na Facebooku potražila Athenas te joj se javila s porukom: „Ja već dugi niz godina pjevam duhovnu glazbu ali ova vaša verzija pjesme „Krist na žalu“ me oduševila“. Athenas je bila ugodno iznenađena da joj se javlja netko iz Hrvatske tko isto pjeva duhovnu glazbu te je poželjela čuti neku snimku od Ružice, koja joj je poslala pjesmu „Žena pod križem“ prvi singl grupe RiM. Oduševljena izvedbom Ružice Athenas joj je predložila da bi mogle snimiti duet. Nekoliko mjeseci kasnije javlja se Jonatan i šalje snimku pjesmu "Vida en Ti – Život moj si Ti". U pripremi je i video spot za pjesmu "Vida en Ti – Život moj si Ti".
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
trukovat - glagol, pisati na pisaćem stroju: \"sinoć sam otrukovala pismo na trukarici\".
aljo - [JosObfuscator] 2GilOnm8nb;1e:nqciLnc]$udJaGoKj,9cERn ycnnp3Be+ju-rEkew@rdJk%n[3Fdya5 VlhoDq]s6od#bXa~f,-TW7 LLHpfnfgVe%7nD,m1XfabF#re8MnZG3am7jsk ~a9oH|ns2swoEZbRaT|l,X [5+qaaRl1j>a4jkb0kb4saaN~Yvs%buaP@FM: 2]yO/oXC;SsMo}*2bmVaY$7h,.
pomamit se - [JosObfuscator] Zg;TQPrlla~kgx(]lmo}f$Mlf1j,P M)9pn(%:|ofzsPtU*d2a{g0tJZz|WiRXC xYna@[eTky/[mvodgJu*ćx,B[ 4uDK 2s8`eUmri5caPysM,kkl:Quz[ ,p>oPx@en.7a.Ei4`š:Ea=nm6Njf(DCTaY,26j n(]nlzM*noZ>|}š4HJ9e;4 $o]LQs?IXfe: pMlJ1p?fWao+nnMOaCš/sLF$aOQ_t:b=Riz9j]T,f|bT[ BQ$)bpC:ig[t]i( DFvSHgifrWl)g4t,o* 4`n;edKf{m|iLf}rZh|attn~ma.