Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 107

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dodjeljena književna nagrada "fra Martin Nedić"
Četvrtak, 23 Listopad 2014

U bilosnic.jpg restroranu Centar u Orašju u sklopu obilježavanja Dana općine 2014.g., sinoć (22.10.) upriličena je dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić". Kako smo već ranije javljali, dodjela ove nagrade održava se u sklopu manifestacije Dani Tolise, koja ove godine zbog nezapamćenih poplava u našoj sredini, nije održana.

Ova književna nagrada osnovana je 2010.g., na dvjestotu godišnjicu rođenja ovog znamenitog Tolišanina fra Martina Nedića, kojeg često nazivaju prvim Ilircem Bosne, a bio je i povjesničar, pjesnik, književnik, poliglot, graditelj crkvi i još mnogo toga. Ovogodišnju nagradu "fra Martin Nedić" osvojio je  Tomislav Marijan Bilosnić za zbirku pjesama Odisej. Drugo mjesto osvojila je Ružica Soldo za zbirku pjesama A kiša samo što nije..., dok je trećenagrađena Ljerka Mikić sa zbirkom pjesama Otvaranje kruga. Nagradu je uručio Mario Oršolić, predsjednik zaklade Terra Tolis. U sklopu večeri promovirana je i zbirka dječje poezije pod nazivom Dodir sunca, autorice Mire Šubašić. Za glazbeni dio programa pobrinule su se učenice osnovne glazbene škole, izvedbom nekoliko poznatih glazbenih djela na klaviru.
 
Pisao: Daniel Dominković
Fotografija: Siniša Zlatarević
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
maljanje - [JosObfuscator] ]Mb,ignemCbecL`Csnyia,Sz;cXra1+C,pB }06uutz^rZ$lA|j,ihafvbaFenGyhE{j6}{$eS@ zb`-kloi+mEb/AHe-B6 YdGzs(SngU~Eki-Vj#yjEVH)$eJgOg7}ar *m.9wrn.uK6r:5kR//|o#Hq~QmZ=s|8 Eu4oD Z=SlziJl55cbGLjVet.
krca - imenica, naziv za veoma mršavo i maleno prase, prase koje je najmanje od sve prasadi.
ljapo - [JosObfuscator] gBoSh0vrs4;+{No809tb:iiF*Pt@o~_dc JJgidu3s0}3utha6 5U8i3k m#kK(_6Mr^Ju.pVbJdWadAJ?nZodp IdRisyLn>iNt0kj(oqUiepa]9gT,m 1,VkODo.7=CZj(#niiPX.L X`qoWbQNOi?:}č|6Fnya@o(8@i 5.`Gp^`a{myBd~9am+w ulKRk9Wa14d:|t_6a`eE }qj}OeN }Vtre:{)mJ_pbjeo7r+A$TaN5M>tq_w}{uwvr>nh/a/}K }`R;:iy4izcnU8jasMH}Hdgz 5,2MnQ:fwi`0TqFš~1tvsiXcODfeErj.N.