Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 8
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dodjeljena književna nagrada "fra Martin Nedić"
Četvrtak, 23 Listopad 2014

U bilosnic.jpg restroranu Centar u Orašju u sklopu obilježavanja Dana općine 2014.g., sinoć (22.10.) upriličena je dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić". Kako smo već ranije javljali, dodjela ove nagrade održava se u sklopu manifestacije Dani Tolise, koja ove godine zbog nezapamćenih poplava u našoj sredini, nije održana.

Ova književna nagrada osnovana je 2010.g., na dvjestotu godišnjicu rođenja ovog znamenitog Tolišanina fra Martina Nedića, kojeg često nazivaju prvim Ilircem Bosne, a bio je i povjesničar, pjesnik, književnik, poliglot, graditelj crkvi i još mnogo toga. Ovogodišnju nagradu "fra Martin Nedić" osvojio je  Tomislav Marijan Bilosnić za zbirku pjesama Odisej. Drugo mjesto osvojila je Ružica Soldo za zbirku pjesama A kiša samo što nije..., dok je trećenagrađena Ljerka Mikić sa zbirkom pjesama Otvaranje kruga. Nagradu je uručio Mario Oršolić, predsjednik zaklade Terra Tolis. U sklopu večeri promovirana je i zbirka dječje poezije pod nazivom Dodir sunca, autorice Mire Šubašić. Za glazbeni dio programa pobrinule su se učenice osnovne glazbene škole, izvedbom nekoliko poznatih glazbenih djela na klaviru.
 
Pisao: Daniel Dominković
Fotografija: Siniša Zlatarević
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
lačavica - [JosObfuscator] ]inmZ`3Sqe}#)h#nx9JoiAG>pcU=LvaXN|,$mAu GWdyix6$oofG% G)ENoI^dQa/U~jA5se7.W|v=n}po@s9g# 2kpxrf`Keed8F)#mDG]s0euGth}Gsa{3e,1q TS9n`nYXoYSAdBg$D3aqDv*4pXiOc>a4.
utušit se - glagol, udaviti se.
mašice - [JosObfuscator] kgBmoHt+e;ToGtdav7l%7i5na2h/a[Tr`; rv)3nvaBnpxvrHNa8J7)vV6yg4ae Cu1p6_ dpoOb6YulH%nDAi8%kYuAK-Ge |[XYIv(tWhUev3pgTl8VF+iSQkJeO v;pg]iiv;nb:cgfxe[]~-RtV}eO@#S,V$m1c ).w2`nD{f$afm4Cl.i.|rjJe>Z)D-n]|+XjU~Kve-)p9{n^830avzwt yhYwrlG3aYZzzwcgIgrRt{GFbmaJ[n=pj6huX @_+isi WuXzVGC8/iT8x{RmVrIJa~vnLjqYj{=uk@i USMžLewa#{pbr`Yi$p7@ GirH,Vzo:q;S 8}]mfl-oSua^sž@%~yOTONatk@]laW.