Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dodjela književne nagrade "Fra Martin Nedić" 2014.
Utorak, 21 Listopad 2014

220px-martin_nedic_1885_mayerhofer.pngBudući da zbog katastrofalnih poplava koje su u svibnju mjesecu zahvatile našu općinu, pa tako i našu Tolisu, ovogodišnji Dani Tolise nisu održani,  tako nije upriličena ni dodjela književne nagrade "Fra Martin Nedić", koja je trebala biti upriličena u sklopu te Manifestacije. Stoga je Upravni odbor Zaklade "Terra Tolis" donio Odluku da se dodjela Književne nagrade upriliči u sklopu obilježavanja ovogodišnjih Dana općine Orašje. Na natječaj za dodjelu ove knjižvne nagrade koji je trajao od 1. siječnja 2014.g. do 1. travnja 2014.g., pristiglo je 30 književnih djela iz Australije, Makedonije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Mato Nedić, Katarina Mijatović i Jasna Ivić, pregldalo je sva pristigla djela, te nakon utvrđivanja užeg izbora, odlučilo da nagradu "Fra Martin Nedić" dobije Tomislav Marijan Bilosnić za zbirku pjesama Odisej. Drugonagrađena je pjesnikinja Ružica Soldo sa zbirkom pjesama A kiša samo što nije... , dok je trećenagrađena Ljerka Mikić sa zbirkom pjesama Otvaranje Kruga. Dodjela književne nagrade "Fra Martin Nedić" bit će upriličena dana 22.10.2014.g. (srijeda) u restoranu Centar u Orašju, sa početkom u 19.00 sati.  Dodjelom ove književne nagrade, te održavanjem radne sjednice Upravnog odbora Zaklade "Terra Tolis", sredinom studenog mjeseca bit će obilježeni ovogodišnji Dani Tolise.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
roljat-padat - glagol, o snijegu, jako padati, padati u velikim količinama, biti toliko gust da se drugim riječima ne može opisati: \"mi idemo pješke, a snig rolja pada, ne moreš nosa izmolit\".
leđen - [JosObfuscator] -,2iPVhmReDnhwC`i+cSB)xyaa#9P,qJvx 9-YpjoCdDMas#TxeWuM}_8jdxjxgaz_gp KMzUdxa? oMp,EFidr_.2?*at?#nd5m)j`m3NweA2Cyw s+rs~r*:uYEZ~kKudauT0,Zlr t,p)WaG9r$0egP^}n3x)pj0zew)3B DK:nr8;PMo}g;M@u>.(%,g NubG;mwi;vrVgfa=nzCTngEdFaj9-^gePZZl L{tih c]3TJsnD[}llqqiF26očQ/`4@nERDoKk(d_,JX=M el-auQv]JX^oxla,r4S)G7.
ampa - [JosObfuscator] KVoLi[75.Xm379oeLeMz~n7iSycb$#a(*,)AT z?g1cLi`.Ow ,g7n]0Jaul/phaSpmPaJ>,Y* 22q)vR9e8i#w95gk8QaN% zgZsZ2zSK.LEJb r{$gRd^>ocZm>piXvOglTa8NO,~t#GM .;b+nr#7f0dx9o2vq.