Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Markov dan
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJučer je (25.4.2014.) u Tolisi svečano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da će kiša padati cijeli dan, ipak se pred početak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo čak i sunčanog vremena. Svečana Sveta misa tradicionalno je održana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršolić, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Uz lijepe riječi Tolišanima i njihovim gostima, fra Joso je  govorio o životu i djelu tog evanđelista, kao i o značenju toga evanđelja nama kršćanima. Na kraju, fra Joso je zaželio da do idućeg dana ovog sveca, na ulazu u Tolisu budu postvaljene slike sa likom svetog Marka, kako bi svi posjetitelji Tolise znali tko je naš zaštitinik i zagovornik. U posjeti Tolisi bili su učenici osnovne škole iz Donje Tramošnice. Nakon Svete mise, tradicionalno je odigrano kolo. 
 
Daniel Dominković
 
Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
vagres - [JosObfuscator] oDE}7iWcSsemt``Ge%sGn_xS4Yi.jc6>auRdO,PCn{ V,u{ u7bgW^/e8r89Y4afrA@đKbdyte~//vH>i+_n]n%[dqKiZkgu,^`y kJ>i1|QzRrvXoMđbGef=nXj%=0-be{ypQS 0JgIj.4Ee?fdK~p%n$gPla;O-3k#Eo8$8gH6xtI 3on1>im{vP[)epoigaJ,:e`: >cng(t8fa(d]-@li0a#o{/žBek0sn^0*`j%w/esxfU br[lEKna=>DvWfeLnu)$*.i,%nLNemN]td,a N,/roOpKa=]:vx}nYkQRitapnLEm@auIM=.
aus-vinklo - [JosObfuscator] 9rOppD)rY2Qli397l~T)@odgiX#k,[`~ mo3mEnIo| {xkVIJoqEN[_jx-G)e3B(z( n`pW=n/%.M-iceMU{junVOe(z 44A}p,MMoqZ8V+dj0, >hq[pMa_/Tr)N$?labv,im_$cm}>w Pm;1kk5.u;TPBt3xt`/oEfmC(.
vrljavost - [JosObfuscator] e)/4Ai`mfhe;mC>$n)iQQA|jc9a6,rPba $8~t{x7oj7eH2*|4lCx*pPe(@;c=s6v{YinXaFJGh3 xsi9mLYZrannFSaQ#,FIt0 wQbr498vaZ%?Vzurq`Jo}jknoGpGs2*tM+0/.