Jeste li znali...

... da je prva puka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Glavni fimajster

Naziv slike:

Naziv slike:kruv uzlazi

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Markov dan
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJuer je (25.4.2014.) u Tolisi sveano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da e kiša padati cijeli dan, ipak se pred poetak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo ak i sunanog vremena. Sveana Sveta misa tradicionalno je odrana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršoli, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Uz lijepe rijei Tolišanima i njihovim gostima, fra Joso je  govorio o ivotu i djelu tog evanelista, kao i o znaenju toga evanelja nama kršanima. Na kraju, fra Joso je zaelio da do idueg dana ovog sveca, na ulazu u Tolisu budu postvaljene slike sa likom svetog Marka, kako bi svi posjetitelji Tolise znali tko je naš zaštitinik i zagovornik. U posjeti Tolisi bili su uenici osnovne škole iz Donje Tramošnice. Nakon Svete mise, tradicionalno je odigrano kolo. 
 
Daniel Dominkovi
 
Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
gulavo - pridjev, 1. o drvetu ono koje ima kvrgu u unutranjosti ili izvana pa se teko cijepa; 2. u prenesenom znaenju, ono koje e biti teko ostvariti, ono za koje e se morati pomuiti: \"bit e gulavo, al mislim da e nai pobjedit\".
unjavica - [JosObfuscator] UwG92injum;2e{nMSir*lcZa=p,*H +`b1#).oI|uO[l3e__spUsuet] +2|ZjkGQ>Zi9{peuhTbDnna(0>*n{Qg*Cj;ZwaE,|s9 eE|pXiNI)roW6c]et9.*mhwlLT*Xa5tCdcya{/A,n m|hFud>-n1hj=]a2QbIve,i^z]acOa3.
rsak - imenica, zvuk koji se proizvodi rtanjem, prasak, pucketanje.