Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Religija arrow Vijesti arrow Markov dan
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJuer je (25.4.2014.) u Tolisi sveano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da e kiša padati cijeli dan, ipak se pred poetak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo ak i sunanog vremena. Sveana Sveta misa tradicionalno je odrana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršoli, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Uz lijepe rijei Tolišanima i njihovim gostima, fra Joso je  govorio o ivotu i djelu tog evanelista, kao i o znaenju toga evanelja nama kršanima. Na kraju, fra Joso je zaelio da do idueg dana ovog sveca, na ulazu u Tolisu budu postvaljene slike sa likom svetog Marka, kako bi svi posjetitelji Tolise znali tko je naš zaštitinik i zagovornik. U posjeti Tolisi bili su uenici osnovne škole iz Donje Tramošnice. Nakon Svete mise, tradicionalno je odigrano kolo. 
 
Daniel Dominkovi
 
Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
obluica - [JosObfuscator] ~+n3)4CaSekLiUip]t]Mc KUfvzP_bXa}3*XE GUuzDh-]uo#,Axa ;(n/Iuaepm{uoou9Sn;miIcxEla=[,@ Q1mri9uncnazMu[_uJ:}~6da(ill,J6R* sM5:Nrl*iBTn_D*^}:5i$|cI2t(az.
usaftat se - [JosObfuscator] D0HgNlAaVagkhoRlj=3|,93#7k Guzbs*m~#rdXhd2j/jief,[:gtm-YX1iW:- ls0{eMDX eR/uR+sX.*t/lPO{,jtv)`e:3CdN[|IW 6A+[pz8qLn#JoWjt_>t8exLnV3?57jyn[Wa1qs.
aljina - imenica, enski odjevni predmet, haljina.