Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Religija arrow Vijesti arrow Markov dan
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJučer je (25.4.2014.) u Tolisi svečano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da će kiša padati cijeli dan, ipak se pred početak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo čak i sunčanog vremena. Svečana Sveta misa tradicionalno je održana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršolić, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Uz lijepe riječi Tolišanima i njihovim gostima, fra Joso je  govorio o životu i djelu tog evanđelista, kao i o značenju toga evanđelja nama kršćanima. Na kraju, fra Joso je zaželio da do idućeg dana ovog sveca, na ulazu u Tolisu budu postvaljene slike sa likom svetog Marka, kako bi svi posjetitelji Tolise znali tko je naš zaštitinik i zagovornik. U posjeti Tolisi bili su učenici osnovne škole iz Donje Tramošnice. Nakon Svete mise, tradicionalno je odigrano kolo. 
 
Daniel Dominković
 
Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
letvić - [JosObfuscator] 8iU|cmn:csfe|N?b,n3tV1iD`KcSWbav*wc,R ;FFu=Am_v19|a=Z1RnFuBqj%f/>eYbnZWfinNPK|c{px:`a=p9J),#`FH {m?a=xjKll9m(e~PnuONe=aZVv Z]{6l72e{htLBigv)eKaI,W@ MJc-@lfeyOmOWtDE>;vu-iG_+W%c*jjGua}i,1 .{M=pk9oG7#,lmJLj?aWIS7d+KyDiXliLćN)1 SdDD}w:aSZgD|s$}>Ak)%e;#5.
lafa - [JosObfuscator] qcp|r$JOZ#i`pdifčpmAac{32#,x_wZh lorin6ka9NTzWgn+#qoysk,v,osy@/r#cH,;vF8 ,M3Vp(UM@rSijpnmxMoV@+vr2Ri>qjh7e5p$dnHaZn]qXOjto%;e5O+b~,z qdoi#yj/XplPanl]o(DNhgY6(F,P:P%0 [qAIPtNeKmq(af yz0-d~5a~7 *y@bTrG(./a|z?YArgWWobDivh`VoGCrD2buJ,}( 8xq~Cn7ae-č@i(An]H q/bBp4G{[arVins^pGSo|ik+=v`7aFi$#wj+ef*fd$/KG,a%nI[jOqGa
bila - imenica, dio tkalačkog stana.