Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Religija arrow Vijesti arrow Markov dan
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJuer je (25.4.2014.) u Tolisi sveano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da e kiša padati cijeli dan, ipak se pred poetak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo ak i sunanog vremena. Sveana Sveta misa tradicionalno je odrana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršoli, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Uz lijepe rijei Tolišanima i njihovim gostima, fra Joso je  govorio o ivotu i djelu tog evanelista, kao i o znaenju toga evanelja nama kršanima. Na kraju, fra Joso je zaelio da do idueg dana ovog sveca, na ulazu u Tolisu budu postvaljene slike sa likom svetog Marka, kako bi svi posjetitelji Tolise znali tko je naš zaštitinik i zagovornik. U posjeti Tolisi bili su uenici osnovne škole iz Donje Tramošnice. Nakon Svete mise, tradicionalno je odigrano kolo. 
 
Daniel Dominkovi
 
Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
klipak - [JosObfuscator] Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript vgr3K^Ts:|HUtpOw@auDO d}7sK(^qjg@Aejkei@FD3rP>eTAHl,:| KpaENwoSO.FDs-DhlzeCKbVnhMoS qDWd$Pi;dF*izNnnaiieRj{M%nw9ikS_>r]NRBaXcI_hnYyaC-b A{[Rzf`IRia)0 ?97r*AIa|XzfsOkbD4iij6U7XafrMe3nA:*jA@Je%Pl,9 Mgwu~}u}l=6aXv>iZXX`hUw bJp}F0za5n>G4jw9Ne_vbc5a:$#H:.
laloke - [JosObfuscator] EtS|pHSo#qLTPg/]*2r7Se%dcaa;nA{= /zp6nNa9J[6zc_viEWv8 H7l-zT*Xa%vAr 7uW3zjs--QtZCca,Rs,=): cGjl./Waiy8PbmSWr8{n(BY}j^}BGFe
opajdarito - pridjev, preneseno, ono koje nije ba pri sebi, malo udareno u glavu.