Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Doji, Dojia 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:A nije loe

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Religija arrow Vijesti arrow Markov dan
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJuer je (25.4.2014.) u Tolisi sveano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da e kiša padati cijeli dan, ipak se pred poetak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo ak i sunanog vremena. Sveana Sveta misa tradicionalno je odrana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršoli, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Uz lijepe rijei Tolišanima i njihovim gostima, fra Joso je  govorio o ivotu i djelu tog evanelista, kao i o znaenju toga evanelja nama kršanima. Na kraju, fra Joso je zaelio da do idueg dana ovog sveca, na ulazu u Tolisu budu postvaljene slike sa likom svetog Marka, kako bi svi posjetitelji Tolise znali tko je naš zaštitinik i zagovornik. U posjeti Tolisi bili su uenici osnovne škole iz Donje Tramošnice. Nakon Svete mise, tradicionalno je odigrano kolo. 
 
Daniel Dominkovi
 
Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
duv - imenica, duh.
zapanit - [JosObfuscator] J_~gvlvuaHGg]c8oYl;S,GKmv Xzc3@aOxB5+[yhev4%hGpy`#Vi-n9b$teP@R%i2YsQ,|c [zYO#aO4Mt./{vAoqHNryx/si7CtnLi(:O,f*? -O}z3)paB:h?pNuUD.4si]M|L8trc]is.
guica - [JosObfuscator] ]in]mv%SecewnQi`i#cRxaz#),t,[ mlschtrF6i)rp>VC:akl{T`NZ~nTjs42JFiU{NF /gd4x(i1o{b ntvd{6i}/8t`jbde$0%Ul$aLAv8,lG)S sre}s(tc)/Ar(U:yJa,@Bc,n0HCj]i=ScoEKna8T_s,~yah7 aze]aIAdM1[$[nA+VjqipS^G1ct~n[an?ss.