Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Pobjednici -Tolisa 1, suci i organizator

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJuer je (25.4.2014.) u Tolisi sveano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da e kiša padati cijeli dan, ipak se pred poetak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo ak i sunanog vremena. Sveana Sveta misa tradicionalno je odrana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršoli, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Uz lijepe rijei Tolišanima i njihovim gostima, fra Joso je  govorio o ivotu i djelu tog evanelista, kao i o znaenju toga evanelja nama kršanima. Na kraju, fra Joso je zaelio da do idueg dana ovog sveca, na ulazu u Tolisu budu postvaljene slike sa likom svetog Marka, kako bi svi posjetitelji Tolise znali tko je naš zaštitinik i zagovornik. U posjeti Tolisi bili su uenici osnovne škole iz Donje Tramošnice. Nakon Svete mise, tradicionalno je odigrano kolo. 
 
Daniel Dominkovi
 
Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
bjelackanje - imenica, bljeskanje na povrnini vode, presijevanje. \"Zabaci tam, tam se njeta bjelacka! Moda je jato ijukova.\"
klofat - glagol, udarati, mlatiti.
arovit - [JosObfuscator] 0LMtpxZRrseImxdv}|GG4r(dS$tE>Ma2-:F0t$9sixJ4 hWGmeic=(lFoP`iX8D~ KL-tHkf;^OZoMp1$=a4ta4/JiS3(Uk siqxzwH-2We7am/uS?{l.pjCUlDu$ owu|=z(#]B H7p%cL2@oERieamgo4B.oJT*1,9s. wviYv:*|rqry^$oYt|n`CeF%R bo+D2aG}ldO61aD5Dt>ekbe;e=U }5I|nbV4@`aRT(mQzD1Pv>F+RQaS*nmeehgV? rd9tMaMQ$0rvZu_G(YoG+lv@k=#.