Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:Humanitarna utakmica

Naziv slike:žiri za ocjenjivanje čobnca

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:dr. Marko Babić

Naziv slike:

Naslovnica
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJučer je (25.4.2014.) u Tolisi svečano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da će kiša padati cijeli dan, ipak se pred početak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo čak i sunčanog vremena. Svečana Sveta misa tradicionalno je održana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršolić, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Uz lijepe riječi Tolišanima i njihovim gostima, fra Joso je  govorio o životu i djelu tog evanđelista, kao i o značenju toga evanđelja nama kršćanima. Na kraju, fra Joso je zaželio da do idućeg dana ovog sveca, na ulazu u Tolisu budu postvaljene slike sa likom svetog Marka, kako bi svi posjetitelji Tolise znali tko je naš zaštitinik i zagovornik. U posjeti Tolisi bili su učenici osnovne škole iz Donje Tramošnice. Nakon Svete mise, tradicionalno je odigrano kolo. 
 
Daniel Dominković
 
Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
pišak - [JosObfuscator] 79=uvinmfeJHFnPi6jc`aXi.,+zm1e fo2m7lK~/a8wwzJ,U* IOL3o-psf1XM)o>L8@btiu~RtX.o/VP #C[ehmQl-Ga_#zSy^, 0N5i?kd:hQNr}lm%v$$.Axim:IPw :PO\i"Bd9`+5av0 i0J#Qv,gmi4YKVdiixš0xk 2Gt>lB43iR1 b>NgkqkKbabU~lkitWo;O |k9=tbpre2v:.T mwMqi=B3dK=.2Le0MK,n}ys nqwTrtOK],So- ]jOYzey8z EBLpY)>xiršd$3acmkNSt 2k9rW8vv`NX@_im*N\4,SZ0"P>/VR.
Albanez - imenica, stanovnik kraja zvanog Albanija u Tolisi i u Vidovicama.
fangla - imenica, zidarska metalna ili plastična posuda koja služi za uzimanje maltera i sl.