Jeste li znali...

... da je prva puka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJuer je (25.4.2014.) u Tolisi sveano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da e kiša padati cijeli dan, ipak se pred poetak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo ak i sunanog vremena. Sveana Sveta misa tradicionalno je odrana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršoli, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Uz lijepe rijei Tolišanima i njihovim gostima, fra Joso je  govorio o ivotu i djelu tog evanelista, kao i o znaenju toga evanelja nama kršanima. Na kraju, fra Joso je zaelio da do idueg dana ovog sveca, na ulazu u Tolisu budu postvaljene slike sa likom svetog Marka, kako bi svi posjetitelji Tolise znali tko je naš zaštitinik i zagovornik. U posjeti Tolisi bili su uenici osnovne škole iz Donje Tramošnice. Nakon Svete mise, tradicionalno je odigrano kolo. 
 
Daniel Dominkovi
 
Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
zamigat se - [JosObfuscator] a2ox`oU#ZQ DSej0Re?mQtlRuM=N,*>7 1anOe^ ym|otiPlFJm,irBgs booazSdDyon)lOwWj,7Vedtk=iSC%]> Jikva~kdy#QvJo,_0O6m(7xh zlk=j:ceDI[~lFM-uIpILa,ZMsH9 {z-Oca@`JrzyeJl?Qj`d3e;~t2QiY.0(o X|k#?zapf[gk?vP:Aod HI#x`j9zN.e]f-UlL2opTaq:%HUk hj]\@nyEX"+EpjDo?Qebaj$ *5FCZtm1otq_} =QG9m{h4ih,] E{x`1s.8k+Qe]$v#J [jTQ7mjc*iD]ngb0vaP[m ve(k_e@oUbXosa%?usgEyci=i^c9R5-a{R,3%\K"9q.
majstorisat - glagol, popravljati stvari.
oepit - glagol, pustiti do kraja, npr. pustiti glasno glazbu ili pritisnuti gas do daske.