Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 8
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dan planeta Zemlje
Utorak, 22 Travanj 2014
800px-earth_flag_pd.jpgNa našem Portalu www.tolisa.info, esto ste mogli proitati lanke vezane za okoliš, odnosno za potrebu njegovog ouvanja, gdje smo nerijetko kritizirali mnoge koji su duni poduzeti sve, a ne poduzimaju gotovo ništa kada je u pitanju zaštita okoliša. Ili, što je još gore, ti isti esto djeluju tako da potiu zagaivae da budu još vei zagaivai. Naalost, danas na Dan planeta Zemlje, vidimo da situacija biva još gora. 
Još se više ne poduzima ništa, još uvijek se pogoduje zagaivaima, još uvijek ih se potie da budu još vei zagaivai. esto se misli da pojedinac ne moe uiniti ništa kako bi uinio okoliš išim, svijet ljepšim, a zemlju zelenijom. No, situacija je zapravo potpuno obrnuta. Okoliš se ini išim poevši od sebe. Tako isto i svijet ljepšim i Zemlja zelenijom. Kada bismo svi bili ekološki osviješteni, ne bi bilo potrebe za posebnim isticanjem potrebe uvanja okoliša. No, nismo. Zato oni koji jesu moraju izvršiti odgovarajui pritisak na one koji su duni poduzeti sve kako bi okoliš bio iši, a zemlja zelenija. I nije sramota upozoriti susjeda da ne pali smee pod prozorima svih, sramota je njegova što to ini. Nije sramota prijaviti policiji broj registarskih oznaka onih koji bacaju smee na zabranjenim mjestima, sramota je onoga koji to ini. Nije sramota biti ekološki osviješten, sramota je biti ekološki neosviješten ili kako bi bilo moda ispravnije rei ekološki onesviješten. Jer, u današnje doba kad svatko ima dovoljno informacija o potrebi uvanja okoliša, nitko ne moe rei da ne zna što nije ispravno, što je zabranjeno, što nije lijepo, što je bezobrazno, što šteti svima. Danas bi svatko, iako je zapravo Zemljanin, morao biti Marsovac (mali zeleni).
 
Daniel Dominkovi
 
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
sido - pridjev, o djetetu, naziv za onoga koji zna dosta za svoje godine, naziv za onoga koji je veoma mlad, a zna toliko kao da mu je glava sijeda.
maurina - imenica, pogrdni naziv za svinjsku ili drugu mast.
dada - imenica, naziv za oca, tata.