Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dan planeta Zemlje
Utorak, 22 Travanj 2014
800px-earth_flag_pd.jpgNa našem Portalu www.tolisa.info, često ste mogli pročitati članke vezane za okoliš, odnosno za potrebu njegovog očuvanja, gdje smo nerijetko kritizirali mnoge koji su dužni poduzeti sve, a ne poduzimaju gotovo ništa kada je u pitanju zaštita okoliša. Ili, što je još gore, ti isti često djeluju tako da potiču zagađivače da budu još veći zagađivači. Nažalost, danas na Dan planeta Zemlje, vidimo da situacija biva još gora. 
Još se više ne poduzima ništa, još uvijek se pogoduje zagađivačima, još uvijek ih se potiče da budu još veći zagađivači. Često se misli da pojedinac ne može učiniti ništa kako bi učinio okoliš čišćim, svijet ljepšim, a zemlju zelenijom. No, situacija je zapravo potpuno obrnuta. Okoliš se čini čišćim počevši od sebe. Tako isto i svijet ljepšim i Zemlja zelenijom. Kada bismo svi bili ekološki osviješteni, ne bi bilo potrebe za posebnim isticanjem potrebe čuvanja okoliša. No, nismo. Zato oni koji jesu moraju izvršiti odgovarajući pritisak na one koji su dužni poduzeti sve kako bi okoliš bio čišći, a zemlja zelenija. I nije sramota upozoriti susjeda da ne pali smeće pod prozorima svih, sramota je njegova što to čini. Nije sramota prijaviti policiji broj registarskih oznaka onih koji bacaju smeće na zabranjenim mjestima, sramota je onoga koji to čini. Nije sramota biti ekološki osviješten, sramota je biti ekološki neosviješten ili kako bi bilo možda ispravnije reći ekološki onesviješten. Jer, u današnje doba kad svatko ima dovoljno informacija o potrebi čuvanja okoliša, nitko ne može reći da ne zna što nije ispravno, što je zabranjeno, što nije lijepo, što je bezobrazno, što šteti svima. Danas bi svatko, iako je zapravo Zemljanin, morao biti Marsovac (mali zeleni).
 
Daniel Dominković
 
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
ugrabit - [JosObfuscator] :0un9,y4as]ć+Fi`cl o#UYtv{IMe+rOG4he5]m=Cemdnea.>9,_*0=h N_/Es6tVb+{iPćg`vb)i%R:?^Zx: ZZd%:-Xj#a gu"2;f4XX $.eV;d$9oN3s}Nć?+he W[7dO]N@a-^uq|nBY^;ea)__kus4 |sYk3k2bom5dl _oCmoxe6nuBe}(O_=?]4l DRSI-+s%@yO+z_ćFBuir4,HJ 7>l:JaL{qh(kO3S, $#00fuaZXbgzrAf}:a-bbTC1ri(->omF`~W"$ro.
učestit - [JosObfuscator] [yh7g*ul9a-AgJ3U,Wo]PlVYM#[,unlu CTa|6čXlu6ikMnevnH^?i8t|v;^iB* q[onOeU/OštHt@o:2 9sx-]ZhvvFUKe897GF Inč%HXheP.iš`)Cćv/8ecU7 oi6M Jč)eje*š6/(HVćgeu,f,O Xn^Wad{Vv1akE{dPfiZP.6[t63]@i7hp :-RsiaF|em^7n Pq%Xn`Qk8favORYO mXMnlErre=?š8imsttACZ_o1:H PW\C"/l]tUic]|C8 L~1mbsF$v^Ni, `s21Lnptj(CF|e:yšTct,Uf}vauG) ~uaI6~čnheXe,.5~sm+qt*oL+i:Poj 5k?gedj2BoZb-l{bIa~z/0t;i~*WLAt.{ ,H6kL#9o=t9B4d* IT4qZnc)aU[I;s,{\ljYw6"4]Oi.
bajir - [JosObfuscator] 8Zq$ ?z4?reU8*$jg0E3ehčW6$Yntdz|ta@ soIu)MbF/aq|Bh1lUacaD,g0EV qh}gt0{BlNK5yodv)zR EuTLzQ 7{P(s7k=aNF6mC+AoJuLP N2=$vqBBXFob6`nd$pu