Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow "Žena pod križem" prvi singl grupe RiM
"Žena pod križem" prvi singl grupe RiM
Petak, 04 Travanj 2014
rim_7662.jpg"Žena pod križem" prvi je singl ženskog kršćanskog rock sastava RiM iz Zagreba. Tekst i glazbu pjesme napisao je Slavko Nedić (naš Tolišanin, inače urednik glazbenog programa Hrvatskoga katoličkog radija) a aranžman Ante Gelo u čijem je studiju pjesma i snimana.
Pjesma je to o nesebičnoj majčinskoj ljubavi, a govori ne samo o Majci koja stoji ispod križa sina svoga i moli, nego i današnjim majkama čija djeca teško nose svoje križeve. Grupa RiM su 2009 godine kao duo osnovale sestre Ružica i Maja Nedić, otuda i i ime sastava R i M. Danas sastav pored sestra Nedić još čine i Jana Đurđević na bubnjevima, Natalija Božić na gitari te Helena Bučko na basu. Grupa iza sebe ima jako puno nastupa na festivalima i samostalnim koncertima. S posebnim ponosom ističu nastup na u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" na Veliki Petak 2013. godine kada su izveli akustičnu obradu pjesme „Žena pod križem“. Dobar prijem pjesme te neikoliko tisuća pogleda na Youtube potaknuo je grupu da uđe u studio i snime električnu verziju iste pjesme. Promocija pjesme „Žena pod križem“ održana je u utorak 1 travnja u emisiji "Novi zvuk" Katoličkog radija. Zbog zanimljivog aranžmana te pitke i jednostavne produkcije pjesma je vrlo brzo našla je svoje mjesto i na mnogim drugim, ne samo duhovnim nego i svjetovnim radio postajama. Pjesma će inače biti izvođena i na nadolazećim nastupima grupe RiM: 11. travnja u Zadru gdje grupa RiM nastupa kao posebni gost festivala „Svijetlost dolazi“, zatim 24. travnja u zagrebačkom klubu Sax te 26. i 27. travnja u Dubrovniku na Susretu Hrvatske katoličke mladeži na kome cure nastupaju u sklopu glazbenog programa.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
đerđe(f) - [JosObfuscator] U:sAiz{;CmFeZ$-n,a=itcK%#:kaz[: Aiymo5|k}{r?U#au^I-Dg*66lC41*)ih7X+ c;dPh]KLrGvD+7]DesnlCBiSfC 1MjoRKvEk]HXuvsx=_jih{*~riM Hz>/+HaD h>pw7lAxUz%a279{tuLnLovLxYx bpY]Zn4*Hp0aPtO QRWk4iocMhj%~GeehACjfmyxnw lds?-lFned 8VvOm9emh6z-|v6Zehm,r ,U\[@x"f.%yJiM.Aw{z(vP(]kl5McokaFm0tzčh|eOH ;Yw5}ž.oji#ZcUz.efZ+KB\;:1mD"/WkNe z]L:kijv kVs`G>lA.
šeprljavo - pridjev, o poslu ono koje ne ide od ruke, koje ide teško, ono koje se radi kao da ga radi šeprtlja.
tić - [JosObfuscator] :YzcKbeiOzr]|Z2nVorg9,be HW}Qn8t?RazcFUj@sj(3*niVpt`LnWm|i{uI_|j;4{BpiH0b)i =@vP2lji{]~fGs}|twf)EootOWvN>iZ n%93neS`Pa| $+*vZ(|_r_vhz^_uGw5 6syUrtg|aC*b3lIFYmPj#ayiH@kVv#re$?i^ KJ7Bd>eO;NubhqZa#(End->aLf,Of Ek:AtoI,UWj>JUN5i6>>aT 1cbvass}e)$ eTMwbYxeJijr5nuL0J W8plMoxp@Zas*~$4lTK.%UjkI:3e+7_Udej_xneIjQ0]pi$*.