Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow "Žena pod križem" prvi singl grupe RiM
"Žena pod križem" prvi singl grupe RiM
Petak, 04 Travanj 2014
rim_7662.jpg"Žena pod križem" prvi je singl ženskog kršćanskog rock sastava RiM iz Zagreba. Tekst i glazbu pjesme napisao je Slavko Nedić (naš Tolišanin, inače urednik glazbenog programa Hrvatskoga katoličkog radija) a aranžman Ante Gelo u čijem je studiju pjesma i snimana.
Pjesma je to o nesebičnoj majčinskoj ljubavi, a govori ne samo o Majci koja stoji ispod križa sina svoga i moli, nego i današnjim majkama čija djeca teško nose svoje križeve. Grupa RiM su 2009 godine kao duo osnovale sestre Ružica i Maja Nedić, otuda i i ime sastava R i M. Danas sastav pored sestra Nedić još čine i Jana Đurđević na bubnjevima, Natalija Božić na gitari te Helena Bučko na basu. Grupa iza sebe ima jako puno nastupa na festivalima i samostalnim koncertima. S posebnim ponosom ističu nastup na u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" na Veliki Petak 2013. godine kada su izveli akustičnu obradu pjesme „Žena pod križem“. Dobar prijem pjesme te neikoliko tisuća pogleda na Youtube potaknuo je grupu da uđe u studio i snime električnu verziju iste pjesme. Promocija pjesme „Žena pod križem“ održana je u utorak 1 travnja u emisiji "Novi zvuk" Katoličkog radija. Zbog zanimljivog aranžmana te pitke i jednostavne produkcije pjesma je vrlo brzo našla je svoje mjesto i na mnogim drugim, ne samo duhovnim nego i svjetovnim radio postajama. Pjesma će inače biti izvođena i na nadolazećim nastupima grupe RiM: 11. travnja u Zadru gdje grupa RiM nastupa kao posebni gost festivala „Svijetlost dolazi“, zatim 24. travnja u zagrebačkom klubu Sax te 26. i 27. travnja u Dubrovniku na Susretu Hrvatske katoličke mladeži na kome cure nastupaju u sklopu glazbenog programa.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
feršlo - imenica, neprecizan čovjek, osobito u nogometu ili u drugom sportu sa loptom, biti neprecizan u dodavanju ili ispucavanju lopte.
mraka - [JosObfuscator] -lia1@PmjeRSn3ci8:%tcY(O~ea),aY 7#3r4kf*Wu$qdl=ThjE}aAy,L %sg1I2v+AW%{jSFQ|feftmGuiTnkTamjIk[,`_^R3 4mBWOafsesVO]Wai.
šašica (šošica) - imenica, motka koja služi za podupiranje čega, npr. motka za podupiranje žice za veš.